Hurjaa draamaa ringeten SM-sarjan välierissä – Lapinlahti finaaliin, Nokia nousi kuilun partaalta!

11.03.2018 18:29

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese pelaa tänä keväänä ringeten Suomen mestaruudesta. RNK Flyers kävi jo 13 sekunnin päässä finaalipaikasta, mutta Nokian Urheilijat siirsi ratkaisun viidenteen välieräotteluun.

Elina Raesola nousi Nokian sankariksi tiukassa paikassa.

Nokia ja Raisio järjestivät hurjan trillerin sunnuntain ratoksi. Selkä seinää vasten pelannut kotijoukkue nousi neljännessä erässä kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta toisessa jatkoerässä ohi. Ratkaisumaalin viimeisteli tehot 3+2 hurjastellut Elina Raesola ajassa 77.26.

– Loistavat fiilikset, hurja tason nosto eilisestä. Eilen ryssimme peliä itse, tänään onnistuimme paremmin joka osa-alueella, välieräsarjan tilanteen 2-2:een tasoittaneen Nokian sankari luonnehti.

– Täytyy kiittää joukkueen mahtavaa taisteluilmettä. Emme antaneet periksi, vaikka vastustaja oli jo parin maalin karkumatkalla. Camo (maalivahti Camilla Kortesniemi) pelasi mahtavan pelin, samoin puolustus kokonaisuudessaan.

Ottelu oli melkoista vuoristorataa. Nokia johti avauserän jälkeen 3-1, mutta joukkueensa jokaisesta maalista vastannut Susanna Tapani nosti neljällä perättäisellä osumallaan RNK Flyersin kahden maalin johtoasemaan. Nokian tasoitus 5-5:een tuli vasta 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Jenni Linnamäki pääsi yllättämään raisiolaisten maalivahdin Noel Niskasen.

– Tahmean alun jälkeen heräsimme ja taistelimme hyvin joukkueena, mutta tänään se ei valitettavasti ihan riittänyt voittoon asti. Näitä tiukkoja pelejä on mukava pelata, joten odotetaan innolla keskiviikkoa, RNK Flyersin päävalmentaja Katriina Kulju sanaili.

Välieräsarjan voitot ovat nyt 2-2. Ratkaiseva viides ottelu kahden viime kauden finalistien kesken pelataan keskiviikkona Raisiossa.

– Olisimme voineet ratkaista pelin jo aiemminkin, paljon hyviä paikkoja oli tarjolla. Keskiviikkona tulee varmasti todella tiukka taistelu. Silloin laitetaan kaikki likoon.

EKS:n uskomaton kiri jäi maalin vajaaksi

Draamaa ei puuttunut Espoon Kiekkoseuran ja Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen neljännestä välieräkohtaamisestakaan. Lapinlahti piti hurjan taistelun jälkeen pintansa, otti vierasvoiton maalein 9-8 ja varmisti paikkansa finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

– Tämä peli oli tunteellinen niin kuin välierien pitääkin olla. Peli oli myös erittäin fyysinen, ja jäähyjä tuli molemmin puolin, mutta meidän taistelutahtomme ratkaisi tämän pelin, Say Cheeselle tehot 3+2 loihtinut Tiia Halme totesi.

– Henkilökohtaisesti tämä oli minulle tärkeä ja tunteellinen voitto. On ollut mahtava päästä jakamaan tämä siskoni kanssa sekä pelata näin taitavien pelaajien kanssa, Halme lisäsi kuitaten samalla, että katseet on kuitenkin jo käännetty finaalisarjaan.

Kun Lapinlahden kapteeni Anne Pohjola siirsi joukkueensa 6–0-vierasjohtoon ajassa 31.48, EKS:n elämänlanka oli äärimmäisen ohut. Siitä lähti kuitenkin uskomaton kiri, joka jäi lopulta maalin vajaaksi.

Erityisesti kolmas erä oli EKS:ltä hurja näyte sitkeydestä. Sara Yrjölän 1–6-kavennuksen ja Emma-Julia Woodin 5–7-kavennuksen välissä ehti kulua vain kuusi minuuttia ja 53 sekuntia. Vielä ajassa 58.27 Yrjölä nosti joukkueensa 8-9:ään, mutta Kaisa Katajisto kesti kuin kestikin Lapinlahden tolppien välissä täyteen aikaan asti.

– Totta kai tiukan pelin häviäminen harmittaa. Luotto oman joukkueen tekemiseen säilyi kuitenkin jokaisessa välieräottelussa loppuun saakka. Tänään nousimme hienosti maalin päähän vastustajan ollessa kuuden maalin etumatkalla, mutta tällä kertaa se ei vaan riittänyt, EKS:n maajoukkuemaalivahti Meini Kärnä niputti.

Lapinlahden ykkösketju vastasi joukkueensa tehoista. Pelaajavalmentaja Marjukka Virta rohmusi tehot 4+4 ja pönkitti pudotuspelien pistepörssin johtoasemaansa (11+15=26). Myös Anne Pohjola kokosi sunnuntaina kahdeksan (2+6) tehopistettä ja myös hänellä on kasassa 26 (8+18) tehopistettä, mutta Pohjola on tehnyt vähemmän maaleja.

Lapinlahti joutuu jännittämään keskiviikkoon asti vastustajaa finaalisarjaan, joka käynnistyy tulevana viikonloppuna. Lauantaina pelataan myös pronssiottelu, jossa EKS puolustaa pronssisia mitaleitaan viime kaudelta.

VÄLIERIEN OTTELUOHJELMA (PARAS VIIDESTÄ)

La 3.3. LL-89 SC – EKS 11-9
Su 4.3. EKS – LL-89 SC 7-6
La 10.3. LL-89 SC – EKS 9-3
Su 11.3. EKS – LL-89 SC 8-9

La 3.3. RNK Flyers – NoU Ringette 4-5
Su 4.3. NoU Ringette – RNK Flyers 4-6
La 10.3. RNK Flyers – NoU Ringette 6-2
Su 11.3. NoU Ringette – RNK Flyers 6-5 je2
Ke 14.3. RNK Flyers – NoU Ringette klo 19.00

Tulokset ja tilastot löytyvät täältä!