Lapinlahti vei trillerimäisen finaaliavauksen, ringeten SM-pronssit jälleen Espooseen

17.03.2018 17:34

Anne Pohjola ratkaisi ringeten SM-sarjan ensimmäisen finaalin Lapinlahden Luistin -89 Say Cheeselle. Pronssiottelussa Espoon Kiekkoseura päätti RNK Flyersin neljän vuoden mitaliputken.

Anne Pohjola ratkaisi avausfinaalin.

Finaalisarjan avausnäytös oli jännitysnäytelmä. Ratkaisua jouduttiin odottamaan yli täydenajan, sillä ottelun hahmoksi tehoillaan 3+2 noussut Anne Pohjola teki Lapinlahden 6–5-voittomaalin vasta ajassa 71.57.

– Lapparin katsomostakin huomasi, että finaalit ovat alkaneet – yleisöä oli mukavasti. Peli ei ollut meiltä parasta mahdollista. Kovan välieräsarjan jälkeen tuntui, ettemme oikein saaneet parastamme irti, Pohjola totesi.

– Tiesimme kyllä, että Nokia on vaikea vastus ja marginaalit ovat pienet. Huomiseksi lupaamme, että jäälle luistelee huomattavasti parempi ja taistelevampi joukkue.

Peräti neljättä kertaa peräjälkeen SM-finaaleissa pelaava NoU Ringette osoitti ottelussa, että se pystyy haastamaan runkosarjan voittaneen Lapinlahden täysipainoisesti. Nokia johti ottelua peräti neljään eri otteeseen Miranda Uusi-Kämpän, Roosa Salosen, Elina Raesolan ja Kaisa Hurskeen toimiessa maalareina.

Lapinlahti nousi kuitenkin jokaisella kerralla tasoihin. Kolmannessa erässä marssijärjestys vaihtui, kun Katariina Kurikko ensin tasoitti 4-4:ään ja Anne Pohjola vei Lapinlahden ensimmäistä kertaa johtoon. Raesolan (2+1) ottelun toinen maali neljännessä erässä siirsi ratkaisun jatkoajalle.

– Pienestä oli kiinni. Puolustus toimi todella hyvin, ja Camo (maalivahti Camilla Kortesniemi) pelasi hyvän pelin. Pienillä marginaaleilla taas mentiin, ja jatkoaikapeleissä homma voi kääntyä aina kummin vaan. Nyt kävi näin. Katseet käännetään jo huomiseen, yksi peli ei onneksi merkkaa mitään, Nokian Kaisa Hurske ja Roosa Salonen totesivat kuin yhteen ääneen.

Lapinlahden tehoista vastasi tuttu tehoketju, sillä Pohjolan lisäksi Marjukka Virta syötti neljä maalia, ja Tiia Halme kirjautti tehot 2+1. Kaisa Katajisto torjui Say Cheesen maalilla 48 kertaa, Nokian Camilla Kortesniemi peräti 60 kertaa.

Finaalisarja jatkuu heti sunnuntaina Nokialla.

EKS uusi pronssimitalinsa

Kuva: Laura Kontto

RNK Flyers ja Espoon Kiekkoseura pelasivat pronssimitaleista Raisiossa. Neljännen kerran viimeisen viiden vuoden aikana pronssiottelussa pelannut EKS otti vierasvoiton maalein 6-4 ja uusi pronssinsa viime vuodelta.

– Periksiantamattomalla ja kärsivällisellä tekemisellä voitimme tämän pelin. Koko kauden työmme kumuloitui tähän 60-minuuttiseen, kuten jo ennen peliä yhdessä sovimme. Olemme saaneet ne asiat toimimaan, jotka aiemmin kaudella ovat haastaneet meitä ja kauden viimeinen peli oli upea esimerkki siitä, EKS:n päävalmentaja Heidi Petrell kiitteli.

– Vaikka mitali ei viime kaudesta kirkastunut, kehityksemme joka osa-alueella on ollut valtava. Olen todella ylpeä joukkueestani. Sen varmuus, kylmäpäisyys ja päättäväisyys vei meidät tänään välierien altavastaajasta pronssimitalille.

EKS hyppäsi kuskin paikalle jo 11 sekunnin kohdalla Maija Väyrysen osumalla. Kaikissa raisiolaisten maaleissa mukana ollut Susanna Tapani (3+1) piti osumillaan RNK Flyersia iskuetäisyydellä, mutta edes tasoihin asti kotijoukkue ei päässyt.

Väyrysen 4–2-maali ja Neea Virtasen 5–2-maali reilun kolmen minuutin sisällä toisistaan kolmannessa erässä ratkaisi ottelun. Hienon kauden pelannut Väyrynen ja Camilla Ojapalo keräsivät tehot 2+1, Virtasen säestäessä 1+2:llaan.

Raision Nuorisokiekko on ollut viime vuosina ringeten SM-sarjan kestomenestyjä. Tappio pronssiottelussa katkaisi sen neljän vuoden mitaliputken. Edellisen kerran RNK jäi ilman mitaleita keväällä 2013, jolloin se hävisi pronssiottelussa Hyvinkäälle.

FINAALIEN OTTELUOHJELMA (KOLME VOITTOA)

La 17.3. LL-89 SC – NoU Ringette 6-5 ja
Su 18.3. NoU Ringette – LL-89 SC klo 15.15
Ke 21.3. LL-89 SC – NoU Ringette klo 18.30
La 24.3. NoU Ringette – LL-89 SC (tarvittaessa)
Su 25.3. LL-89 SC – NoU Ringette (tarvittaessa)

PRONSSIOTTELU (YKSI VOITTO)

La 17.3. RNK Flyers – EKS 4-6

Tulokset tilastoineen löytyvät täältä!