EKS, LL-89 Say Cheese, NoU ja Lahti voittoihin avauskierroksella

21.09.2019 20:22

SM-runkosarja alkoi kaikkien joukkueiden osalta tänään lauantaina 21.9. SM-runkosarjassa pelataan kahdeksan joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen sarjan kuusi parasta jatkaa SM ylempään jatkosarjaan, jossa ratkaistaan Suomen mestaruus. Sarjan kaksi viimeistä jatkaa kauttaan SM alemmassa jatkosarjassa, jonka kaksi parasta joukkuetta aloittaa seuraavan kauden SM-runkosarjassa.

Kevään 2019 finaalissa Nokia kaatoi Lapinlahden otteluvoitoin 3-1
Kevään 2019 finaaleissa Nokia kaatoi Lapinlahden otteluvoitoin 3-1 (kuva Jouni Valkeeniemi).

 

EKS – LuKi 12-1 (5-0, 0-0, 4-0, 3-1)

EKS aloitti maalinteon vain reilun puolentoista minuutin peliajan jälkeen ja johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen jo 5-0. Toinen erä oli maaliton ja muutoinkin liki tapahtumaton, sillä pöytäkirjaan merkittiin vain yksi vierasjoukkueen rangaistus. Puoliajan jälkeen kaukaloon tuli uudelleen järjestäytynyt EKS, joka teki erässä neljä maalia johtaen jo 9-0. Neljäs erä oli edelleen EKS:n hallintaa Luviankin onnistuessa maalinteossa kerran. EKS:n Marianna Kuiko viimeisteli neljännen erän alussa ensimmäisen hattutemppunsa (3+1).

”Kauden eka peli sytytti koko joukkueen ja fiilis oli katossa. Maaleja saatiin laajalla rintamalla eikä yhtään jäähyä, joten tästä on hyvä jatkaa”, kommentoi EKS-valmennus. Luvian valmennus ei ollut yhtä positiivisella mielellä vaan kommentoi, ”erittäin huono peli meiltä, ei mitään mahdollisuutta”.

Luvian pelaajat kommentoivat sarja-avausta hieman armollisemmin: ”Joukkueellamme on paljon uusia pelaajia, joten alku on ollut vähän hakemista. Se kuvastaa oikeastaan kaikkea toimintaa tämän päivän pelissä. Menee hetki, että opimme tuntemaan toistemme pelitavat. Tämä tulee kuitenkin toistojen kautta, joten jokainen peli vie tässä asiassa eteenpäin. Kuitenkin kaiken kaikkiaan on mahtavaa, että kausi alkoi ja hyvillä mielin jatketaan eteenpäin.”

 

LL-89 Say Cheese – Helsinki 10-1 (3-1, 1-0, 5-0, 1-0)

Edelliskauden sarjakakkonen LL-89 Say Cheese ja sarjanousija Helsinki Ringette kohtasivat sarja-avauksessa Lapinlahdella. Vierasjoukkue aloitti ennakkoluulottomasti ja kirjasi ensimmäisen pöytäkirjamerkinnän – maalin – ajassa 2.51. Sen jälkeen kotijoukkue hallitsi maalintekotilastoa ja viimeistään kolmannessa erässä kotijoukkueen tekemät viisi maalia – joissa mukana Anne Pohjolan hattutemppu (4+2) – ratkaisivat lopputulokseksi 10-1.

Helsinki Ringeten valmennuksen ja pelaajien mielestä Lapinlahti oli odotetun kova ja teki paikoista sisään. ”Tuomarilinja oli tasapuolinen ja selkeä. Peli oli vauhdikas ja saimme paljon uutta oppia matkaan. Tästä on hyvä jatkaa.”, jatkui kommentointi.

Lapinlahden joukkueessa ensimmäisen SM-sarjapelinsä pelannut ja samalla hattutempun tehnyt (3+2) Laura Kyllönen kommentoi ottelua seuraavasti: ”Ensimmäinen peli alkoi hiukan tahmeesti. Loppua kohden petrattiin ja rakennettiin hyviä hyökkäyksiä ja saatiin paljon maaleja. Pidettiin hyvin oma pelaaja ja pysyttiin iholla valmentajan ohjeiden mukaisesti. Vielä kun syötöt alkaa napsumaan mailaan ja tehdään niistä paikoista maali, niin tuhoisaa jälkeä tulee!”

