Lahti tasoitti puntit välierissä – Say Cheese jatkoi voittoputkeaan!

10.03.2019 19:32

Kuvaaja: Anne Ovaska

Ringeten SM-sarjan välierät jatkuivat sunnuntaina 10.maaliskuuta. Lahti kukisti Nokian kotonaan ja Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese kaatoi Espoon Kiekkoseuran.

Lahti Ringette sai vieraakseen Nokian Urheilijat. Eilen nokialaiset olivat vahvempia, mutta tänään Lahti tuli peliin uudella sykkeellä.

Avausmaalia saatiin odottaa ensimmäisen erän loppupuolelle, kun ajassa 10:17 kotijoukkueen Kiia Ollila iski rinkulan sisään. Hetkeä myöhemmin Nokia kuitenkin tasoitti pelin Kati Koskelinin maalilla. Reilut kaksikymmentä sekuntia myöhemmin Lahden Nea Tervala huudatti kotiyleisöä. Erätauolle lähdettiin Lahden johdossa 2-1.

Toinen erä toisti lähes samaa kaavaa. Maalinteon aloitti Nokia, joka teki vajaan minuutin sisään pari maalia. Myös Lahti onnistui kertaalleen maalinteossa. Tilanne oli toisen erän jälkeen lukemissa 3-3.

Lahti teki heti kolmannen erän alussa maalin, mutta hyvin pian Nokia tuli tasoihin. Parin minuutin päästä Lahti meni uudelleen johtoon, mutta jälleen vierasjoukkue tuli tasoihin.

Neljäs ja viimeinen erä oli ottelun kannalta ratkaiseva erä. Voittomaali nähtiin ajassa 58:08, joka oli kotijoukkueen Krista Lanterin käsialaa. Lahti voitti tiukan kamppailun lukemin 7-6.

Lahden maalitykki oli Petra Hyökyvaara (3+2) ja Nokian tehokkain maalintekijä oli Maija Väyrynen (4+1). Lahden Tiina Tenhunen torjui peräti 53 kertaa ja Nokian Oona Keskinen venyi 32 kertaa rinkulan eteen.

- Tänään sorruimme virheisiin, joista avautui maalipaikkoja vastustajalle. Lahti pystyi hyödyntämään nämä kovalla prosentilla. Me puolestaan emme käyttäneet lukuisia omia maalipaikkojamme, joten tämän erän vei vastustaja. Homma jatkuu lauantaina, Nokian päävalmentaja Jonna Satama kommentoi.

Say Cheese pitelemätön kotonaan

Say Cheese jatkoi vahvoja otteitaan. Kotijoukkue teki maalin jo ajassa 0:43, kun Essi Vanhala pisti rinkulan sisään. Reilut neljä minuuttia myöhemmin Espoo tuli tasoihin. Molemmat joukkueet tekivät erän loppupuolella maalin.

Toisen erän noin puolessa välissä Espoo onnistui maalinteossa, mutta jäähyt sotkivat vierasjoukkueen peliä. Say Cheese teki peräti kolme ylivoimamaalia peräkkäin. Espoo vaihtoi myös maalivahtia, kun Meini Kärnä sai tehdä tilaa Hanna Minkkiselle.

Myös kolmannessa ja neljännessä erässä Say Cheese jatkoi tehoiluaan, eikä Espoo päässyt rinnalle. Say Cheese voitti ottelun lukemin 11-5.

Kotijoukkueen tehokaksikkona hääräili Marjukka Virta (5+3) sekä Anne Pohjola (4+6). Espoon maalitykkinä oli Anna-Kaisa Raesola (2+0). Say Cheesen Sini Mäkelä torjui 29 kertaa, kun Espoon Meini Kärnä kuusi kertaa ja Hanna Minkkinen 12 kertaa.

Välierät jatkuvat jälleen ensi viikolla. Espoo on ensi lauantaina pakkovoiton edessä, mikäli he aikovat päästä finaaliin. Kolmella voitolla pääsee finaaliin.