Välierät alkoivat vauhdikkaasti – Voitot Nokialle sekä Lapinlahteen!

09.03.2019 17:16

Ringeten SM-sarjan välierät alkoivat tänään lauantaina 9.maaliskuuta. Vauhdikkaat sekä tiukat ottelut päättyivät Nokian sekä Lapinlahden voittoihin.

Nokian Urheilijat kohtasi kotonaan Lahti Ringeten, joka palasi mitalipeleihin 25 vuoden jälkeen.

Lahti aloitti maalinteon ajassa 4:56, kun Tanja Eloranta sivalsi rinkulan sisään. Vajaat pari minuuttia myöhemmin Nokian Maija Väyrynen toi joukkueensa tasoihin. Ensimmäisen erän päätteeksi kotijoukkue onnistui maalinteossa vielä pari kertaa, vierasjoukkue kerran.

Toisessa erässä Lahti teki maalin, mutta muita maaleja erässä ei nähty. Kolmannen erän alussa Lahti meni ensimmäistä kertaa johtoon. Myös kolmas erä oli niukkamaalinen.

Viimeinen erä oli ottelun kannalta ratkaiseva. Nokia laittoi isomman vaihteen päälle, eikä Lahti pystynyt vastaamaan haasteeseen. Nokia voitti lukemin 7-4.

Kotijoukkueen maalikuningatar oli Ronja Lahtivirta (3+0). Lahden maaleista vastasivat Elorannan lisäksi Jemina Hakomäki, Nea Tervala ja Kiia Ollila.

Nokian Kaisa Katajisto torjui 39 kertaa, kun Lahden Tiina Tenhunen venyi rinkulan eteen 32 kertaa.

- Peli oli yksi kauden parhaista peleistä. Kaikki antoivat kaikkensa, Lahden Jemina Hakomäki totesi pelin jälkeen.

- Peli oli vauhdikas. Kehitettävää meillä on se, että pystytään pitämään taso samanlaisena pelin loppuun asti, Lahden Krista Lanteri tuumasi.

Kaikilta tosi vahvaa pelaamista. Huomiseksi täytyy parantaa siten, että oman maalin edusta pidetään puhtaana ja syöttöihin varmuutta, Lahden Kiia Ollila vielä lisäsi.

Espoo taipui kotonaan

Puolustava Suomen mestari Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese kohtasi kotonaan Espoon Kiekkoseuran.

Ensimmäisen erän alkupuolella Say Cheese räväytti heti pari maalia, mutta kotijoukkue kavensi pian ottelun lukemiin 1-2. Toisen erän alkuun Espoo toi pelin tasoihin, mutta hetkeä myöhemmin Say Cheese meni uudelleen johtoon. Toinen erä oli Say Cheesen hallintaa, he tekivät useita maaleja peräkkäin.

Viimeisissä erissä Espoo nousi taistelemaan, mutta ei tällä kertaa voinut mitään Say Cheesen pyöritykselle. Ottelu päättyi Espoon tappioon lukemin 4-7.

Kotijoukkueen pelaajista eniten maaleja nakutti Riikka Sjögren (2+0). Vierasjoukkueen tehokkain oli tuttuun tyyliin kapteeni Anne Pohjola (5+2).

Espoon Meini Kärnä torjui 39 kertaa ja Say Cheesen Sini Mäkelä 46 kertaa.