Ringeten SM-sarjan pudotuspeliparit selvillä – Lapinlahti juhlii runkosarjan voittoa!

17.02.2018 17:38

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese on varmistanut ringeten SM-sarjan runkosarjan voiton. Saavutus varmistui murskavoitolla Blue Ringsistä.

Täksi kaudeksi SM-sarjaan palannut Lapinlahti ei antanut armoa tuusulalaisvierailleen. Jo avauserässä Lapinlahti latoi seitsemän maalia ja otti lopulta murskaavan voiton 19-2. Voiton myötä Lapinlahden sarjajohdosta tuli muille joukkueille tavoittamaton, vaikka jäljellä on vielä kaksi kierrosta.

– Lähdimme kauteen tilanteesta, jossa puolet pelaajistamme oli SM-sarjan ensikertalaisia. Pidän runkosarjan voitto meiltä tosi hyvänä saavutuksena, Lapinlahden pelaajavalmentaja Marjukka Virta linjasi.

– Monet halusivat laittaa meille ennakkosuosikin viittaa, mutta minä en sitä ihan heti olisi ottanut. Meillä on kuitenkin kokematon porukka, ja tosi vähän olemme pystyneet yhdessä harjoittelemaan. Sekin vaikuttaa aika paljon. Monesti pelit ovat olleet meille vähän niin kuin treeniä.

– Hyvin on kausi mennyt siihen nähden, että meillä on uusi joukkue, ja paljon ensikertalaisia. Lisäksi meillä on ollut paljon loukkaantumisia MM-tauon jälkeen. Silti olemme pystyneet voittamaan pelejä.

Säkenöivä tehoketju menestyksen takuuna

Tutut nimet kunnostautuivat Blue Rings -ottelussa. Virta jäi tällä kertaa varsin maltillisiin tehoihin (1+2), mutta Anne Pohjola hurjasteli 14 (9+5) ja Tiia Halme 12 (5+7) tehopisteen edestä.

Varsinkaan Pohjolan ja Virran keikkuminen pistepörssin kärkisijoilla ei ole mitenkään uusi asia, mutta tällä kaudella koko kolmikolta on löytynyt vielä uusi vaihde. Jo 226 tehopistettä (112+114) kirjauttanut Pohjola on johdattanut kolmikon aivan omille luvuilleen, mikä on näkynyt myös joukkueen menestyksessä.

– Annen kanssa meillä on tietysti ollut aiemminkin hyviä kausia, ja olemme tehneet paljon pisteitä. Annekin taitaa kuitenkin olla ennätysvauhdissaan. Siihen nähden, että Annella oli ennen kauden alkua vähän terveyshuoliakin, hän on varmasti ylittänyt itsensä tällä kaudella, Virta pohtii.

– Tiia on sanonut, että aiemmin hän ei ole saanut oikein syöttöpisteitä, kun maalit on yleensä pitänyt tehdä melkein yksin. Sitä kautta hänkin on varmasti nyt ennätystahdissaan. Tiesimme sen jo ennen kauden alkua – emme malttaneet odottaa, että pääsemme pelaamaan yhdessä myös seurajoukkueessa. Maajoukkueessa olimme saaneet pelata jo yhdet aiemmat kisat yhdessä.

Ykköskentän toimiminen on auttanut Virtaa myös toisessa tehtävässään – valmentamisessa. Huolia on ollut yksi vähemmän.

– Tiedän, mitä me teemme, ja miten se toimii. Minä en odota itseltäni enää niin paljoa maalejakaan, kun vierellä on kaksi tuollaista hirmuista maaliruiskua. Ehkä sen takia on pystynyt olemaan enemmänkin sellainen valmentajan rooli päällä. On kyllä ollut huikea kausi tähän mennessä.

Välieräparit selville

Myös Lapinlahden välierävastustaja saatiin lauantaina selville, kun Espoon Kiekkoseura kaatoi kotonaan Lahti Ringeten 7-5. EKS katkaisi Luvian Kiekko -82:n matemaattisetkin mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin varmistamalla runkosarjan nelossijan.

Ylöspäinkään EKS:lla ei ole enää asiaa, sillä Nokian Urheilijat varmisti kolmospaikan 17–1-voitollaan ykkössarjaan putoavasta VG-62:sta. Nokian tehokkaimmat olivat Miranda Uusi-Kämppä (3+4), Roosa Salonen (4+2), Jenni Linnamäki (2+3) ja Elina Raesola (4+0). Tuomari Tiia Lehtonen palkittiin ennen ottelua sadan SM-sarjaottelun rajapyykin saavuttamisesta.

Nokia kohtaa puolestaan välierissä RNK Flyersin, jonka kakkospaikka varmistui niukalla 4–3-kotivoitolla LuKi-82:sta. Tällä kaudella jo yhden voiton raisiolaisista torjunut Maria Perkkola oli taas lähellä ryöstöä, mutta Fanny Impilä (2+1) päätti raisiolaisten tuskan voittomaalillaan ajassa 56.11.

Otteluiden tulokset ja tilastot sekä pudotuspelien alustava aikataulu löytyy täältä!

SUNNUNTAIN OTTELUT

Blue Rings – LuKi-82 klo 12.30
LL-89 SC – EKS klo 15.00
NoU Ringette – RNK Flyers klo 15.15
VG-62 – Lahti klo 18.00

Otteluiden reaaliaikainen seuranta löytyy täältä!