Ensimmäiset välieräottelut niukkoja ja runsasmaalisia

03.03.2018 19:01

Ringeten SM-sarjan välierät käynnistyivät lauantaina kuumilla kamppailuilla. Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ja Nokian Urheilijat eivät antaneet periksi, vaan pusersivat voitot.

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese kohtasi kotonaan Espoon Kiekkoseuran. Ennakkoon oli odotettavissa tiukkaa vääntöä, jota se todella oli.

EKS meni ensimmäisessä erässä pienelle karkumatkalle, vaikka Say Cheese kulki kannoilla. Toisessa erässä kotijoukkueen maalihanat aukesivat kunnolla. EKS pisti kampoihin loppuun saakka, mutta Say Cheese voitti lopulta maalein 11-9.

Kotijoukkueen maalitykki oli Tiia Halme, joka nakutti hurjat tehot (7+1). Espoolaisten Maija Väyrynen taiteli myös komeat tehopisteet (4+3).

- Alussa oli vähän käynnistymisvaikeuksia, mutta luottamus omiin ja joukkueen taitoihin tuotti tulosta. Tänään sai pelata kovaa. Tuomarilinja oli hyvää. Jengissämme on hyvä fiilis. Katseemme on siirretty jo huomiseen peliin. Rennosti menestykseen, kuten eräs viisas ringette vaikuttaja on joskus möläyttänyt, Say Cheesen Tiia Halme myhäili.

- Ottelu jätti meille paljon voitonnälkää. Parannuskohteet ovat selkeät. Avaimet voittoon ovat täysin omissa käsissämme. Innolla kohti huomista, kommentoi Espoon Kiekkoseuran päävalmentaja Heidi Petrell

Tasaista vääntöä

Toisessa välieräsarjassa kohtasivat raisiolainen RNK Flyers ja Nokian Urheilijat. Niukkaakin niukempi kamppailu, joka oli loppuun saakka erittäin jännittävä. Kumpi vain joukkue olisi voinut voittaa.

Ottelun maalinteon aloitti vierasjoukkue, mutta raisiolaiset tulivat pian tasoihin. Lopulta ratkaisumaalit nähtiin viimeisessä erässä. Ottelu päättyi lukemin 4-5 nokialaisten hyväksi. Nokian Urheilijoiden Roosa Salonen teki ratkaisumaalin.

- Tämän päivän peli oli tiukka kamppailu. Oli kiva pelata, kun oli noin tasaista ja vauhdikasta. Tästä on hyvä jatkaa, ilakoi Nokian Urheilijoiden maalivahti Camilla Kortesniemi

- Ottelusta jäi paljon hampaankoloon. Emme vielä päässeet täysin omalle parhaalle tasollemme. Huomista ajatellen on paljon parantamisen varaa. Katsotaan videoita ja mietitään yön yli, pohti RNK Flyersin valmentaja Katriina Kulju

Tarkemmat tilastot: https://ringette.torneopal.fi/taso/live.php

VÄLIERIEN OTTELUOHJELMA
Su 4.3. EKS – LL-89 SC klo 15.15
La 10.3. LL-89 SC – EKS klo 13.00
Su 11.3. EKS – LL-89 SC klo 15.15 (tarvittaessa)
Ke 14.3. LL-89 SC – EKS klo 18.30 (tarvittaessa)


Su 4.3. NoU Ringette – RNK Flyers klo 13.30
La 10.3. RNK Flyers – NoU Ringette klo 15.30
Su 11.3. NoU Ringette – RNK Flyers klo 15.15 (tarvittaessa)
Ke 14.3. RNK Flyers – NoU Ringette klo 19.00 (tarvittaessa)