Finaalisarja alkaa huomenna! – Espoo vai Lahti vie pronssimitalit?

22.03.2019 16:38

Ringeten SM-sarjan ensimmäinen finaaliottelu pelataan lauantaina 23.maaliskuuta. Vastakkain asettuvat Nokian Urheilijat sekä Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese. Joukkueet kohtaavat vähintään kolmesti ja enintään viidesti, eli paras viidestä palkitaan Suomenmestariksi. Ringette-TV:ssä nähdään 24.3., 27.3. ja tarvittaessa 30.3. sekä 31.3. pelattavat ottelut.

Ringeten SM-sarjaa on pelattu kaudesta 1987-1988 lähtien. Sarjan ensimmäisen mestaruuden vei VG-62, mutta viime kauden päätteeksi mestaruutta juhli Say Cheese. Myös viime keväänä samat joukkueet kamppailivat mestaruudesta. Nähtäväksi jää, että toistuuko historia vai onko Nokian vuoro juhlia mestaruutta.

- Tänä vuonna finaalissa saamme vastaamme viime vuoden tavoin Lapparit. Se on henkilökohtaisesti minulle erittäin mieluinen vastustaja, mutta samalla myös pahin ja vaikein mahdollinen. Kauteen lähdettäessä Lapinlahti joutui starttaamaan uudistuneella joukkueella, mutta tästäkin huolimatta Anne Pohjolan uurastuksella he raapivat silti hyvin pisteitä kasaan. Urakka helpottui, kun Marjukka Virta palasi joulukuussa odotetusti kaukaloon. Tällä hetkellä joukkue on tutun kovassa kunnossa. He pelaavat sellaista ringetteä kuin hallitseva mestari pelaa. Vaikka kotiläksyt on tehty, niin nähtäväksi jää, että löydämmekö oikeat keinot heidän hyökkäyspelinsä Pohjola-Virta-Vanhala pysäyttämiseksi. Jos välieräsarja oli meille haaste, kun lähtökohtaisesti olimme selkeä ennakkosuosikki, niin tässä parissa lähtökohta on täysin erilainen. Finaalisarjasta tulee varmasti kova ja vauhdikas taistelu. Vastustaja on huipputasoinen ja taktisesti taitava, mutta meillä on kova luotto omaan tekemiseen. Meillä on huippu kiva ja taitava joukkue, joka tulee yhdessä joukkueena taistelemaan. Omat odotukset joukkueeni suhteen on, että jokainen pelaajamme tulee jättämään kentälle kaiken ja pelaamme isolla sydämellä, Nokian päävalmentaja Jonna Satama hehkutti.

- Odotamme finaaleita jännittyneinä, mutta tunnelma joukkueessa on hyvä ja keskittynyt. Nokia lähtee peleihin selkeänä ennakkosuosikkina vahvan runkosarja menestyksen siivittämänä. Meillä on kuitenkin vahva luotto omaan tekemiseen. Jos pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin EKS-sarjassa ja pitämään paketin kasassa täydet 60 minuuttia, niin uskon meidän pystyvän haastamaan Nokian. Nokian vahvuus on materiaalin laajuudessa, koska joukkue ei ole yksittäisten pelaajien varassa, vaan ratkaisijoita löytyy laajalla rintamalla. Myös puolustus ja maalivahtipeli on Nokialla kunnossa. Uskoisin, että sarjasta tulee tiukka ja tasainen. Kumpikaan joukkue ei varmastikaan tule antamaan tuumaakaan periksi. Lisäksi maalivahtien välinen taisto on tässä sarjassa tärkeässä roolissa, Say Cheesen joukkueenjohtaja Ismo Hyvönen aprikoi.  

Tiukka pronssiottelu Espoossa

Lauantaina nähdään myös ratkaiseva pronssiottelu. Pronssista taistelevat Espoon Kiekkoseura ja Lahti Ringette. Leppävaarassa nähdään aivan varmasti kutkuttavan jännittävä peli. Ottelun voittaja juhlii kauden päätteeksi pronssimitalit kaulassa.  

- Odotamme kovasti, että pääsemme taas pelaamaan. Molemmat joukkueet ovat varmasti tahollaan valmiina kauden viimeiseen peliin, Espoon Kiekkoseuran päävalmentaja Heidi Petrell totesi.

- Kova ja mielenkiintoinen peli edessä. Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvin. Espoolla on takana hyvä kausi. He ovat ennakkosuosikki huomisessa pelissä. Lähdetään pelaamaan omaa peliä ja haastamaan espoolaisia heidän kotikentällään, Lahti Ringeten päävalmentaja Kari Ollila kommentoi.  

Tulevat ottelut

Lauantai 23.3.
1. Finaali: NoU - LL-89 Say Cheese, Nokian jäähalli, klo 14:00
Pronssiottelu: EKS - Lahti, Leppävaaran jäähalli, klo 14:45


Sunnuntai 24.3.
2. Finaali: LL-89 Say Cheese - NoU, Lapinlahden jäähalli, klo 16:00

Linkki tulospalveluun: https://ringette.torneopal.fi/index.php