Nokian Urheilijat selkä seinää vasten ringeten SM-finaaleissa – ”Jos joku tämän pystyy kääntämään, se on meidän joukkueemme”

20.03.2018 07:30

Nokian Urheilijat ei ole luovuttanut taistelua ringeten Suomen mestaruudesta, vaikka kaksi ensimmäistä loppuottelua voittaneella Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesella on kolme mahdollisuutta katkaista finaalisarja.

SM-finaalien avausviikonloppu oli karvas Nokialle. Lapinlahti ei johtanut kahta ottelua yhteensä kuin reilut 11 minuuttia, mutta kahden jatkoaikavoiton myötä mestaruus on runkosarjavoittajalle katkolla jo keskiviikkoiltana Lapinlahdella.

– Olemme pelanneet ihan hyvin, ja kummassakin ottelussa meillä oli omat paikkamme voittaa. Tasaista vääntöä on ollut, Nokian päävalmentaja Jonna Satama sanoo.

– En koe, että olisimme mitenkään ahtaassa raossa. Joukkueemme on aika rento. Jos joku tämän tilanteen pystyy kääntämään, se on ehdottomasti meidän joukkueemme. Meidän täytyy vain onnistua tekemään enemmän maaleja. Ei se isoa parannusta vaadi.

Nokialla on jo tältä keväältä kokemusta todennäköisyyksien uhmaamisesta. Välieräsarjassa RNK Flyersia vastaan NoU Ringette oli tappiolla voitoin 1-2, mutta onnistui kampeamaan itsensä finaalipeleihin.

RNK Flyersilla oli heittää Nokian kiusaksi Susanna Tapani, mutta Lapinlahdella uhka on kolminkertainen. Avausfinaalin jatkoajalla ratkaissut Anne Pohjola, toisen finaalin jatkoajalla ratkaissut Marjukka Virta ja kolmikon täydentävä Tiia Halme muodostivat myös maajoukkueen ykköskentän kultaisissa MM-kisoissa joulukuussa.

– Siinä on maailman parhaita pelaajia ja maailman paras kenttä. Mielestäni me olemme saaneet jopa ihan hyvin heitä pysäytettyä, ja heidän maalimääränsä on pysynyt ihan kohtuullisena. Olen erittäin tyytyväinen puolustus- ja maalivahtipelaamiseemme. Lähinnä tullaan siihen, että meidän pitäisi itse saada tehtyä yksi maali enemmän, Satama aprikoi.

Erityinen finaalisarja

Satamalle itselleen finaalisarja on ollut erityinen. Eikä pelkästään sen takia, että Pohjola ja Virta olivat voittamassa Nokialla kahta perättäistä mestaruutta 2015 ja 2016 Lapinlahden keskittyessä muutaman vuoden jääkiekkoon.

– Onhan tämä ollut aika spesiaali finaali, kun meillä oli viitisen vuotta sitten farmisopimus Lapinlahdelle. Sitä kautta minäkin pelasin siellä muutaman vuoden, ja Lapinlahdelta olen oppinut, mitä ringette on. Sen lisäksi Anne ja Maiju olivat täällä pari vuotta pelaamassa ja viemässä meidän ringetteä eteenpäin, Satama pohjustaa.

– Nyt pelaamme finaaleissa vastakkain, ja mielestäni olemme vähintään samalla tasolla Lapinlahden kanssa. Nyt vain pitää löytää keinot, joilla viedään ottelut voittoon asti.

Nokialle on toden totta tarttunut menestymisen kulttuuria. Joukkue on jo neljännen kerran peräjälkeen pelaamassa SM-sarjan finaaleissa.

– Totta kai on hieno juttu, että olemme finaaleissa jo neljättä kertaa. En ole kyllä yhtään yllättynyt, koska joukkueen runko on pysynyt samana. Meillä on hieno joukkue ja todella hyvä joukkuehenki. Se on joukkue isolla jiillä, Satama kehuu.

Jos Nokia onnistuu voittamaan keskiviikkoiltana Lapinlahdella, ratkaisu siirtyy viikonlopulle. Tarvittaessa lauantaina pelataan Nokialla ja sunnuntaina jälleen Lapinlahdella.

FINAALIEN OTTELUOHJELMA (KOLME VOITTOA)

La 17.3. LL-89 SC – NoU Ringette 6-5 ja
Su 18.3. NoU Ringette – LL-89 SC 5-6 ja
Ke 21.3. LL-89 SC – NoU Ringette klo 18.30
La 24.3. NoU Ringette – LL-89 SC klo 14.15 (tarvittaessa)
Su 25.3. LL-89 SC – NoU Ringette klo 15.00 (tarvittaessa)

Otteluiden reaaliaikainen seuranta löytyy täältä!