LL-89 finaaliin - miten käy Lahden ja Nokian?

16.03.2019 18:11

Tänään ratkesi kauden ensimmäinen finalisti, kun LL-89 Say Cheese voitti EKS:n numeroin 7-2 Espoossa pelatussa ottelussa.

- Tavoite kerrallaan ollaan edetty. Finaalipaikka taskussa ja fiilis superhieno! LL-89:n Anne Pohjola iloitsee.

Vierasjoukkue sai jo pelin alussa otteen maalinteosta, kun Marjukka Virta teki ottelun ensimmäisen maalin ajassa 2:58. Vain paria minuuttia myöhemmin Virta takoi tauluun numerot 0-2 ja 20 sekuntia tästä Essi Vanhala onnistui maalilla vieden vieraat jo kolmen maalin johtoasemaan. Ennen ensimmäisen erän loppua LL-89:n Anne Pohjola laukoi renkaan verkkoon neljännen kerran ottelussa.

Toisen erän alusta alkaen ottelu jatkui tasaisempana, eikä LL-89 onnistunut kasvattamaan maalieroa kuin yhdellä maalilla, jonka teki Mia Huvinen vasta ajassa 26:33, noin 15 minuuttia edellisen maalin jälkeen.

Kolmannen erän puolivälissä nähtiin Anne Pohjolan toinen osuma ja espoolaiset saivat maalihanat myös auki, kun Anniina Elo kavensi ottelun yhteen kuuteen muutamaa minuuttia ennen erän loppua. Neljäs erä päättyi myös tasan, kun LL-89:n Vanhala onnistui maalilla toistamiseen ajassa 56:15 ja EKS:n Janika Moilanen vain kymmenen sekuntia myöhemmin.

- Kauden alussa ei ihan ehkä tähän uskottu, mutta nälkähän kasvaa syödessä ja kova työ jatkuu. Espoo antoi hyvän vastuksen ja saatiin hyvä sparraus tuleviin finaalipeleihin. Rennosti ja avoimin mielin lähdetään haastamaan tulevaa vastusta, Pohjola kertoo.

Jatkaako Nokia finaaliin?

Nokia ja Lahti ottivat yhteen Nokialla, missä kotijoukkue otti toisen välierävoittonsa numeroin 8-3.

Nokialaiset ottivat pelin haltuun nopeasti ja pääsivät jo ensimmäisessä erässä kolmen maalin johtoasemaan. Maija Väyrynen laukoi renkaan maaliin kaikilla kolmella kerralla, ensimmäisen ajassa 2:23, toisen alivoimalla ajassa 4:46 ja kolmannen ajassa 6:40.

Toisessa erässä nähtiin tässäkin ottelussa vain yksi maali, kun Nokian Kaisa Hurske saatteli renkaan maaliin, kun erää oli pelattu kolmisen minuuttia.

- Lähdettiin peliin liian kevyesti ja vastustaja pääsi alussa 4-0 johtoon kävelyvauhdilla, Lahden Henriikka Parviainen tuumaa.

Pitkän erätauon jälkeen myös lahtelaiset pääsivät maalintekoon ja erän maalitilin avasikin Tanja Eloranta, kun erää oli pelattu alle kaksi minuuttia. Nokian Kati Koskelin onnistui ajassa 38:29 ja Lahden Eloranta kuittasi vain minuuttia myöhemmin renkaan kotijoukkueen maaliin. Paria minuuttia myöhemmin Eloranta viimeisteli hattutempun, mutta Nokian Elina Raesola onnistui kuittaamaan ottelun tilanteeseen 6-3 ennen erän loppua.

Viimeisessä erässä nähtiin Nokialta kaksi maalia, Väyrysen neljäs osuma ja Koskelinin toinen maali.

- Kolmas erä oli hyvä ja päästiin lähelle omaa parasta tasoa, mutta parannettavaa jäi. Viikko sitten pelattiin ennakkoluulottomammin ja siksi pystyttiin hämmentämään vastustajan peliä paremmin, Parviainen pohtii.

- Huomenna ei lähdetä pakittelemaan ja laitetaan syötöt kohdilleen. Nämä ovat hienoja pelejä ja varmasti kotikaukalossa sytytään jälleen paremmin, Henriikka lataa.