Hyvinkää Ringeten pistejahtiin tehoa - joukkueelle ensimmäiset SM-pisteet vuosiin

29.09.2018 18:47

EKS voitti tänään Espoonlahden jäähallissa pelatun juhlaottelun tuloksin 8-2. Blue Rings matkusti vieraisiin Espooseen ja joutui taipumaan kotijoukkueelle.

- Peli oli kokonaisuudessaan vauhdikas, mutta erityisesti viimeisen erän jäähyily sotki viisikkopelaamistamme, Blue Ringsin vastuuvalmentaja Lotta Hallanaro kommentoi peliä.

- Hyökkäyspäässä olemme onnistuneet kahdessa ensimmäisessä pelissä laajalla skaalalla, mutta tänään kovasta yrityksestä huolimatta emme saaneet Meiniä (Kärnä) ohitettua, Hallanaro ynnää.

- Hyökkäyspäässä tuli kiire, EKS:n tukkiessa taitavasti keskialueen, vaikeuttaen ensimmäisen sinisen ylitystä, Hallanaro toteaa.

EKS:n joukkueessa pisteitä teki tasaisesti useampi pelaaja Minna Ojapalon yltäessä pisteisiin 2+2. Tälle kaudelle paluun tehneet Anna-Kaisa Raesola ja Ira Merivaara onnistuivat molemmat tehoin 2+1. Maalien makuun pääsivät myös Camilla Ojapalo ja Neea Virtanen.

Blue Ringsin molemmat maalit takoi Taru Heikkilä Jenni Lehtosaaren ja Minna Seppälän syötöistä. Sannamari Räty venyi 57 torjuntaan.

- Tästä jatketaan kautta. Oli hienoa pelata juhlaottelu ja vauhdikasta ringetteä, Hallanaro sanoo.

 

Hyvinkäälle ensimmäiset pisteet kotikentältä

Hyvinkää Ringette juhlii ensimmäistä voittoaan, kun se voitti Luvian 4-1. Hyvinkää katkaisi Luvian vahvasti alkaneen voittoputken kotonaan ja sai myös kauden ensimmäiset pisteet.

- Täytyy olla tosi tyytyväinen kurinalaiseen esitykseen, mikä tänään pelattiin,  Hyvinkään joukkueen päävalmentaja Kim Forsblom kehuu.

- Ei ollut mikään yllätys, että vastassa on kenties maailman paras ringettemaalivahti ja, että maalinteko ei tule tänään olemaan helppoa, Forsblom tuumaa,

- Neljä saatiin tehtyä, mutta vastavuoroisesti puolustettiin kolme erää Luvia nollilla ja viimeisessä erässä pääsivät 3-1 kaventamaan. Eli puolustettiin todella jämäkästi, hän lisää.

Hyvinkääläisistä maalinteossa onnistui Iiris Wilenius ja Elina Tahvanainen, sekä kapteeni Annamari Ruusu, joka pääsi maalintekoon kahdesti.

Peli oli kauan 3-0 kotijoukkueelle, mutta Luvia pääsi vielä kaventamaan viimeisessä erässä, kun Kirsi Pukkila teki maalin. Hyvinkää vastasi kuitenkin nopeasti viimeistelemällä neljännen maalin, kun peliä oli jäljellä enää kuusi minuuttia.

- Erittäin kurinalainen ja jämäkkä suoritus, täytyy olla tyytyväinen, Forsblom kiteyttää,

- Monen vuoden tauon jälkeen Hyvinkäälle saatiin SM-sarjan avauspisteet, joukkuestaan ylpeä valmentaja sanoo.

 

Lahti Ringette taipui Lapinlahden Say Cheeselle

LL-89 Say Cheese jatkaa voittoputkeaan haettuaan tiukan 3-4 vierasvoiton Lahdesta.

Lahti Ringeten valmentaja Kari Ollila kohtasi itse Say Cheesen ensimmäistä kertaa valmentajana.

- Hävittiin ottelu ja harmittaa, kun peli oli niin tasainen, Ollila sanoo, - Hieno peli meiltä, jos voi hävitystä pelistä niin sanoa. Kokonaisuutena onnistuttiin hyvin, vain maalinteko tökki. Parantamisen varaa onkin juuri maalinteossa.

Lahti Ringeten onnistujat olivat Krista Lanteri, joka teki pelin avausmaalin ensimmäisen erän lopussa, sekä Petra Hyökyvaara ja Nea Tervala, jotka molemmat osuivat kertaalleen.

Lapinlahden joukkueen kapteeni Anne Pohjola teki joukkueelleen kolme maalia ja Henna Kohvakka osui kertaalleen toisen erän alussa kirien tasatilanteeseen 1-1. Ottelun Say Cheesen hyväksi ratkaisi Anne Pohjola kolmannella maalillaan, minkä hän teki, kun peliä oli alle minuutti jäljellä.

LL-89 jatkaa vierasviikonloppuaan Espoossa Leppävaaran jäähallissa, missä vastaan asettuu jälleen EKS.

Lahti Ringette matkustaa sunnuntaina vierasotteluun Luvialle.

 

Sunnuntain ottelut

14:30, Luvian jäähalli, LuKi-82 - Lahti Ringette
15:45, Leppävaaran jäähalli, EKS - LL-89 Say Cheese

Linkki tulospalveluun: https://ringette.torneopal.fi/index.php