Voitot Nokialle, Lapinlahdelle, Espooseen ja Lahteen - sama nelikko välieriin!

02.03.2019 18:20

Tänään pelattiin runkosarjan neljä viimeistä ottelua ja playoff-parit on nyt varmistettu. Voitot menivät tänään Nokialle, Espooseen, Lapinlahdelle ja Lahteen, mikä tarkoittaa sitä, että sama nelikko etenee myös välieriin. Nokia saa vieraakseen Lahden, kun taas lapinlahtelaiset matkaavat Espooseen vieraiksi.

Nokialle selkeä voitto LuKi:sta

Nokia voitti LuKi-82:n kotiottelussaan numeroin 11-2.

- Hyvin meni peli. Ekan erän jälkeen vähän rentouduttiin ja saatiin vielä parannettua peliä, Nokian Hanna Ovaska kertoo.

Kotijoukkue meni johtoon jo ensimmäisessä erässä, mutta ensimmäisen viisitoistaminuuttisen aikana nähtiin vain yksi osuma, joka oli Ronja Lahtivirran ylivoimalla tehty maali.

Toisessa erässä nokialaiset pääsivät vauhtiin ja kirittivät joukkueensa viiden maalin johtoasemaan. Roosa Salonen osui erän alkupuolella ja erän puolivälissä Elina Raesola löi joukkueelleen kolme maalia neljän minuutin sisään.

Pitkältä erätauolta palattiin Nokian maalijuhlien pariin ja Salonen avasi tässäkin erässä maalihanat tehdessään ottelun kuudennen maalin. LuKi kiri Milla Rantasen maalilla ajassa 39:36, mutta Nokia panoi päälle myös erän lopussa. Kati Koskelin onnistui ylivoimalla ja Kaisa Hurske löi omansa 8-1 johtoon ennen erän loppua.

Neljännessä erässä nähtiin vielä kolme nokialaisten maalia, Raesolan ja Koskelinin ylivoimamaalit ja Koskelinin viimeisin maali, joka sinetöin Nokialle 11 maalia. Erän lopussa Luvian Kirsi Pukkila löi joukkueellensa kauden viimeisen maalin.

- Kiva oli pelata. Välieriä odotetaan innolla ja joukkue tuntuu olevan valmis tuleviin peleihin! Ovaska iloitsee.

EKS runkosarjan toiseksi voitolla RNK:sta

EKS voitti RNK Flyersin ottelussaan numeroin 12-4.

Raisiolaiset pitivät pintansa parin ensimmäisen erän ajan ja ensimmäinen erä päättyikin melko tasaisesti. EKS avasi maalihanat kun peliä oltiin pelattu vain minuutti, kun Camilla Lepistö veti renkaan verkkoon. Alle kymmenen sekuntia myöhemmin RNK:n My Nilsson kuitenkin tasoitti pelin yhteen yhteen. EKS:n Minna Ojapalo löi joukkueensa johtoon ylivoimalla ja Anniina Elo latasi joukkueen kolmannen maalin ennen erän loppua.

Toista erää oli pelattu vain vähän yli minuutti, kun Fanny Impilä kavensi pelin kolmeen kahteen. Espoolaiset menivät taas kahden maalin johtoon Anna-Kaisa Raesolan maalilla, mutta raisiolaiset taas maalin päähän Janita Järvisen osumalla. Pitkälle erätauolle lähdettiin tasaisessa 4-3 asetelmassa.

Kolmas erä meni selkeästi kotijoukkueelle, kun espoolaiset onnistuivat neljästi erän aikana. Minna Ojapalo osui erän alussa toistamiseen ja Anna-Kaisa Raesola onnistui kolmesti ennen erän loppua.

Neljännessä erässä nähtiin Raision viimeinen maali, kun Reetta Nikkola onnistui maalilla Espoolaiset sensijaan saivat viimeiseen erään vielä neljä maalia, kun Maiju Narikka ja Janika Moilanen osuivat kertaalleen ja Riikka Sjögren laukoi renkaan kaksi kertaa maaliin.

Lapinlahdelle myös selvä voitto

LL-89 Say Cheese voitti Blue Ringsin numeroin 14-6. Ottelu jää toistaiseksi Blue Ringsin viimeiseksi SM-otteluksi, kun joukkue jäi runkosarjan viimeiseksi ja putoaa täten ykkössarjaan.

