Say Cheesellä haastava alkukausi

01.11.2018 14:31

 

 

Hallitseva Suomen mestari Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese lähti tähän kauteen uudistuneella joukkueella. Päävalmentaja Marjukka Virran mukaan alkukausi on ollut voimakkaasti muuttuneelle joukkueelle vaikea. Eniten murheita on tuottanut hyökkäyspää.

Virta pelasi vielä viime kaudella Anne Pohjolan tutkaparina, mutta nyt hän istuu päävalmentajan pallilla. Say Cheese on pelannut seitsemän ottelua, joista he ovat voittaneet neljä, pelanneet yhden tasapelin sekä hävinneet kaksi peliä. Pisteitä Say Cheesellä on kasassa yhdeksän. He ovat runkosarjassa kolmantena Nokian Urheilijoiden ja Luvian Kiekko -82:n jälkeen.

Nokian Urheilijat ovat dominoineet alkukautta, mutta muiden joukkueiden pelit ovat olleet tasaisempia.  

- Viime kauteen verrattuna tämä kausi on erilainen. Nokia alkaa olemaan selkeä ykkössuosikki. He saattavat pelata koko kauden tappiotta. Muut joukkueet kamppailevat tasaisemmin, Virta pohtii.

Viime kaudella Say Cheese oli varhaisessa vaiheessa kuskin paikalla. Tähän kauteen ongelmia on tuottanut löytää maalintekijöitä.

Virta toteaakin, että heiltä lähti viime kauden jälkeen useita maalintekijöitä. Päävalmentajan mukaan Say Cheeseen kokoonpano on tähän kauteen valmiina, eikä muutoksia ole tulossa.

- Meillä on selkeästi niin sanottuja kotipelien pelaajia sekä vieraspelien pelaajia. Haasteena on saada paras mahdollinen kokoonpano peleihin, Virta kertoo.

- Vaati paljon töitä saada kaksi kentällistä pelaajia, joilla olisi edes jonkinlainen kokemus SM-sarjasta, hän lisää.

Pohjola vastuunkantajana

Pistepörssin kärjessä ykkösenä majailee tuttuun tyyliin Say Cheesen Anne Pohjola (21+17). Tällä kaudella Pohjolan tehot eivät ole olleet peleissä aivan yhtä hurjat kuin viime kaudella, mutta jokaisessa pelissä hän on päässyt kasvattamaan pistesaldoaan.

Pohjolan seurakaveri ja pistepörssin vitonen Mia Huvinen on myös saalistanut kelpo tehot (9+13).

Mikä tekee Pohjolasta niin hyvän? Virran mukaan Pohjola on monipuolinen ja erittäin hyvä maalintekijä.

- Anne on kokonaisvaltainen pelaaja, joka on älyttömän kunnianhimoinen. Hän haluaa olla hyvä, eikä kestä, jos olisi huono pelaaja, Virta naurahtaa.

Pohjolalle alkukausi on ollut myös normaalia haastavampi. Päävalmentaja toteaa, että Pohjola on kantanut suurta vastuuta erityisesti hyökkäyspäästä.

- Annelle on ollut myös turhauttavaa, kun ei ole ollut hyökkäyspäässä tuttuja tekijöitä. Tavoitteena on saada myös Annen kenttä toimimaan. Vielä opetellaan, että miten pelataan kenenkin kanssa, Virta sanoo.

Nokialaisten ylivoima ei ole Virran mukaan sattumaa. Hän huomauttaa, että nokialaisilla on väkivahva joukkue, joka on vuosia pelannut yhdessä. Virran mukaan Say Cheesellä on hyvänä päivänä ja loistavalla tuurilla mahdollisuuksia voittaa Nokia. Virta naurahtaa, että voittoon tarvittaisiin ihme.

Lauantaina 3.marraskuuta Say Cheese kohtaa kotonaan Luvian Kiekko -82:n. Virta odottaa tasaista ja vähämaalista peliä.

- Lyhyesti sanottuna maailman paras maalivahti kohtaa maailman parhaan maalintekijän. Luvialaisilla on hyvä maalivahti, mutta myös kova puolustus. Me saamme onneksi parhaimmiston peliin mukaan. Maalit tulevat olemaan vähässä, Virta uskoo.

Lauantain pelikierrolla pelataan myös muualla. RNK Flyers saa vieraakseen Nokian Urheilijat sekä Lahti kohtaa kotonaan Espoon Kiekkoseuran.

Seuraavat ottelut

Lauantai 03.11.2018
LL-89 Say Cheese – LuKi-82 klo 15:00
RNK Flyers – NoU klo 15:30
Lahti – EKS klo 16:30

Sunnuntai 04.11.2018
Lahti – Blue Rings klo 14:00
EKS – Hyvinkää klo 15:45

Linkki tulospalveluun: https://ringette.torneopal.fi/index.php