NoU on uusi Suomen mestari!

30.03.2019 16:44

NoU voitti Suomen mestaruuden neljännessä finaalissa tiukoin numeroin 6-7.

- Todella hyvät fiilikset! Nokian Jenni Linnamäki iloitsee ottelun jälkeen, hyvää ringetteä pelattiin. Ei nyt ehkä tänään, mutta yleisesti koko finaalisarjassa. Aika sanattomaksi vetää.

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen ja maaleja nähtiin puolin ja toisin. Molemmat joukkueet hyökkäsivät tasaisesti, puolustivat tiukasti. Tänään kentällä nähtiin laadukkaita kuvioita ja jännittäviä tilanteita.

- Tehtiin kolmen maalin kaula ja sen jälkeen vaan taisteltiin, NoU:n Maija Väyrynen kertaa.

Pelin maalihanat aukesivat nopeasti, kun Nokian Maija Väyrynen laittoi renkaan maaliin alivoimalla ajassa 1:46. LL-89 pääsi kuitenkin pian kuittaamaan, kun Anne Pohjola tasoitti vielä ylivoiman aikana ajassa 2:31 ja upotti renkaan maaliin toisen kerran vain noin minuuttia myöhemmin. 33 sekuntia myöhemmin Nokia tuli tasoihin Elina Raesolan maalilla ja pääsi johtoon vielä ennen erän loppua, kun Jenni Linnamäki osui ylivoimalla ajassa 13:37.

Toinen erä jatkui tasaisena ja erässä nähtiinkin vain yksi maali, kun Nokian Väyrynen saatteli renkaan ylivoimalla maaliin ajassa 27:04. Pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 2-4.

Kolmas erä lähti myös käyntiin tasaisesti, eikä maaleja nähty ennen erän kahdeksatta minuuttia, kun Väyrynen laukoi renkaan maaliin viimeistellen samalla hattutempun. Say Cheese heräili tämän jälkeen taas maalintekoon ja Mia Huvinen onnistui ylivoimalla. Nokialaiset pääsivät kuitenkin kuittaamaan alle minuuttia myöhemmin, kun Väyrynen onnistui maalilla neljättä kertaa. Puoli minuuttia ennen erän loppua Say Cheesen Marjukka Virta onnistui kaventamaan ja erä päättyi jälleen kotijoukkueen kahden maalin tappioasemassa 4-6.

Viimeisessä erässä nähtiin varsinainen trilleri. LL-89 onnistui kaventamaan Virran toisella maalilla, kun erää oli pelattu vain viisi minuuttia. Alle puoli minuuttia myöhemmin Nokian Kaisa Hurske onnistui laukomaan vieraat jälleen kahden maalin johtoasemaan. LL-98 kavensi jälleen ajassa 53:42, kun Veera Lyytikäinen laittoi renkaan maaliin.

Erä pelattiin loppuun todella jännittävässä takaa-ajotilanteessa, kun kotijoukkue pääsi viimeisillä peliminuuteilla hyökkäämään neljällä kahta vastaan. LL-89 otti maalivahti Sini Mäkelän pois maalilta ja laittoi kentälle kuudennen kenttäpelaajan, kun nokialaiset ottivat kaksi jäähyä pelin loppuun. Viimeisten minuuttien jännitys raukesi kuitenkin Nokian voitonjuhliin.

- Tiukka taistelu, LL-89:n Taru Åkesson sanoo, kaikki me annettiin, ja tänään se ei ihan riittänyt voittoon.

Uusi SM-sarjakausi pyörähtää käyntiin taas ensi syksynä. Helsinki Ringette voitti ykkössarjan mestaruuden ja nousee tulevalla kaudella SM-sarjaan.