Ottelun ensimmäinen maali tuli todella nopeasti ja erää oli kulunut vain 58 sekuntia, kun Marjukka Virta onnistui maalilla. Blue Rings tuli tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin Minna Seppälän maalilla, mutta lapinlahtilaiset pistivät uuden vaihteen silmään. Anne Pohjola teki erässä vielä kaksi maalia ja Taru Åkersson teki yhden.

Toisessa erässä Blue Rings kiri kahden maalin päähän, Minna Seppälä osui toistamiseen tuoden tilanteen neljään kahteen, mutta Anne Pohjola teki heti perään kolmannen maalinsa. Erän puolivälin jälkeen Blue Ringsin Seppälä viimeisteli hattutempun, mutta LL-89 pääsi jälleen kuittaamaan, kun Anne Pohjola osui jälleen kahdesti, tehden toisen maaleista alivoimalla. Vieraat kirivät ylivoimalla 7-4 asemaan, kun Annika Haara onnistui maalilla ennen erän loppua.

Kolmannessa erässä kotijoukkue onnistui kolmesti, kun Mia Huvinen, Marita Hämäläinen ja Marjukka Virta onnistuivat maalilla. Blue Ringsin Sanni Rask onnistui kertaalleen ylivoimalla.

Neljäskin erä meni kotijoukkueelle. Anne Pohjola osui heti 22 sekuntia erän alkamisen jälkeen ja Mari Pohjola onnistui ylivoimalla kuusi minuuttia myöhemmin. Heidi Kotiranta onnistui kaventamaan ottelua tehden joukkueelleen kuudennen maalin ja Say Cheesen Anne Pohjola onnistui vielä kaksi kertaa ennen ottelun loppua.

- Peli oli tänään ailahtelevaa ja ei saatu vielä ehjää 60-minuuttista, mutta innolla ja pienellä jännityksellä varustettuna odotan välieriä, Say Cheesen Amanda Harju kertoo.

Lahti voitti Hyvinkään varmistaen paikkansa välierissä

Lahti Ringette voitti Hyvinkää Ringeten numeroin 3-10.

Lahti aloitti vahvasti, kun Niina Piiroinen ja Tanja Eloranta osuivat heti ottelun alkuun ja Tanja Ahonen onnistui erän puolenvälin jälkeen. Hyvinkään Veera Hakonen kavensi ajassa 11:40 ja ensimmäinen erä loppui tilanteeseen 1-3.

Toisen erän alkupuolisko pysyi maalittomana ja erän ensimmäinen maali nähtiin vasta ajassa 23:18, kun Hyvinkää kavensi pelin Mirva Miettisen maalilla. Lahti kasvatti johtoaan kuitenkin vain paria minuuttia myöhemmin Kiia Ollilan osumasta. Tanja Eloranta kasvatti ylivoimalla johtoa entisestään ja Nea Tervala osui vain minuuttia myöhemmin.

Pitkän erätauon jälkeen Lahti pääsi maalintekoon heti erän alkuun, kun Krista Lanteri upotti renkaan maaliin ja Hyvinkään Camilla Tuomi kavensi vain parikymmentä sekuntia myöhemmin. Lahtelaiset juhlivat erän puolessa välissä viidellä kolmea vastaan ja pääsi iskemään ylivoimamaalin, joka oli Elorannan käsialaa. Piiroinen onnistui vielä ennen erän loppua tuoden lahtelaiset 3-9 asemaan.

Neljännessä erässä nähtiin vain yksi maali, kun Lahden Tanja Ahonen onnistui iskemään joukkueelleen kymmenennen maalin.

Rajojen rikkojat

Tällä kaudella nähtiin huima määrä uusia nimiä listalla, jossa pidetään kirjaa satoja SM-ringettepelejä pelanneista pelaajista, aina kahdesta sadasta ottelusta eteenpäin.

Kahden sadan ottelun rajapyykki meni tänä vuonna rikki useimmiten, sillä tähän virstanpylvääseen ylti Nokian Kaisa Katajisto ja Heidi Mattila, sekä EKS:n Milla Laakso, Janika Moilanen, Meini Kärnä ja Camilla Lepistö. 300 ottelun rajan rikkoi Blue Ringsin Minna Seppälä ja 400 ottelua tuli täyteen BR:n Salla Naakalla.

Mari Pohjola (LL-89 Say Cheese) saavutti puolen tuhannen ottelun rajan ja ennätysmäisen 700 ottelun rajan rikkoi 26 vuotta SM-sarjassa vaikuttanut Kirsi Pukkila (LuKi-82).

Tuomareista palkittiin Veera Innanen, joka rikkoi 200 tuomaroidun SM-sarjaottelun rajan.