Elina Tahvanainen ykkössarjan finaalien sankari – Hyvinkää nousee ringeten SM-sarjaan!

25.03.2018 18:53

Hyvinkään sankariksi ringeten ykkössarjan finaalisarjassa nousi Elina Tahvanainen, jonka viikonlopun kaksi jatkoaikamaalia olivat liikaa Laitilan Jyskeelle.

Hyvinkää Ringette pelaa ensi kaudella ringeten SM-sarjassa. Nousu varmistui, kun Elina Tahvanainen ratkaisi kolmannen ykkössarjan finaalin Laitilan Jyskettä vastaan ajassa 63.04.

Tahvanainen oli finaalisarjan ehdoton ratkaisunimi. Lauantain toisessa finaalissa sama nainen tasoitti ottelun 6-6:een 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja lopulta ratkaisi voiton jatkoajan kolmannella peliminuutilla.

Kolmannessa finaalissa oli Jyskeen vuoro nousta jatkoajalle. Hyvinkää johti tauolla 2-0, mutta Lotta Ylitalon ja Fanni Elon osumat nostivat laitilalaisvieraat tasoihin.

Hyvinkään kausi oli menestys alusta loppuun. 18 ottelun runkosarjassa joukkue kärsi vain yhden pistemenetyksen, eikä ykkössarjan pronssit napanneesta Helsingistä ollut kaatamaan Hyvinkäätä välierissäkään. Kauden ainoa tappio tuli finaalisarjan avauksessa, jossa Jyske oli parempi maalein 8-7.

Kuva Timo Kupiainen

Hyvinkää Ringette on pelannut SM-sarjassa viimeksi kaudella 2013-2014, jonka jälkeen joukkue luopui sarjapaikastaan. Aiemmin myös nimellä Jää-Ahmat Ringette tunnettu seura on voittanut myös kaksi Suomen mestaruutta, vuosina 1995 ja 1997.

SM-sarjasta ykkössarjaan putosi VG-62. Naantalilaiset jäivät runkosarjan viimeisiksi.

Ykkössarjan tulokset ja tilastot löytyvät täältä!