Kotijoukkueet voitokkaita täydellä pelikierroksella - Anne Pohjola maalituulella!

04.11.2018 18:34

Sunnuntaina 4. marraskuuta SM-sarjassa pelattiin täysi pelikierros, jossa ei suurempia yllätyksiä nähty. Sarjataulukon kärkijoukkueet olivat tehokkaalla tuulella. Lisäksi jokainen kotijoukkue nappasi täydet pisteet kotiin.

Espoon Kiekkoseuralle viikonloppu oli voitokas. Lauantaina he nappasivat voiton Lahdessa. Tänään espoolaiset saivat vieraakseen Hyvinkään Ringeten. Erittäin tiukassa kamppailussa maalihanan avasi ensimmäisenä Espoo. Peliä oli pelattu vasta 11 sekuntia, kun Camilla Ojapalo räväytti maalin. Syöttäjänä maalille oli Ira Merivaara.

Joukkueet tekivät tasaiseen tahtiin maaleja. Ratkaisumaalit nähtiin viimeisessä erässä, kun espoolaiset pääsivät tekemään pari maalia. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 6-5.

Ottelussa tehtiin myös paljon ali- ja ylivoimamaaleja. Espoolaiset esimerkiksi tekivät alivoimalla kolme maalia! Espoon maaleista vastasivat Camilla Ojapalo, Anna-Kaisa Raesola sekä Ira Merivaara. Jokainen heistä nakutti kaksi maalia. Vierasjoukkueen tehokkain maalintekijä oli Veera Hakonen, joka myös teki kaksi maalia.

- Viikonloppuna oli tärkeät pisteet jaossa. Saatiin hyvällä yhtenäisellä pelillä kaivettua pisteet kotiin. Saimme kaikille pelaajille onnistumisia, jonka johdosta olimme parempia kuin kaveri. Hyvinkää taisteli pisteistä kovalla fyysisellä pelillä, mutta meidän hyvä treeniviikko tehosi ja saimme lopulta kaivettua tiukasta pelistä pisteet, Espoon Kiekkoseuran pelaaja ja myös joukkueenjohtaja Janika Moilanen kiitteli.

- Vielä kun pääsisimme pelaamaan koko pelin ehjästi omalla tasollamme, niin peli nousisi vielä toivotulle tasolle, Moilanen lisäsi.

Lapinlahden luistin - 89 Say Cheese kohtasi Luvian Kiekko -82:n tänä viikonloppuna toistamiseen. Lauantaina Say Cheese otti niukassa kamppailussa voiton kotiin. Sunnuntainakin peli oli tiukka.

Luvialaiset aloittivat maalinteon ensimmäisessä erässä ylivoimalla, mutta vajaat viisi minuuttia myöhemmin Say Cheese nousi tasoihin Anne Pohjolan maalilla. Sen jälkeen alkoikin Pohjolan show, jota luvialaiset eivät pystyneet pysäyttämään. Pohjola teki joukkueelleen peräti viisi ensimmäistä maalia. Hän myös niittasi vielä lopullisen niitin tyhjiin, joten joukkueen kapteeni keräsi tehot 6+1. Say Cheese voittoon lukemin 7-5. Luvialaisten maalitykki oli tänään Roosa Rantaniitty (3+1).

Lahdelle onnistuminen kotona

Nokian Urheilijat saivat vieraakseen RNK Flyersin. Sarjataulukon kärkijoukkue oli jälleen pitelemätön.

Kotijoukkue aloitti maalinteon, kun peliä oli pelattu vajaa minuutti. Elina Raesola teki nokialaisten avausmaalin ylivoimalla. Syöttäjinä maalille olivat Maija Väyrynen ja Roosa Salonen.

Peli mentiin nokialaisten komennossa loppuun asti. Nokian Urheilijat ja RNK Flyers 13-3. Nokialaisten tehokkaimpia pelaajia olivat Elina Raesola (5+5) sekä Maija Väyrynen (4+5). Raisiolaisten maaleista vastasivat Suvi Uschanow, Oona Niemonen sekä Janita Järvinen.

Sarjataulukossa tällä hetkellä viimeisillä paikoilla majailevat Blue Rings ja Lahti Ringette kohtasivat Lahdessa.

Kotijoukkue aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä, mutta Blue Rings tuli pian tasoihin. Toisessa erässä Lahtelaiset laittoivat isomman vaihteen päälle, karistaen tuusulalaiset kyydistä. Lahti Ringette ja Blue Rings 9-3.

Kotijoukkueen tehokkaimpia pelaajia olivat Tanja Eloranta (4+3) sekä Kiia Ollila (3+0). Blue Ringsin maaleista vastasivat Milja Veilo, Annika Haara sekä Minna Laakso.

Runkosarjan pistetilanne on kutkuttava. Nokian Urheilijat ovat pienellä karkumatkalla (16 pistettä) ja samoin toisena oleva Say Cheese (13 pistettä). Heidän jälkeensä Luvian Kiekkoseura -82 (10 pistettä), Espoon Kiekkoseura (9 pistettä) sekä RNK Flyers (8 pistettä) ovat peräkkäin pienillä eroilla. Myös häntäpäässä on tiivis tunnelma. Lahdella sekä Hyvinkäällä on sama pistemäärä (5 pistettä), mutta Blue Ringsillä on vain piste vähemmän kuin edellä olevilla joukkueilla (4 pistettä). Ottelut jatkuvat taas ensi viikolla!