EKS, LuKi ja NoU voitokkaita - Hyvinkäällä tasapeli

08.12.2018 18:37

EKS vei kotiottelussa voiton LL-89 Say Cheesestä numeroin 9-4.

- Peli meni omien suunnitelmiemme mukaan. Olimme miettineet peliin sopivat teemat ja niiden toteutus onnistui joukkueeltamme hyvin. Tiesimme, että peli tulee olemaan fyysisesti ja henkisesti kovaa taistelua ja osasimme etukäteen valmistautua siihen, EKS:n Camilla Ojapalo kertoo.

Ottelun avausmaali, joka oli Say Cheesen Anne Pohjolan käsialaa nähtiin, kun peliä oli kulunut vasta 32 sekuntia, mutta erän puolivälissä EKS tasoitti pelin Minna Ojapalon maalilla. Vain minuuttia myöhemmin EKS:n Camilla Ojapalo vei kotijoukkueen johtoon ja Anna-Kaisa Raesola upotti renkaan maaliin kahdesti vielä ennen erän loppua.

Toisessa erässä maaleja ei nähty lainkaan ja pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 4-1. Kolmannessa erässä kotijoukkue pääsi karkaamaan 6-1 asemiin Camilla Lepistön ja Camilla Ojapalon maaleilla, kunnes Lapinlahden Essi Vanhala teki vierasjoukkueelle toisen maalin. Anniina Elo kuittasi tilanteen 7-2 vielä ennen erän päätöstä.

Ottelun neljännessä erässä nähtiin vielä kaksi kotijoukkueen maalia ja vieraiden pieni kiritys, kun Mia Huvinen onnistui kahdesti maalilla ennen ottelun loppua.

- Jäähyily rikkoi peliämme, mutta osasimme hyvin puolustaa joukkueena vaikeammatkin tilanteet voitoksi. Hyvin joukkueeltamme onnistui maalipaikkojen hyödyntäminen, sekä oman pään tiukka puolustus, C. Ojapalo kertoo.

- Ottelusta jäi hyvä maku tulevaan. Tiedämme, että olemme fyysisesti ja henkisesti valmiita jokaiseen peliin ja itsevarmuus nousee joka pelin myötä, Ojapalo sanoo.

EKS:n pistenaisena kunnostautui Camilla Ojapalo, joka takoi tehot 2+3. Joukkueesta onnistui myös Ira Merivaara tehoin 1+3 ja Camilla Lepistö pistein 1+2. Maalilla kahdesti osui Anna-Kaisa Raesola ja Anniina Elo ja kerran Minna Ojapalo.

LuKi:lle vierasvoitto Raisiosta

LuKi-82 voitti RNK Flyersin Raisiossa pelatussa ottelussa huimin numeroin 3-13.

Jo ensimmäisessä erässä nähtiin vieraiden kovia otteita, kun joukkue pääsi 15 minuutissa 1-4 johtoon Kirsi Pukkilan kolmella maalilla ja Riikka Häyrisen yhdellä osumalla. Toisessa erässä taas nähtiin viisi vierasjoukkueen maalia, joista jälleen kolme teki joukkueen kapteeninakin toimiva Pukkila.

RNK onnistui toisessa erässä kertaalleen ja numerot olivat 2-9, kun pitkä erätauko alkoi.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannessa erässä nähtiin vain kaksi maalia, molemmat Luvian Riikka Häyrisen käsialaa. Viimeisessä erässä maalinteossa onnistui Pukkila ja Noora Peltovirta. Ottelun ja kotijoukkueen viimeinen maali nähtiin vain neljä sekuntia ennen summerin soittoa.

Kirsi Pukkila suoriutui maalinteossa tänään parhaiten: ottelun päättyessä hänen pistesaldonsa oli huimat 5+7. Riikka Häyrinen onnistui kiitettävin tehoin 3+7, Miamari Karta teki tehot 1+3 ja Sanni Koivunen ja Noora Peltovirta osuivat kukin kertaalleen.

RNK:n maalien takana olivat Reetta Nikkola kahdella maalilla ja Suvi Uschanow yhdellä osumallaan.

Tasainen ottelu Hyvinkäällä

Hyvinkäällä nähtiin todella tasainen ottelu, kun Blue Rings asteli Hyvinkää Ringeten vastustajaksi. Ottelu päättyi tasan 6-6.

