Kotijoukkueet voitokkaina - vain Lahti voitti vieraissa

16.02.2019 18:49

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese nappasi komean kotivoiton Blue Ringsistä, kun savolaiset voittivat ottelun numeroin 12-5.

- Fiilis oli hyvä kun voitto tuli kotiin. Ensimmäisessä ja viimeisessä erässä onnistuttiin hyvin, silloin syötöt napsuivat kohdalleen, luistin ja rengas liikkui ja saimme karvattua vastustajalta hyvin rengasta. Kuitenkin toisessa ja kolmannessa erässä ote herpaantui ja teimme virheitä joka osa-alueella. Kuitenkin positiivista oli se, että nousimme sieltä mustasta aukosta ja saimme kasattua oman pelimme viimeistä erää varten, LL-89:n Veera Lyytikäinen kertaa.

Kotijoukkue pääsi maalinteon makuun ennen kuin ensimmäinenkään peliminuutti oli täynnä, kun Marjukka Virta teki ottelun avausmaalin ajassa 00:50. Ensimmäisessä erässä nähtiin kuitenkin vain kaksi maalia, joista jälkimmäisen teki Mia Huvinen.

Myös toisessa erässä nähtiin kaksi kotijoukkueen maalia, kun Virta onnistui jälleen heti erän alkuun ja Mari Pohjola laukoi neljännen maalin taululle. Toisessa erässä nähtiin myös vierasjoukkue Blue Ringsin ensimmäinen maali, kun Sanni Rask kavensi tilanteen neljään yhteen 23:47.

Kolmas erä meni vierasjoukkueelle, kun Minna Seppälä teki ylivoimamaalin viidellä kolmea vastaan ja myöhemmin vielä toisen maalin, jolloin kolmas erä päättyi tasaiseen 4-3 tilanteeseen.

Neljäs erä oli kuitenkin selkeästi Say Cheesen, joka teki kahdeksan maalia viimeisen viidentoista minuutin aikana. Huvinen osui erän alussa, mutta seuraava maali oli vierasjoukkueen Jenni Lehtosaaren käsialaa. Blue Ringsin sinnittely ei riittänyt, kun Virta ja  Anne Pohjola alkoivat tekemään maaleja oikein urakalla, Pohjolan osuessa erässä neljästi ja Virran kolmesti. Myös Taru Heikkilä teki yhden maalin.

- Loppukautta kohden mennään innostuneella ja odottavaisilla fiiliksillä! Lyytikäinen iloitsee.

Nokialle jälleen voitto

NoU voitti LuKi-82:n kotiottelussaan numeroi 9-1.

Nokia otti jo ensimmäisessä erässä johtoaseman, kun Sonja Hyökyvaara ja Elina Raesola onnistuivat kumpikin maalilla kertaalleen. Toisessa erässä kotijoukkue vain lisäsi johtoaan, kun Jenni Linnamäki ja Roosa Salonen tekivät kumpikin maalit naiseen ja Raesola teki jo ottelun toisen maalinsa. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis nokialaisten 5-0 johtoasemassa.

Kolmannen erän puolivälissä nähtiin LuKi:n Tuuli Uusitalon kavennusmaali, joka jäi myös joukkueen tämän päivän viimeiseksi. Nokian Ronja Lahtivirta onnistui ylivoimapelissä kertaalleen. Viimeisessä erässä nähtiin vielä Raesolan hattutemppu ja Maija Väyrysen ja Roosa Salosen maalit, jotka sinetöivät pelin lopputuloksen.

EKS voitokkaana kotiottelussa

EKS voitti RNK Flyersin numeroin 7-3, vaikka vieraat antoivat emännilleen tänään kovan vastuksen.

RNK:n My Nilsson avasi pelin maalihanat ylivoimalla ajassa 2:42 ja Reetta Nikkola löi tauluun numerot 2-0. EKS:n Anna-Kaisa Raesola kavensi vain minuuttia myöhemmin yhteen kahteen.

RNK sai toisen erän alkuun onnistumisen, kun Emilia Riikola teki maalin. EKS:n kiri kuitenkin alkoi muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Raesola teki maalin ajassa 29:09, Milla Laakso vain joitain sekunteja myöhemmin ja Ira Merivaara vielä yhden 20 sekuntia ennen erän loppua. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 4-3 johtoasemassa.

Kolmannessa erässä Janika Moilanen venytti johtoasemaa ja viimeisessä erässä nähtiin Riikka Sjögrenin maali ja myös toinen Raesolan hattutemppu.

Hyvinkää taipui Lahdelle

Lahti vei Hyvinkäästä komean 1-11 voiton.

- Hyvä fiilis pelin jälkeen, kun voitettiin ja saatiin tärkeät pisteet. Ei oltu ihan parhaimmillamme, mutta hyökkäys oli tosi tehokas ja tehtiin paljon hienoja maaleja, Lahden Miia Manner kertoo.

Vieraat onnistuivat ottamaan jo ensimmäisessä erässä etumatkaa hyvinkääläisiin, kun Tanja Eloranta teki ottelun avausmaalin ja Niina Piiroinen onnistui ylivoimapelissä viidellä kolmea vastaan. Toisessa erässä Eloranta löi jo hattutempun numerot tauluun, kun hän onnistui kahdesti erän alussa. Neea Tervala venytti vieraiden johtoasemaa 0-5 lukemiin vielä ennen pitkää erätaukoa.

Kolmannessa erässä maalilla lahtelaisista onnistui Tanja Ahonen, kun erää oli pelattu alle minuutti, Nea Tervala ylivoimalla ja Kiia Ollila vähän yli minuuttia ennen erän loppua. Hyvinkään ainoa maali nähtiin myös kolmannessa erässä, ajassa 42:48, kun Elina Tahvanainen onnistui maalinteossa.

Viimeisessä erässä Ollila löi Lahden 1-9 johtoon alivoimalla, Eloranta teki neljännen maalinsa ja Piiroinen toisen maalinsa.

- Loppukauden pelit on tosi tärkeitä meille ja peli kerrallaan mennään. Ei varmaan vielä olla varmistettu välieräpaikkaa, niin jokainen peli on tärkeä. Huomiseen peliin pitää lähteä vähän tästä parantamaan, kun vastustaja tulee kuitenkin kovaa päälle, niin meidänkin pitää saada jalat ja rengas liikkeelle, Manner kiteyttää.