Kärkijoukkueet tehokkaina - Anne Pohjola, Tanja Ahonen ja Maija Väyrynen maalituulella!

17.11.2018 19:09

Lauantaina 17. marraskuuta SM-sarjassa pelattiin kolmen pelin kierros. Runkosarjan kärkijoukkueet pitivät pintansa.

Lahti Ringette sekä Hyvinkää olivat tasapistein runkosarjassa. Molemmat olivat keränneet seitsemän pistettä, mutta Lahdella oli enemmän voittoja kuin Hyvinkäällä. Joukkueet olivat ennen tämän päivän ottelua runkosarjassa sijoilla kuusi ja seitsemän.

Lahti Ringette ja Hyvinkää Ringette kamppailivat tänään Lahdessa. Vierasjoukkue aloitti maalinteon, kun peli oli ehtinyt vanhentua reilut kolme minuuttia. Vain 19 sekuntia myöhemmin Tanja Eloranta toi lahtelaiset tasoihin.

Lahtelaiset alkoivat tekemään tasaiseen tahtiin maaleja, eikä Hyvinkää pystynyt pistämään kunnolla kampoihin. Toisen erän loppupuolella Hyvinkää pääsi tekemään pari ylivoimamaalia, mutta sekään ei tänään riittänyt. Lahti – Hyvinkää 9-3.  Lahti nousi voiton myötä runkosarjassa viidenneksi.

Kotijoukkueen tehokkaimpia pelaajia olivat Tanja Eloranta (5+1) sekä Tanja Ahonen (2+4). Vierasjoukkueen maaleista vastasivat Mikaela Saukkonen (2+0) ja Iiris Wilenius (1+0).

- Tämän päivän pelistä Lahtea vastaan jäi paljon parannettavaa huomiselle. Lahti pelasi tasaisen vahvan pelin ja viimeisteli paikoista. Pisteet jäivät ansaitusti Lahteen. Huomiselta kohtaamiselta Espoota vastaan on odotettavissa tasaista ja kovaa vääntöä, Hyvinkään Elina Tahvanainen totesi.

Nokia ja Say Cheese voittoihin

Luvian Kiekko -82 sai vieraakseen runkosarjan ykkösjoukkueen Nokian Urheilijat. Maalinteon aloitti vierasjoukkue, kun peliä oli ehtinyt vanhentua reilut yhdeksän minuuttia.

Toiseen erään asti peli oli tiukka. Nokia johti niukasti maalein 3-2, mutta sen jälkeen vierasjoukkue laittoi isomman vaihteen päälle. Nokialaisten eivät antaneet tänään luvialaisille saumaa. Luvia Kiekko -82 ja Nokian Urheilijat päättyi lukemin 2-8. Voiton myötä nokialaiset vahvistivat entisestään runkosarjassa johtoaan.

Kotijoukkueen maaleista vastasivat Sanni Koivunen sekä Katariina Niemi. Nokialaisista tehokkaimpia olivat tuttuun tyyliin Maija Väyrynen (4+3) sekä Kaisa Hurske (3+0).

LL-89 Say Cheese kohtasi kotonaan RNK Flyersin. Kotijoukkueen Anne Pohjola aloitti maalinteon, kun pelikello näytti 2:35. Vajaat kuusi minuuttia myöhemmin raisiolaiset tulivat tasoihin Suvi Uschanowin maalilla. Ennen erän loppua Pohjola vei kuitenkin Say Cheesen uudestaan johtoon.

Toista erää oli ehtinyt vanhentua vain 12 sekuntia, kun Pohjola yllätti taas. Tämän jälkeen alkoi Pohjolan show, eikä RNK Flyers pystynyt vastaamaan haasteeseen. Say Cheese voitti lopulta lukemin 7-1.

Pohjola nakutti komeat tehot (5+1), mutta Say Cheesen Mia Huvinen pääsi myös hyville tehopisteille (2+2).

Pelit jatkuvat huomenna Tuusulassa, Lapinlahdella sekä Hyvinkäällä.