Kuumat välierät alkavat viikonloppuna – Ensimmäiset pelit Nokialla ja Espoossa!

08.03.2019 16:14

 

Kuvaaja: Anne Ovaska

 

Ringeten SM-sarjan välierät alkavat huomenna lauantaina 9.maaliskuuta. Ne pelataan paras viidestä systeemillä sarjan sijoitusten mukaan muodostettavilla ottelupareilla. Nokian Urheilijat kamppailevat Lahti Ringetteä vastaan, kun 9toinen mielenkiintoinen ottelupari. Voittajat jatkavat finaalisarjaan ja häviäjät pronssiotteluun.

Runkosarjan voittanutta Nokian Urheilijoita pidetään yhtenä ennakkosuosikkina. Erityisesti alkukausi oli nokialaisten hallintaa, mutta keväällä heidän ylivoima hieman hiipui. Lahti Ringette palaa mitalipeleihin 25 vuoden jälkeen. Odotettavissa on vauhdikkaita otteluita.

- Olemme tälläkin viikolla pyrkineet tekemään hyvää työtä. Nokia on ennakkosuosikki, mutta lähdemme haastamaan ennakkoluulottomasti. Pyrimme pelaamaan parhaat pelimme ja olemme valmiina tekemään omia hyviä pelejämme. Luotto omiin on kova. Nokia on yskähdellyt, joten katsotaan miten käy. Se on varmaa, että edessä on kovatempoisia pelejä, Lahti Ringeten päävalmentaja Kari Ollilla totesi.

- Ensinnäkin on hienoa, että uusi joukkue on välierissä mukana. Tiedossa on vauhdikkaat välierät, koska Lahti on luisteleva joukkue, joka tulee varmasti nälkäisenä välieriin. He ovat pystyneet tällä kaudella haastamaan kaikki joukkueet, joten meidän pitää pelata todella huolellisesti ja kurinalaisesti. Innolla odotamme tulevia otteluita, Nokialaisten päävalmentaja Jonna Satama ilakoi.

Puolustava mestari haastaa Espoon

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese on puolustava Suomen mestari. Say Cheese kohtaa välierissä Suomen suurimman ringetteseuran, eli Espoon Kiekkoseuran. Se on varmaa, ettei kumpikaan joukkueista päästä toista helpolla.

- Joukkueemme on valmistautunut välieriin viime keväästä asti. Ennen tammikuun puoltaväliä pidimme välipalaverin, josta lähtien katseet ovat olleet suunnitelmallisesti tässä loppukeväässä. Lapinlahti on ollut sarjassa kestomenestyjä, joten odotamme totutun kovaa vastusta. Pelit tulevat olemaan varmasti vauhdikkaita ja viihdyttäviä, kuten playoff-henkeen kuuluu, Espoon Kiekkoseuran päävalmentaja Heidi Petrell kommentoi.

- Runkosarja takana ja syksyllä asetettu tavoite välieriin pääsystä saavutettu. Tämä ei tarkoita sitä, että tyytyisimme tähän. Totta kai lähdemme hakemaan finaalipaikkaa. Paineet ovat kuitenkin jo runkosarjasijoituksen perusteella Espoolla. Pienet asiat ja meillä oman pelin kasassa pysyminen koko ottelun ajan ratkaisevat varmaankin tulevat pelit. Uskoisin erojen tulevan olemaan pienet. Näin savolaisittain sanottuna – Nyt loppu lessettely ja aletaan pellaamaan, Say Cheesen joukkueenjohtaja Ismo Hyvönen naurahti.

Nähtäväksi jää, että ketkä viikonloppuna yltävät voittoihin.

Ringette-TV:lle kuvataan seuraavat pelit:

B-SM-finaali (23.3.)

Naisten SM-sarjan finaalit (24.3., 27.3. ja tarvittaessa 30.3. ja tarvittaessa 31.3.)

Naisten Ykkössarjan finaali, jos SM-finaali on ratkennut (30.3. ja/tai 31.3.)

C-SM-turnauksen finaali ja pronssi (7.4. Hyvinkää)

https://www.youtube.com/user/RingetteTV

Tulevat ottelut: 
Lauantai 9.3.
NoU - Lahti, Nokian jäähalli, klo 14:00
EKS - LL-89 Say Cheese, Leppävaaran jäähalli, klo 14:45

Sunnuntai 10.3.
Lahti - NoU, SOL Areena Lahti, klo 15:30
LL-89 Say Cheese - EKS, Lapinlahden jäähalli, klo 16:00

Linkki tulospalveluun: https://ringette.torneopal.fi/