Espoo Kiekkoseura tähyää korkealle – SM-sarja jäämässä joulutauolle

14.12.2018 08:46

 

Ringeten SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna mielenkiintoisilla otteluilla. Runkosarjassa on ennen taukoa kutkuttava tilanne. Nokian Urheilijat, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese sekä Espoon Kiekkoseura ovat pienellä karkumatkalla, mutta muista sijoista käydään ankarampaa kamppailua.  

Espoon Kiekkoseura on tällä hetkellä runkosarjassa kolmantena. Joukkue on voittanut 15:stä ottelusta yhdeksän, hävinnyt viisi ja pelannut yhden tasapelin.

Espoolaisten päävalmentaja Heidi Petrell kehuu, että kauden alkupuolen haasteista huolimatta joukkue on mennyt monessa asiassa eteenpäin.

- Joukkueemme ongelmina ovat olleet tahmeus ja ailahtelevaisuus. Nyt olemme kehittyneet erityisesti kurinalaisuudessa, pelitavassa, keskittymisessä sekä yksityiskohdissa, Petrell kommentoi.

Päävalmentaja kertoo joukkueen henkisen tasapainon löytyneen. Tasapainon löytymistä on vauhdittanut esimerkiksi joukkueen tiivistyminen. Petrell toteaa, että uusien roolien hyväksyminen vei hetken aikaa. Tällä hetkellä espoolaiset ovat tiivis ryhmä, joka pitää sisällään itsevarmoja yksilöitä.

- Monet tytöistä pelaavat parasta itseään. Sitä on ollut ilo seurata. En malta odottaa loppukauttamme, Petrell iloitsee.

Espoon joukkue pitää Petrellin mukaan sisällään suuria ja valloittavia persoonia. Yksi heistä on pistetilastossa seitsemäntenä oleva Camilla Ojapalo. Ojapalo on saalistanut tähän mennessä tehot 17 + 29.

Ojapalo pelaa toista kautta keskushyökkääjänä. Petrell kertoo hänen olevan joukkuepelaaja isolla J:llä sekä suurella sydämellä.

- Cami on erittäin monipuolinen pelaaja. Hän on kehittynyt valtavasti tinkimättömän työmoraalinsa ja kunniahimonsa vuoksi, Petrell kehaisee.

Runkosarjassa jännittävä tilanne

SM-sarjan kärkipaikkaa pitää edelleen Nokian Urheilijat (28 pistettä), kun kakkosena hiillostaa Say Cheese (23 pistettä). Espoon Kiekkoseura on kerännyt 19 pistettä.

Luvian Kiekko -82 on neljäntenä (13 pistettä), mutta hyvää nousua tekevä Lahti vaanii vain pisteen päässä. RNK Flyersillä sekä Hyvinkäällä on pisteitä kahdeksan. Häntäpäätä toistaiseksi pitävä Blue Rings on saalistanut seitsemän pistettä.

Petrell painottaa, ettei espoolaisten vauhti ole hiipunut. Hän kertoo joukkueen olevan tällä hetkellä kiinni akuutissa välitavoitteessa.

- Olemme päässeet vauhtiin, joten eväät eivät lopu kesken. Hiilaripainotteisella ravinnolla ja meille tyypillisellä energisellä pelillä mennään eteenpäin. Meidän suurin tavoite on välieräpelit kotiedulla.

Tulossa salaperäisiä harjoituksia

Lauantaina espoolaiset matkaavat Tuusulaan Blue Ringsin vieraaksi, mutta seuraavana päivänä on kotipeli luvialaisia vastaan.

Petrell odottaa mielenkiintoisia otteluita. Hän muistuttaa, että he kohtaavat lauantaina joukkueen, joka ei ole vielä näyttänyt muille vielä koko potentiaaliaan. Espoolaisilla on myös sunnuntaina luvassa tiukka peli.

- Toivotamme luvialaiset tietenkin tervetulleeksi. Epäonnistuimme ensimmäisessä kohtaamisessamme, jolloin tuollainen joukkue rokottaa siitä. Meillä on tällä hetkellä paletti sellaisessa ojossa, ettei samanlaista peliä tulla näkemään, Petrell uskoo.

Viikonlopun jälkeen sarja jää joulutauolle, mutta se ei tarkoita espoolaisille kokonaan lepoa. Petrell kertoo joukkueen jatkavan kovaa treeniä, mutta tauon he aloittavat ensimmäisenä testauksilla.

Joulun joukkue pyhittää ansaitusti perheelle, levolle ja rentoutumiselle. Vuoden lopun ja alun joukkue aikoo treenata aivan uudella sekä tarkalla reseptillä, joka ei ole tavanomaista ringetessä.

- Uskon uuden treenausohjelman motivoivan pelaajia ja tuovan meille fyysisesti uutta ulottuvuutta sekä paukkuja loppukauteen. Keväällä nähdään, että kannattiko, Petrell naurahtaa salamyhkäisenä.

Luvassa on siis vielä jännittäviä, tasaisia ja jopa ylivoimaisia pelejä. Nähtäväksi jää, että jatkuuko nokialaisten ylivoima ja millaiseksi runkosarja muotoutuu ennen joulutaukoa.

Seuraavat ottelut

Lauantaina 15.12.2018

Blue Rings – EKS klo 13:00
NoU – RNK Flyers klo 14:00
LuKi-82 – Hyvinkää klo 14:30
LL-89 Say Cheese – Lahti klo 15:00

Sunnuntaina 16.12.2018

RNK Flyers – Hyvinkää klo 12:30
LL-89 Say Cheese – Lahti klo 13:30
NoU – Blue Rings klo 14:00
EKS – LuKi-82 klo 15:45

 

Tulospalvelu: https://ringette.torneopal.fi/taso/live.php?sarja=NSM