Nokialle juotettiin taas karvasta kalkkia – ringeten Suomen mestaruus katkolla Lapinlahdelle keskiviikkona

18.03.2018 18:23

Anne Pohjola ja Marjukka Virta nostivat avausfinaalin tapaan Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen ahdingosta voittoon. Myös toinen ringeten SM-finaali ratkesi jatkoajalla.

Lapinlahti otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen lyömällä Nokian Urheilijat vieraskaukalossa Marjukka Virran jatkoaikaosumalla 6-5. Voitto tuli samoilla lukemilla myös lauantain kotiottelussa – ja niin ikään jatkoajalla.

Finaalisarjaa on pelattu 137 minuuttia ja 23 sekuntia. Tästä ajasta Lapinlahti on ollut johtoasemassa ainoastaan 11 minuuttia ja 28 sekuntia, mutta siitä huolimatta se johtaa ottelusarjaa 2-0 ja pääsee metsästämään puuttuvaa kolmatta voittoa keskiviikkona kotiareenallaan.

– Jotenkin on sellainen olo, että pelaamme "jännityksessä", emmekä ole oikein päässeet vielä sellaiseen rentoon suoritukseen. Emme ole vielä saaneet kaikkia tehoja irti, joukkueen pelaajavalmentaja Virta totesi.

– Mutta ei voi sanoa, kuin että on hienoa pelata näitä pelejä, ja molemmat pelit olisivat voineet päättyä kummin päin tahansa. Yritetään saada keskiviikoksi rentous mukaan, ja tiedostetaan, että Nokia on nyt selkä seinää vasten. Heidän on laitettava peliin kaikki, mitä löytyy.

Aivan kuten lauantain avausfinaalissa, myös sunnuntaina Nokia oli kuskin paikalla. Tauolla NoU Ringette johti 3-1, eikä Lapinlahden nouseminen 3-3:een heti kolmannen erän alussakaan lannistanut nokialaisia. 21 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä johto oli taas kahden maalin suuruinen, kun Miranda Uusi-Kämppä teki ottelun toisen maalinsa.

Avausfinaalin sankari Anne Pohjola oli onnistuttu pitämään yhdessä maalissa ensimmäiset kolme erää, mutta se oli vain tyyntä myrskyn edellä. Kavennus 5-4:ään syntyi ajassa 50.38 ja tasoitus 5-5:een nelisen minuuttia myöhemmin.

Jatkoaikaa ehdittiin tällä kertaa pelata viisi minuuttia ja 26 sekuntia, kunnes ottelun tehopakkaus Marjukka Virta (1+4) teki voittomaalin – tehot 3+1 kirjauttaneen Pohjolan esityöstä, tietenkin. Tehoketjun kolmas lenkki, Tiia Halme kirjautti tehot 1+3.

– Ehkä jopa hallitsimme tänään enemmän kuin viimeksi ja olimme kuskin paikalla. Käytännössä peli oli kuin toisinto eilisestä. Meillä oli taas jatkoajalla omat paikkamme, mutta vastustaja sai ensiksi maalin tehtyä, Nokian päävalmentaja Jonna Satama ja varakapteeni Elina Raesola pohtivat kuin yhteen ääneen.

Kolmas finaali pelataan keskiviikkona Lapinlahdella. Kotijoukkueelle on silloin katkolla seurahistorian kahdeksas Suomen mestaruus.

FINAALIEN OTTELUOHJELMA (KOLME VOITTOA)

La 17.3. LL-89 SC – NoU Ringette 6-5 ja
Su 18.3. NoU Ringette – LL-89 SC 5-6 ja
Ke 21.3. LL-89 SC – NoU Ringette klo 18.30
La 24.3. NoU Ringette – LL-89 SC klo 14.15 (tarvittaessa)
Su 25.3. LL-89 SC – NoU Ringette klo 15.00 (tarvittaessa)

Tulokset tilastoineen löytyvät täältä!