Lahti vai Luvia playoffeihin? – Molemmille tappiot sunnuntaina!

24.02.2019 18:17

 

Ringeten SM-sarjassa käytiin sunnuntaina 24.helmikuuta mielenkiintoinen pelikierros. Playoff-paikan olivat jo aiemmin varmistaneet Nokia, Espoo sekä Lapinlahti. Viimeisestä paikasta käydään loppuun asti ankaraa kamppailua. Lisäksi varmistui, että tuusulalainen Blue Rings tipahtaa SM-sarjasta. Runkosarjaa on jäljellä enää yksi pelikierros, joka pelataan lauantaina 2.maaliskuuta.

Luvian Kiekko -82 kärkkyy viimeistä playoff-paikkaa, jossa on tällä hetkellä kiinni Lahti Ringette.

Luvialaiset kohtasivat kotonaan Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen. Vierasjoukkue aloitti maalinteon ajassa 2:04, kun Anne Pohjola pisti rinkulan sisään. Avauserässä nähtiin viisi maalia, joista neljä merkattiin Say Cheeselle.

Toisessa, kolmannessa ja viimeisessä erässä Say Cheese laittoi kerran rinkulan maaliin. Luvia taipui kotonaan lukemin 1-7.

Luvian ainokaisen teki Noora Peltovirta. Say Cheesen tehotykki oli Anne Pohjola (4+1). Luvian Maria Perkkola torjui 44 kertaa ja Say Cheesen Sini Mäkelä 26 kertaa.

- Lähdettiin peliin omalla jalalla ja kovalla kropalla, mikä tuotti tulosta. Hiottiin kuvioita tulevia välieräpelejä varten. Tänään oli kiva pelata, kun Luviallakin paistoi aurinko. Lisäksi yleisö oli kivasti mukana, mikä saa aina syttymään hienoihin pelisuorituksiin. Mäkelän Sini puolustuksen viimeisenä lukkona hoiti hommansa upeasti. Perkkola vastustajan maalilla pelasti hienoilla torjunnoillaan monta vaarallista tilannetta, Say Cheesen Mari Pohjola kehui.  

RNK Flyers sai vieraakseen sarjajumbo Blue Ringsin. Blue Rings meni pelissä johtoon, kun avauserän alkupuolella Minna Laakso laittoi rinkulan sisään. Erän loppupuolella kotijoukkue teki kuitenkin pari maalia.

Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat kerran maalinteossa. Kolmannessa ja neljännessä erässä raisiolaiset lisäsivät isomman vaihteen päälle, iskien maaleja. RNK Flyers voitti kotonaan lukemin 9-3.

Raisiolaisista tehokkaimpia olivat Fanny Impilä (2+3) ja Susanna Tapani (4+3). Tuusulalaisten maalit tekivät Heidi Kotiranta, Minna Seppälä ja Minna Laakso. RNK Flyersin Isabella Portnoj torjui 27 kertaa, kun Blue Ringsin Riina Marila 42 kertaa.

Blue Rings hävisi viikonloppuna molemmat pelit, joten he tippuvat SM-sarjasta.  

- Kova ja vauhdikas peli, vaikka oman joukkueen peli olikin hetkittäin aika sekaisin. Vastustaja tuli kovaa kolmella kiinni renkaalliseen, saaden meidät ahdinkoon. Jotenkin ei päästy peliin kiinni, jolloin oman pelin rakentaminen oli vaikeaa. Hyvä fiilis jäi viimeisen kotipelin jälkeen. Varsinkin siitä, että puolustajatkin pääsivät maalien makuun, RNK Flyersin Saga Loukiainen kommentoi.

Espoo ja Nokia voittoihin

Espoon Kiekkoseura sai vieraakseen Lahti Ringeten. Lahti on vielä kiinni playoff-paikassa, mutta Luvian Kiekko -82 on vain pisteen päässä.

Peli oli ehtinyt vanhentua vain vajaan minuutin, kun kotijoukkueen Anna-Kaisa Raesola teki maalin. Vajaat seitsemän minuuttia myöhemmin Raesola iski jälleen. Muita maaleja erässä ei nähty.

Toisessa erässä espoolaiset tekivät neljä maalia ja lahtelaiset saivat kerran rinkulan sisään.

Kolmannessa erässä nähtiin ottelun loput maalit, mutta Lahti myös vaihtoi erän alussa maalivahtia. Espoo oli vahvempi lukemin 9-2.

Kotijoukkueesta tehokkaimpia olivat Raesola (3+3), Minna Ojapalo (2+3) sekä Riikka Sjögren (1+4). Lahden Niina Piiroinen teki joukkueensa molemmat maalit Tanja Ahosen syötöistä. Kotijoukkueen Meini Kärjä torjui 54 kertaa, kun Lahden Tiina Tenhunen 22 kertaa sekä Katariina Ek 17 kertaa.

Lahti ja Luvia hävisivät tänään ottelunsa, joten Lahti on edelleen niukasti kiinni playoff-paikassa. Ratkaisu nähdään ensi lauantaina, kun Luvia matkustaa Nokialle sekä Lahti Hyvinkäälle.

Hyvinkää taisteli kotonaan Nokian Urheilijoita vastaan. Maalinteon aloitti Nokia, joka teki avauserässä kaksi maalia.

Toisessa erässä mentiin myös nokialaisten komennossa, mutta Hyvinkää sai myös avausmaalin nokialaisten oman maalin ansiosta. Kolmannessa erässä Nokia ryhdistäytyi ja jatkoi maalien tekemistä. Päätöserässä mentiin myös nokialaisten komennossa.

Hyvinkää taipui kotonaan lukemin 1-11. Nokialaisten kovin maalitykki oli Kati Koskelin (4+1). Hyvinkään Roosa-Mari Heikkinen torjui 49 kertaa ja Nokian Kaisa Katajisto 30 kertaa.

Tulevat ottelut

Lauantai 2.3.2019

NoU-LuKi-82, klo 14:00

EKS- RNK Flyers, klo 14:45

LL-89 Say Cheese – Blue Rings, klo 15:00

Hyvinkää - Lahti, klo 16:30

Linkki tulospalveluun: https://ringette.torneopal.fi/index.php