Lapinlahti voittoon Luvialla – Anne Pohjola mainiossa pistevireessä

13.01.2019 19:01

Ringeten SM-sarjassa pelattiin sunnuntaina 13.tammikuuta ainoastaan yksi peli, kun Luvian Kiekko -82 sai vieraakseen Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen.

Vierasjoukkue aloitti maalinteon ajassa 13:00, kun Mia Huvinen pisti rinkulan sisään. Syöttäjäksi merkattiin Marjukka Virta. Muita maaleja erässä ei nähty.

Toisen erän alkuun Say Cheese sai ylivoiman, josta heidän kapteeni Anne Pohjola rokotti kotijoukkuetta. Luvialaiset saivat toisessa erässä avausmaalinsa, mutta ottelun ratkaiseva käänne nähtiin kolmannessa erässä. Vierasjoukkue otti kolmannen erän alkupuoliskolle muutamia jäähyjä lähes peräkkäin, mutta se ei joukkuetta kaatanut. Pistepörssin kärkinainen Pohjola tykitti maaleja maalien perään, eikä luvialaiset pystyneet vastaamaan haasteeseen.

Luvialaiset lopulta taipuivat kotonaan lukemin 2-9. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat kiitettävän työllistettyjä. Luvian Kiekko -82:n maalivahti Inka Laivonen torjui 50 kertaa, kun vastaavasti vastustajan maalivahti Sini Mäkelä 40 kertaa.

Luvialaisten maaleista vastasivat kapteeni Kirsi Pukkila sekä Siiri Säynäväjärvi. Vierasjoukkueen Pohjola nakutti tänään tehot 5+2.

- Peli Luviaa vastaan oli hyvin hallinnassamme loppuun saakka. Saimme luotua paljon hyviä maalipaikkoja, mutta päästimme itse Luvian useampaan YV-hyökkäykseen. Onneksi maalivahtimme pelasi nuo tilanteet hienosti. Syöttöpeli meni meillä tänään välillä ala-arvoisen huonosti. Meillä on siinä parannettavaa, mutta toisaalta taas saimme välillä vastustajan juoksemaan hyvillä apusyötöillä, kommentoi Say Cheesen puolustaja Maiju Ruotsalainen.

Ensi viikonloppuna pelataan sekä lauantaina että sunnuntaina täydet pelikierrokset!

Runkosarjan kärkikolmikko Nokian Urheilijat, Say Cheese ja Espoon Kiekkoseura ovat karkumatkalla. Viimeisestä playoff-paikasta käydään ankaraa taistelua. Luvialaiset ovat vielä kiinni viimeisessä paikassa, mutta niskaan hengittävät erityisesti Lahti ja RNK Flyers.