Nokia ja Luvia saalistivat täydet pisteet – Tuusulassa pelattiin tasapeli

10.02.2019 18:13

Blue Ringsin Salla Naakalla oli tänään 400:s SM-sarjaottelu. Kuva: Sari Rask

Ringeten SM-sarjan pelit jatkuivat sunnuntaina 10.helmikuuta kolmella paikkakunnalla. Tuusulassa pelattiin tasapeli, Nokia osoitti mahtinsa kotikentällään ja Luvia pusersi niukan voiton.

Nokian Urheilijat saivat vieraakseen Lahti Ringeten. Nokia aloitti maalinteon ajassa 5:59. Maija Väyrynen iski rinkulan sisään Kaisa Hurskeen sekä Hanna Ovaskan syötöstä. Muita maaleja erässä ei nähty.

Toisessa erässä iski nokialainen hurrikaani. Noin neljän minuutin sisään kotijoukkue iski neljä maalia. Lahti yritti päästä kamppailuun mukaan, mutta lopulta nokialaisten iskukyky oli liikaa. Nokia kukisti vierasjoukkueen lukemin 9-0.

Nokialaisten tehokkaimpia pelaajia olivat muun muassa Maija Väyrynen (2+2), Jenni Linnamäki (3+1) sekä Roosa Salonen (3+0). Nokian maalivahti Kaisa Katajisto torjui 20 kertaa, kun vastaavasti vastustajan maalivahti Tiina Tenhunen 55 kertaa.

- Peli oli ihan hyvää, mutta vastustajan kovuus oli meidän kovuutta kovempaa. Jäätiin kovuudessa jälkeen, mutta myös perusasiat olivat meillä hukassa. Esimerkiksi syötöt ja syötön vastaanotto. Perusasioita täytyy vaan treenata vielä enemmän. Loppua kohden parannettiin hyvin. Kyllä täältä vielä tullaan, koska pelitkin jatkuvat vielä, Lahti Ringeten Tiina Tenhunen kommentoi.

Runkosarjassa viimeisiä paikkoja pitävät Blue Rings ja Hyvinkää kohtasivat toisensa Tuusulassa. Kotijoukkue iski ensimmäisen maalin ajassa 1:34, kun Minna Seppälä yllätti Hyvinkään Roosa-Mari Heikkisen. Vajaat seitsemän minuuttia myöhemmin Blue Rings iski toistamiseen, mutta tällä kertaa Taru Heikkilä merkattiin maalintekijäksi. Muutama minuuttia myöhemmin Hyvinkää kavensi ottelun lukemiin 2-1.

Toisen erän alkupuolella Hyvinkää iski tasoitusmaalin, eikä muita maaleja erässä nähty. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tekivät pari maalia. Tasaväkisen ottelun ratkaisua saatiin odottaa viimeisen erän loppuminuuteille. Ajassa 59:36 Hyvinkään Elina Tahvanainen pisti rinkulan sisään. Kahdeksan sekuntia myöhemmin kotijoukkueen Jonna Vähäkangas toi pelin tasoihin.

Peli päättyi lopulta tasan 5-5. Blue Ringsin maalihait olivat Taru Heikkilä (2+0) sekä Minna Seppälä (2+0). Hyvinkääläisistä eniten maaleja iski Elina Tahvanainen (2+0). Blue Ringsin Sannamari Rädylle kertyi torjuntoja 41 ja Hyvinkään Roosa-Mari Heikkiselle 35.

- Emme olleet täysin hereillä pelin alussa, jolloin vastustaja pääsi iskemään pari maalia. Aikalisän jälkeen onneksi saimme pelimme kasaan. Lopulta pääsimme rinnalle ja hetkeksi ohi. Peli oli erittäin tasaista, jossa maaleja tehtiin vuorotahtiin. Pystyimme pelin lopussa menemään 4-5 johtoon, mutta Blue Rings pääsi vielä viime hetkillä tasoittamaan pelin, joten pisteet menivät joukkueiden kesken jakoon, Hyvinkään kapteeni Sanni Korhonen kertoi.

- Olen erittäin ylpeä joukkueemme koko viikonlopun taisteluilmeestä. Saimme kasaan todella tärkeät kolme pistettä. Erityismaininnan haluan antaa junioreillemme, jotka pelasivat hyvin ennakkoluulottomasti, tehden upeita maaleja, Korhonen lisäsi kiitellen.

Luvia kärkkyy playoffeihin

Luvian Kiekko -82 kohtasi kotikentällään RNK Flyersin. Kotijoukkue avasi maalihanat ensimmäisessä erässä, kun ajassa 4:37 Kirsi Pukkila sujautti rinkulan sisään. Seuraavaa maalia saatiin odottaa lähes toisen erän puoliväliin. RNK Flyersin Jenna Nuttunen tasoitti pelin Fanny Impilän syötöstä. Hetkeä myöhemmin kotijoukkueen Sanni Koivunen vei joukkueensa uudestaan johtoon.

Kolmannen erän alussa vierasjoukkueen Janita Järvinen tasoitti pelin jälleen. Voittomaali nähtiin ajassa 49:47, luvialaisten Siiri Säynäväjärvi iski rinkulan sisään. Luvian Kiekko -82 – RNK Flyers 3-2.

Nokian Urheilijat jatkavat edelleen runkosarjan kärjessä. Toisena on Espoon Kiekkoseura ja kolmantena Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese. Viimeistä playoff-paikkaa pitää Lahti, mutta vain pisteen päässä on Luvian Kiekko -82.

SM-sarjan pelit jatkuvat jälleen ensi viikolla.