Ensimmäinen erä päättyi tiukassa 1-2 tilanteessa, kun erässä nähtiin vierasjoukkueen Milja Veilon ja Annika Haaran maalit. Puolisen minuuttia ennen erän loppua maalilla onnistui kotijoukkueen Mikaela Saukkonen. Toisessa erässä nähtiin yksi maali, kun Minna Seppälä vei Blue Ringsin 1-3 johtoon.

Kolmas erä alkoi rivakasti Hyvinkään Iiris Wileniuksen maalilla, kun erää oli pelattu vain kaksi ja puoli minuuttia. Vain noin minuuttia myöhemmin Blue Rings kuitenkin nousi taas kahden maalin johtoasemaan, kun Seppälä onnistui maalinteossa toistamiseen. Erän puoleen väliin mennessä Hyvinkää oli kirinyt jälleen maalin päähän Veera Hakosen osumalla.

Neljännessä erässä Hyvinkään Hakonen toi maalillaan pelin tasatilanteeseen 4-4. Kotijoukkue nousi johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin Elina Tahvanaisen ylivoimamaalilla, kun kaksi Blue Ringsin pelaajaa istui jäähyllä. Myöhemmin erässä Blue Ringsin Taru Heikkilä tasoitti tilanteeseen 5-5 ja Jonna Vähäkangas kiilasi vieraat yhden maalin johtoon. Ennen erän loppua Wilenius saattoi renkaan vielä kertaalleen maaliin tasoittaen pelin.

- Saimme peliin loistavan startin ja olimme vastustajaa paremmalla jalalla liikkeellä. Onnistuimme hyvin toteuttamaan sovittua karvausta ja vaikeutimme Hyvinkään omasta päästä lähtöjä. Positiivista oli myös hyökkäyspään onnistumiset laajalla rintamalla. Pelin lopussa sorruimme jäähyilyyn ja päästimme Hyvinkään mukaan peliin. Joka tapauksessa tärkeä piste meille, Blue Ringsin varakapteenit Minna Seppälä ja Milja Veilo kertovat.

Nokian voitonjuhla jatkuu

Nokian Urheilijat kukisti Lahden vierasottelussa kovin numeroin 4-15.

Vierasjoukkue, joka on dominoinut sarjaa alkuvuoden, lähti otteluun varmoin ottein ja avasi maalitilinsä ajassa 2:42, kun Elina Raesola upotti rinkulan verkkoon. Viiden minuutin kohdalla tilanne oli jo 0-3 ja Lahti otti aikalisän. Vieraat osuivat kuitenkin vielä kolmesti ensimmäisessä erässä ja Lahti onnistui Niina Piiroisen maalilla erän puolivälin paikkeilla. Toisessa erässä Nokian lento sai pientä jarrua ja maaleja vartin aikana nähtiin kaksi.

Pitkältä erätauolta peliin lähdettiin tilanteessa 1-8, eikä mennyt kauan, kun NoU pääsi jälleen maalille ja Roosa Salonen osui ajassa 30:33. Lahti teki toisen maalinsa ajassa 36:06, mutta Nokia rokotti parin minuutin sisään jälleen. Lahden Tanja Eloranta ja Kiia Ollila onnistuivat vielä kaventamaan kahdella maalilla, mutta vieraat onnistuivat karkaamaan pisteissä.

Vieraat avasivat neljännen erän jälleen rivakasti ja Jenni Linnamäki teki maalin, kun erää oli pelattu alle puoli minuuttia. Tämän jälkeen ottelussa nähtiin vielä kolme maalia, jotka viimeistelivät ottelun lopputuloksen.

NoU:n pelaajista pisteitä eniten teki Elina Raesola tehoin 2+7. Ottelussa onnistui myös Maija Väyrynen, Heidi Mattila ja Roosa Salonen, kaikki pistein 3+3. Jenni Linnamäki paukutti tauluun tehot 2+4. Maalinteossa kertaalleen onnistui Sonja Hyökyvaara.

Niina Piiroinen teki Lahden maaleista kaksi, Tanja Eloranta ja Kiia Ollila onnistuivat molemmat kertaalleen.