Kotijoukkueet väkivahvoja – finaalipaikat katkolla Lapinlahdelle ja Raisiolle sunnuntaina

10.03.2018 18:32

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ja RNK Flyers näyttivät lauantaina, miksi ne muodostivat runkosarjan kärkikaksikon. Nokian Urheilijat ja Espoon Kiekkoseura ovat sunnuntain neljänsissä välierissä selkä seinää vasten.

Susanna Tapani oli mukana joukkueensa kaikissa maaleissa.

RNK Flyersin ja Nokian Urheilijoiden väliset mittelöt on totuttu ratkomaan maalin erolla, mutta lauantain ottelu Raisiossa ei noudatellut samaa kaavaa. Raision kapteeni Susanna Tapani (2+4) oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa, kun RNK Flyers kirjautti voiton maalein 6-2.

Raisio nykäisi ratkaisevasti irti jo ensimmäisen erätauon molemmin puolin. Heidi Mattilan 1–1-tasoitus ajassa 10.08 ei kauaa nokialaisvieraita lämmittänyt, sillä ajassa 17.16 Raisio johti jo 4-1. Maaleista vastasivat hienosti Tapania tehoillaan 2+1 säestäneet Tanja Eloranta ja Fanny Impilä.

– Tärkeä voitto. Saimme hyvin parannettua omaa peliämme viime viikonlopusta, ja lopputulos oli siten ansaittu. Erityisen tyytyväinen olen puolustus- ja maalivahtipeliimme, RNK Flyersin päävalmentaja Katriina Kulju niputti.

Nokialla oli ottelusarjan avaimet käsissään viikko sitten lauantaina, kun se onnistui ryöstämään kotiedun Raisiosta. Sen jälkeen hallitseva mestari on kuitenkin voittanut sekä kotona että vieraissa, minkä myötä viime kauden hopeajoukkue on sunnuntaina kotonaan pakkovoiton edessä.

– Emme olleet hereillä peliin lähdettäessä. Teimme itsellemme pelistä vaikean, kun päästimme muutaman maalin eteen. On selvää, ettei riitä, jos pelaamme vain toisen puoliajan tiukasti. Onneksi huomenna on uusi päivä ja uusi peli. Silloin olemme alusta asti hereillä, Nokian Hanna Ovaska vakuutti.

Lapinlahti löi luun kurkkuun Espoolle

Lapinlahden ja Espoon välisessä välieräsarjassa on nähty ainoastaan kotivoittoja. Lauantaina Lapinlahti oli parempi maalein 9-3 ja siirtyi välieräsarjassa 2–1-johtoon.

Lapinlahti lähti omille teilleen toisessa erässä. Tiia Halmeen kaksi osumaa 28 sekunnin sisällä toisistaan (4-1 ja 5-1) veivät Lapinlahden tauolle tukevassa johdossa. Kun sama nainen laittoi vielä kuudennen kerran renkaan Meini Kärnän selän taakse heti kolmannen erän alkuun, EKS:llä oli edessään toivoton kiritilanne.

– Kaveri teki tänään tasaisesti paikoista maalit, kun itse emme siinä onnistuneet. Nyt katseet on jo suunnattu huomiseen peliin, johon lähdemme periksiantamattomalla asenteella taistelemaan voittoa kotiin, EKS:n kapteeni Milla Laakso korosti.

Essi Vanhala 300. SM-peliä (kuva Jaana Martikainen)
Essi Vanhala 300. SM-peliä (kuva Jaana Martikainen)

Kahdessa ensimmäisessä osaottelussa EKS on ollut vahva neljänsissä erissä. Tällä kertaa Lapinlahti ei kuitenkaan antanut yhtään siimaa – päinvastoin. 300 SM-sarjapeliä täyteen saanut Essi Vanhala ja ottelun pisterohmuna tehoillaan 4+2 toiminut Marjukka Virta lisäsivät johtoa päätöserän maaleillaan.

– Tämän sarjan ensimmäinen peli, missä herättiin tekemään, ja asenne oli kohdallaan. Meillä on ollut monesti viimeinen erä heikkoa tekemistä, mutta tänään ei annettu missään kohtaa periksi, mikä varmasti näkyi osaltaan myös jäähyjen muodossa viimeisessä erässä. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen ja laittaa vielä yksi vaihde lisää silmään! pelaajavalmentaja Virta myhäili.

Lapinlahdella ja Raisiolla on mahdollisuus napata finaaliliput sunnuntaina, jos ne pystyvät vierasvoittoihin. Nokialla ottelu käynnistyy kello 13.45, ja Espoossa 15.15.

VÄLIERIEN OTTELUOHJELMA (PARAS VIIDESTÄ)

La 3.3. LL-89 SC – EKS 11-9
Su 4.3. EKS – LL-89 SC 7-6
La 10.3. LL-89 SC – EKS 9-3
Su 11.3. EKS – LL-89 SC klo 15.15
Ke 14.3. LL-89 SC – EKS klo 18.30 (tarvittaessa)

La 3.3. RNK Flyers – NoU Ringette 4-5
Su 4.3. NoU Ringette – RNK Flyers 4-6
La 10.3. RNK Flyers – NoU Ringette 6-2
Su 11.3. NoU Ringette – RNK Flyers klo 13.45
Ke 14.3. RNK Flyers – NoU Ringette klo 19.00 (tarvittaessa)

Tulokset ja tilastot löytyvät täältä!