Ringeten SM-sarjan välieräparit hahmottumassa – kakkossija jaossa runkosarjan loppusuoralla

10.02.2018 18:15

EKS varmisteli pudotuspelipaikkaansa ringeten SM-sarjassa murskaamalla Luvian Kiekko -82:n kotonaan 20-1. Suurin jännitys runkosarjan loppusuoralla kohdistuu taisteluun kakkossijasta.

Luvian Kiekko -82:lle tarjottiin lauantaina merkittävää oljenkortta pudotuspelipaikoille nousemiseen, kun se haastoi neljättä pudotuspelipaikkaa hallinnoivan Espoon Kiekkoseuran vieraissa. Maajoukkuemaalivahti Maria Perkkolan poissaolo oli kuitenkin liian iso tasoitus, ja EKS hurjasteli murskavoittoon 20-1.

Avauserän LuKi vielä taisteli hyvin (2-0), mutta ratkaisu nähtiin jo toisessa erässä. EKS takoi peräti yhdeksän maalia ja karkasi omille teilleen. Pahimmin Perkkolaa LuKi:n maalilla tuurannutta Inka Laivosta kuritti Maija Väyrynen tehoillaan 8+3. Peräti viisi pelaajaa ylsi vähintään kuuteen tehopisteeseen.

Voiton myötä EKS:n etumatka luvialaisiin nähden on kuusi pistettä. Kun runkosarjaa on pelaamatta enää neljä ottelua, LuKi:n mahdollisuudet ovat käytännössä vain teoreettiset.

Nokialla vielä mahdollisuus kakkospaikalle

EKS:n tilanne sarjan neljännellä paikalla näyttää lukitulta, sillä ylöspäinkin on matkaa seitsemän pistettä. Nokian Urheilijat ei antanut EKS:lle mahdollisuutta tavoittaa itseään, vaan haki vakuuttavan 8–2-vierasvoiton Tuusulasta.

– Pelasimme nousujohteisesti, viimeisestä erästä jäi hyvä maku. Olisi pitänyt pelata koko peli samalla tavalla kuin pelin loppu, Blue Ringsiä vastaan komeat tehot 4+1 rohmunnut Roosa Salonen totesi.

Nokialla sen sijaan on vielä mahdollisuus parantaa asemiaan pudotuspelejä silmällä pitäen. Keskiviikkona VG-62:n murskannut sarjakakkonen RNK Flyers on kolme pistettä nokialaisten edellä.

Nokialaisten mahdollisuuksia nostaa se, että viikon päästä sunnuntaina RNK Flyers saapuu sen vieraaksi – vieläpä ilman olympiakisoissa jääkiekkoa pelaavaa Susanna Tapania. Molemmat joukkueet kohtaavat vielä runkosarjan loppusuoran aikana myös sarjakärki Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen, mikä nostaa riskikertoimia raisiolaisittain.

Vaikka Nokian sarjasijoitus ei enää kohentuisikaan, Raision ja Lapinlahden kohtaaminen loppusuoran aikana on hyvä asia. Ottelut antavat mahdollisuuden kalibroida peliä pudotuspelien vaatimalle tasolle.

– Kiva päästä pelaamaan kärkijoukkueita vastaan vielä ennen jatkopelejä, niin saadaan hyvä "tatsi" välieriin. Samalla näkee vähän, miten kaverit pelaa ja mitä parannettavaa meidän omassa pelissä on, Salonen totesi.

Välieräparit hahmottumassa

Lapinlahden asema sarjan kärjessä vaikuttaa turvatulta. Lauantaina Say Cheese kaatoi varman esityksen jälkeen Lahti Ringeten vieraissa maalein 11-2.

SM-sarjan pistepörssiä ylivoimaisesti johtava Anne Pohjola rikkoi 200 tehopisteen rajapyykin tämän kauden runkosarjassa iskemällä tehot 3+6. Pohjola on kerännyt tällä kaudella jo tehot 101+106=207. Myös Lapinlahden kolmoisjohto pistepörssissä vahvistui, sillä Marjukka Virta nettosi tehot 1+6 ja Tiia Halme 5+2.

Kun Lapinlahden sarjajohto on viiden pisteen suuruinen, se voi hävitä sekä huomenna Nokialle että runkosarjan päätöskierroksella Raisiolle. Silti sillä olisi vähintään yhden pisteen suuruinen puskuri alaspäin.

Jos ihmeitä ei neljän viimeisen kierroksen aikana tapahdu, välierissä kohtaavat Lapinlahti ja Espoo sekä Raisio ja Nokia. Realistisin muutos viimeisille kierroksille on kotiedun vaihtuminen jälkimmäisessä parissa.

SUNNUNTAIN OTTELUT RINGETEN SM-SARJASSA

Blue Rings – EKS klo 12.30
NoU Ringette – LL-89 SC klo 13.00
RNK Flyers – Lahti klo 15.00
VG-62 – LuKi-82 klo 18.00

Tulokset ja tilastot löytyvät täältä!