”Tavoitteena oli keskittyä perusasioihin, sillä yhteisiä reenejä tällä joukkueella on todella vähän. Alun jäykkyyden jälkeen alkoi näkymään sitä liikettä ja kovuutta mitä pitääkin. Ihan hyvä ensimmäinen peli ja tästä on hyvä jatkaa peli kerrallaan. Uudet pelaajat olivat hienosti näkyvässä roolissa ja toivat meille paljon uutta buustia hyökkäykseen!”, kehui Lapinlahden pelaaja-valmentaja Marjukka Virta.

 

Hyvinkää – NoU 3-9 (1-2, 1-1, 1-3, 0-3)

Hyvinkää ja Nokia kohtasivat toisensa 197 katsojan silmien edessä. Maalinteon aloitti ajassa 4.47 kokenut Elina Raesola, jonka tulossaldo ottelussa oli lopulta 4-2.Peli oli vielä kolmanteen erään asti molempien vietävissä, mutta neljännessä erässä edelliskauden suomenmestarin kolme tehtyä maalia ja nolla päästettyä ratkaisi ottelun lopputuloksen 3-9. Hyvinkää Ringeten päävalmentajaksi tälle kaudelle tullut Janne Lehtinen ja SM-sarjassa toista kautta Hyvinkäätä edustava Nelli Kyttänen kommentoivat ottelua seuraavasti: ”Peli oli vauhdikasta ja tiukkaa vääntöä. Meiltä hyvä peli, jos ei oteta viimeisen erän omia virheitä mukaan. Viihdyttävä peli!”

"Eka puolisko oli meiltä aika hakemista. Puoliajan jälkeen alkoi luistaa ja saatiin paikkoja - sekä me että vastustaja. Varmaan kaikkia vähän jännitti, ja molemmissa joukkueissa oli myös SM-sarjan ensikertalaisia. Oli kiva nähdä onnistumisia erityisesti näiltä uusilta tulokkailta", kommentoi Nokian maalivahti Oona Keskinen.

"Pelistä jäi paljon parannettavaa. Huolimattomuusvirheitä oli liikaa, mutta ne kai voi suoda kun kyseessä oli ensimmäinen ottelu. Onneksi pelissä oli myös hyviä hetkiä. Onnistujiksi nostan erityisesti Hanna Ovaskan ja Roosa Salosen, jotka pelasivat molempiin suuntiin vahvasti läpi ottelun", kertoi Nokian päävalmentaja Jonna Satama.

 

Lahti – RNK 10-6 (3-1, 1-0, 3-3, 3-2)

”Pelimme oli hermostunutta ja teimme paljon virheitä, jotka Lahti käytti terävästi hyväkseen. Vastaavasti itse emme kyenneet samalla lailla vastaamaan vastustajan virheisiin. Toivottavasti opimme näistä ja pelimme kehittyy. Tämä oli ensimmäinen peli ja ketjut hakee vielä muotoaan.  Katse kohti huomista.”, kommentoi RNK Flyersin peliä joukkueen uusi päävalmentaja Susanna Laulumaa. Lahden SOL Areenalle matkustanut RNK Flyers joutui poimimaan renkaan omasta maalista jo 18 sekunnin peliajan jälkeen. Joukkue kyllä tasoitti 11 sekuntia myöhemmin, mutta varsinaisesti vierasjoukkue päästi peliin mukaan vasta puoliajan jälkeen, jolloin kotijoukkueen johto oli jo 4-1. Lahden joukkueesta hattutemppuun ylsivät Tanja Eloranta (3+4), Krista Lanteri (3+0) ja Niina Piiroinen (3+1).

”Herättiin vähän myöhään, mutta olisi ollut ihan voitettavissa. Huomenna uuteen nousuun ja kovemmin.”, kommentoi RNK:n Taru Kylä-Kaila. Kotikaukalossa hyvän sarja-alun saaneen Lahti RIngeten päävalmentaja Kari Ollila kommentoi ottelun jälkeen seuraavasti: ”Tyypillinen kauden eka peli molemmilta. Kovatahtinen, mutta virheitä molemmin puolin. Saimme kuitenkin tärkeät pisteet.”

 

Kaikki päivän ottelutulokset ja -tilastot: https://ringette.torneopal.fi/index.php

 

 

Tulevat ottelut sunnuntaina 22.9.2019:

NoU EKS   13:00 Nokian jäähalli  
LuKi-82 Lahti   14:30 Luvian jäähalli  
LL-89 Say Cheese RNK Flyers   15:00 Lapinlahden jäähalli  
Helsinki Hyvinkää   16:00 Malmin jäähalli