Välierät jatkuvat - joko finalistit selviävät?

15.03.2019 16:02

 

 

 

 

 

 

Viikonloppuna pelataan taas välieräotteluita, joissa edellisviikonlopun tapaan kohtaavat EKS ja LL-89 Say Cheese ja Nokia ja Lahti Ringette. 

Nokian ja Lahden otteluvoitot ovat tasoissa, joten lauantaina ei nähdä vielä ratkaisua siitä, kuka jatkaa finaaliin, mutta sunnuntaina on mahdollista saada finalistit jo selville. Viimeviikonloppuna sekä nokialaiset, että lahtelaiset voittivat kotiotteluissaan ja tulevat pelit tulevat olemaan varmasti tiukkoja. 

- Luottavaisin mielin lähdetään tulevaan viikonloppuun. Pitkä talvi on näitä pelejä odotettu, joten hienohan näitä on pelata, Nokian valmentaja Kosti Salonen tuumaa. 

Runkosarjaa lähes suvereenisti hallinneet nokialaiset lähtevät siis viikonloppuun päättäväisinä, mutta parannettavaakin on vielä seuraaviin kohtaamisiin. 

- Parannettavaa jäi monella osa-alueella koko viime viikonlopulta. Ei yritetä keksiä lajia uudelleen, vaan pelataan sitä kuuluisaa omaa peliä. Kivaa ja kovaa, kuten sloganimme kuuluu, Salonen kertoo. 

Kolmen otteluvoiton riittäessä finaaliin, voi paikka jatkossa ratketa jo tänä viikonloppuna Nokialle tai Lahdelle, jos jompi kumpi onnistuu voittamaan molemmat ottelut. Jos otteluvoitot ovat viikonlopunkin jälkeen tasan, ratkeaa tilanne keskiviikkona 20.3. kun tämän parin viides välieräottelu pelataan. 

LL-89 Say Cheese luottavaisin mielin toiseen välieräviikonloppuun

Lapinlahtelaiset matkaavat lauantaina Espooseen kohtaamaan EKS. LL-89 voi pelata tiensä finaaliin jo lauantaina, sillä joukkueella on alla jo kaksi voittoa ensimmäiseltä välieräviikonlopulta. 

- Lähdetään tietysti luottavaisin mielin, kun takana onnistunut viikonloppu. Mutta mitään tässä vielä ei ole voitettu, joten keskittyminen ei saa herpaantua. Vielä on asioita mitä pitää tehdä paremmin. Espoo on selkä seinää vasten ja tekee varmasti kaikkensa että sarja jatkuisi, joukkueen valmentaja Marjukka Virta pohtii.

EKS:llä on vielä mahdollisuus finaalipaikkaan, mutta se edellyttää voittoa kaikista kolmesta seuraavasta ottelusta, joten tästäkin välieräottelusta odotetaan tiukkaa. 

- Odotan samanlaista tiukkaa peliä kuin tähänkin asti. Espoolla on ollut paljon vaarallisia tilanteita ja ehkä rengas ei viime viikonloppuna myöskään pomppinut heille. Meidän pitää olla puolustuksessa tosi tarkkana, Virta sanoo muistellen edellisiä kohtaamisia espoolaisten kanssa. 

Jos LL-89 voittaa huomisen ottelun, on heidän finaalipaikkansa varma ja nähtäväksi jää enää tuleva vastustaja. Jos espoolaiset vievät lauantaisessa ottelussa voiton, jatkuvat välierät Lapinlahdella sunnuntaina ja mahdollisessa otteluvoittojen tasatilanteessa finaalipaikka ratkeaa toisen välieräparin tavoin keskiviikkona. 

Tulevat ottelut: 
Lauantai 16.3.

NoU - Lahti, Nokian jäähalli, klo 14:00
EKS - LL-89 Say Cheese, Leppävaaran jäähalli, klo 14:45
Sunnuntai 17.3.
Lahti - NoU, SOL Areena Lahti, klo 16:30
(LL-89 Say Cheese - EKS, Lapinlahden jäähalli, klo 16:30)
 
Linkki tulospalveluun: https://ringette.torneopal.fi/