Nokia jatkaa voittoputkea - muut voitot Lahteen ja Lapinlahdelle

24.11.2018 21:31

EKS:n kotiottelu Nokian Urheilijoita vastaan päättyi vierasjoukkueen voittoon numeroin 4-7.

- Kivasti ja kovasti mennään, Kaisa Hurske ja Roosa Salonen tuumaavat,  tosissaan, muttei totisesti. Peleissä lähdetään aina pelaamaan täysillä ja yhteiset onnistumiset motivoivat joukkuetta eteenpäin. Tänään toimi erityisen hyvin puolustus ja lopussa pelattiin fiksusti johtoasemassa, kaksikko kiteyttää.

Ottelun alku kului tasaisissa merkeissä ja joukkueet pääsivät molemmat tekemään maaleja. EKS:n Emma-Julia Wood ujutti renkaan maaliin kun peliä oli takana vain vajaa minuutti ja Nokian Roosa Salonen tasoitti ajassa 4:39.

Toinen erä oli yhtä tasainen: EKS nousi puolen minuutin kohdalla 2-1 johtoon Riikka Sjögrenin maalilla ja Maija Väyrynen kuittasi tilanteen jälleen tasan vain 20 sekuntia myöhemmin. Toisen erän aikana EKS nousi jälleen johtoon joukkueen kapteenin Milla Laakson maalilla, kunnes Väyrynen tasoitti tilanteen jälleen ja pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 3-3.

Kolmannessa erässä nähtiin vierasjoukkueen onnistumisia, kun joukkue onnistui maalinteossa kolmesti ja onnistui karkaamaan 3-6 tilanteeseen Heidi Linnamäen, Ulla Ovaskan ja Kaisa Hurskeen osumilla.

Neljännessä erässä EKS sai pidettyä maalin lähes tyhjänä, mutta yrityksestä huolimatta Nokian etumatka osoittautui saavuttamattomaksi. Väyrynen sinetöi ottelun seitsemännellä maalillaan, eikä EKS:n neljännestä maalista riittänyt haastajaksi.

- Pelistä jäi hyvä fiilis. Oli kiva pelata kovavauhtinen ja tasainen peli, nokialaiset tuumaavat.

Nokian parhaana pelaajana palkittu Maija Väyrynen oli kolmen maalin takana. Parhaiten EKS:n maalinteossa onnistui Riikka Sjögren kahdella osumallaan.

Lahti Ringeten peli nousukiidossa

Lahti Ringette nousi neljän parhaan joukkoon sarjataulukossa pudottaen samalla vastustajansa LuKi-82:n sarjan viidenneksi. Lahtelaiset voittivat ottelun numeroin 9-4.

- Peli oli ajoittain hyvää, sitten tuli jaksoja ettei meijän osalta peli kulkenu ollenkaan, Luvian Tuuli Uusitalo sanoo.

Lahti pääsi pelin alkuun johtoasemaan, kun  Sara Saarinen teki ylivoimamaalin ajassa 7:42. Julia Koski latoi Lahden 2-0 johtoon, mutta LuKi kavensi ennen ensimmäisen erän loppua Tuuli Uusitalon osumalla.

Toisessa erässä nähtiin myös melko tasaisia otteita ja erän ainoa maali oli Lahden Niina Piiroisen viimeistelemä. Kolmannessa erässä Lahti pääsi pakenemaan jopa neljän maalin päähän vieraistaan, vaikka LuKi-82 sinnitteli vielä perässä Sanni Koivusen ja Krista Järvelinin maaleilla.
Neljäs erä sinetöi pelin, kun lahtelaiset Tanja Ahonen ja Miia Manner viimeistelivät maalit numero kahdeksan ja yhdeksän. Luvialaisten kiri jäi laihaksi, vaikka ottelu päättyikin LuKi:n Noora Peltovirran osumaan.

- Pelattiin ailahteleva ottelu ja parhaimmillaan hallittiin peliä, mutta Lahti teki tarvittavat maalit ja meidän peli tyssäsi siihen. Haasteena on edelleen keskialueen pelaaminen ja hyvät maalipaikat pitäisi hyödyntää paremmin, Uusitalo tuumaa.

LL-89 Say Cheeselle voitto Tuusulassa

LL-89 Say Cheese voitti Blue Ringsin Tuusulan jäähallissa pelatussa ottelussa. Lapinlahti voitti ottelun murskalukemin 5-11.

Tässä ottelussa ensimmäinen peliminuutti oli vilkas: Lapinlahden maalitykki Anne pohjola viimeisteli ensimmäisen maalin, kun peliä oli pelattu vain 14 sekuntia ja Blue Ringsin Jonna Vähäkangas pääsi iskemään toiseen päähän ajassa 0:47. Vieraiden karkumatka alkoi jo ensimmäisessä erässä, kun Mia Huvinen, Anne Tuovinen ja Essi Vanhala tekivät maalit.

Ensimmäisen erän loppuun nähtiin vielä kotijoukkueen maali, joka oli Heidi Kotirannan käsialaa.

Toinenkin erä pelattiin vielä suhteellisen tasaisin lukemin ja Blue Rings pystyi pysymään vain parin maalin päässä vieraistaan. Vieraat osuivat erässä kahdesti ja kotijoukkue teki yhden maalin.

Kolmannessa erässä nähtiin Say Cheesen maalijuhlaa, kun joukkue onnistui maalinteossa erän aikana viidesti. Blue Rings pääsi iskemään vielä kahdesti, mutta ottelun numerot olivat jo selkeät.

Vaikka pelissä nähtiin paljon maaleja, jäi viimeinen erä täysin maalittomaksi. Blue Rings pystyi pitämään oman pään tyhjänä viimeisen 15 minuutin ajan, mutta tehot eivät riittäneet maalien tekoon.

Ottelun pistehai oli jälleen Anne Pohjola, joka teki maalin viidesti ja syötti neljästi. Anne Tuovinen teki tehot 3+1 ja Mia Huvinen 2+3.