Ringeten SM-sarjan pudotuspelit käynnistyvät – päävalmentajat odottavat tasaisia välieriä

02.03.2018 08:48

Ringeten SM-sarjan runkosarjan voittanut Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese kohtaa lauantaina käynnistyvissä välierissä Espoon Kiekkoseuran. Toisessa parissa iskevät yhteen kahden viime kauden finalistit, RNK Flyers ja Nokian Urheilijat.

Viime kausi päättyi RNK Flyersin kultajuhliin.

Runkosarjan voittanut Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ei hävinnyt runkosarjassa kuin kaksi ottelua. Toinen niistä tuli kuitenkin nimenomaan Espoon Kiekkoseuraa vastaan, sillä EKS oli parempi maalein 11-10 17. joulukuuta Espoossa.

– Odotuksemme ovat korkealla. Olemme tosi valmiita. Peli ei varmaankaan ole ihan tasaisen tappavaa, vaan edessä on kova taisto. Ei ole sellainen hermostunut fiilis, vaan odotamme jo kovasti välieriä, EKS:n päävalmentaja Heidi Petrell totesi.

– Tärkeintä on se, että keskitymme olennaiseen. Se ratkaisee meillä paljon. Edellisessä kohtaamisessamme meillä oli myös paljon jäähyjä puolin ja toisin. Omaan tekemiseen keskittyminen on meidän pelin juttu.

Joukkueilla on myös tuoretta kokemusta toisistaan. Pari viikkoa sitten sunnuntaina Lapinlahti oli niukasti parempi maalein 7-6, joten ilmaiseksi finaalipaikkaa ei ole luvassa.

– Meillä oli hyvä runkosarjan päätös. Myös se EKS-peli antoi tosi paljon; se oli tiukka vääntö. Välieräsarjasta tulee varmasti tiukka, ja joudumme tosissaan laittamaan kaiken peliin. Tunnelmat ovat jännittyneet ja odottavat, Lapinlahden pelaajavalmentaja Marjukka Virta totesi.

– Väitän, että puolustuspelaamisen kurinalaisuus ratkaisee. Molemmilla joukkueilla on hyvät maalivahdit, ja myös kovia maalintekijöitä löytyy. Paljon ratkeaa siihen, kuinka kurinalaisesti keskikentällä pystyy pelaamaan. Espoota vastaan pelit ovat yleensä olleet aika fyysisiä, joten sekin vaikuttaa, miten kovaa saa pelata esimerkiksi maalilla. Toivottavasti tuomarilinja ei näyttele merkittävää roolia.

Paras viidestä -ottelusarja käynnistyy luonnollisesti Lapinlahdella lauantaina. Espoossa jatketaan heti sunnuntaina.

Raisio ja Nokia taas vastakkain pudotuspeleissä

Toisessa välieräsarjassa kohtaavat raisiolainen RNK Flyers ja Nokian Urheilijat. Samat joukkueet ovat kohdanneet kahtena viime keväänä finaalivaiheessa. 2016 (ja 2015) mestaruuden voitti Nokia, viime keväänä oli Raision vuoro.

– Tosi odottavin fiiliksin lähdemme välieriin. Näitä välieriä tässä on odoteltu oikeastaan jo pidemmän aikaa. Vastassa on vielä rakas keväinen vastustajamme Raisio, niin mikäs sen mukavampaa, Nokian päävalmentaja Jonna Satama myhäili.

– Näen, että sarja ratkeaa siihen, kumpi pystyy pelaamaan yhtenäisemmin ja kumpi pystyy kehittämään enemmän peliään. Sekin ratkaisee, kumpi on nälkäisempi ja haluaa voittaa enemmän. Tulossa on tasainen sarja, joka ratkeaa pieniin asioihin.

Tasainen sarja on toden totta odotettavissa – myös kauden aiempien kohtaamisten perusteella. Nokia on voittanut yhden ottelun, Raisio kaksi ja kerran – pari viikkoa sitten Nokialla – on pelattu tasan. Maalierokin on kauden kohtaamisesta on tasan 21-21.

– Todella odottavaisin ja positiivisin mielin lähdemme pudotuspeleihin. Tätä hetkeä silmällä pitäen on koko kausi pelattu, ja nyt pääsemme nauttimaan tosipeleistä. Kovasti on odotettu. Vastus ei ole helppo, mutta se nähdään, kuinka käy, Raisiota luotsaava Katriina Kulju ennakoi.

– Nokia on todella vauhdikas, luisteleva ja tasainen joukkue. Vauhti ja kaksinkamppailut tulevat olemaan isossa roolissa. Yhdellä yhtä vastaan pelaaminen korostuu Nokiaa vastaan. Meilläkin kaikkien täytyy onnistua kentällä, jotta pääsemme sinne, minne haluamme.

RNK ja NoU aloittavat välieräsarjansa Raisiosta. Nokialla jatketaan heti sunnuntaina.

VÄLIERIEN OTTELUOHJELMA

La 3.3. LL-89 SC – EKS klo 13.00
Su 4.3. EKS – LL-89 SC klo 15.15
La 10.3. LL-89 SC – EKS klo 13.00
Su 11.3. EKS – LL-89 SC klo 15.15 (tarvittaessa)
Ke 14.3. LL-89 SC – EKS klo 18.30 (tarvittaessa)

La 3.3. RNK Flyers – NoU Ringette klo 16.00
Su 4.3. NoU Ringette – RNK Flyers klo 13.30
La 10.3. RNK Flyers – NoU Ringette klo 15.30
Su 11.3. NoU Ringette – RNK Flyers klo 15.15 (tarvittaessa)
Ke 14.3. RNK Flyers – NoU Ringette klo 19.00 (tarvittaessa)

Otteluiden reaaliaikainen seuranta löytyy täältä!