Pisteet Lahteen, Lapinlahdelle, Nokialle ja Raisioon

28.09.2019 19:12

RNK Flyers voitti Helsingin tämänpäiväisessä ottelussa lukemin 12-6.

Runsasmaalinen ottelu alkoi vieraiden maalilla, kun Helsingin Jenna Hakkarainen pääsi rokottamaan jäähyistä viidellä kolmea vastaan. Kotijoukkue pääsi kuitenkin nopeasti mukaan peliin, kun Roosa Rantaniitty teki joukkueen avausmaalin ajassa 5:31 ja alle minuuttia myöhemmin Suvi Uschanow osui myös maaliin. Helsingin Nea Asumaa tasoitti pelin kahteen kahteen ajassa 8:55 ja RNK:n Roosa Rantaniitty löi kotijoukkueen vielä 3-2 johtoon ennen erän loppua.

Toinen erä lähti käyntiin raisiolaisten ripeällä maalilla, kun Susanna Tapani saatteli renkaan maaliin, kun erää oli pelattu vain noin minuutti. Helsinki kuitenkin kavensi pikaisesti lukemiin 4-3, kun Jenna Hakkarainen osui ajassa 19:32. Tapani kuitenkin onnistui maalilla vain parinkymmenen sekunnin kuluttua ja Emilia Riikola takoi taululle numerot 6-3 erän puolen välin paikkeilla. Ajassa 9:18 Helsingin Camilla Ojapalo kavensi ja pitkälle tauolle lähdettiin numeroin 6-4.

Kolmas erä oli myös kotijoukkueen erä, kun raisiolaiset onnistuivat erän aikana kasvattamaan maalieroa entisestään. Erän ensimmäinen maali tuli jälleen nopeasti, kun erää oli takana 58 sekuntia, kun Raision Taru Kylä-Kaila onnistui maalilla. Sen jälkeen Tapani viimeisteli hattutempun lyödessä pelin kahdeksaan neljään ja Siiri Säynäväjärvi viimeisteli joukkueen yhdeksännen maalin. Helsinki onnistui erässä kerran, kun Helmi Laivuori teki maalin ajassa 7:53. Tapani osui maalilla neljännen kerran ennen erän loppua.

Viimeisessä erässä nähtiin enää kolme maalia, kun Tapani viimeisteli kahdella maalillaan joukkueensa lukemat kahteentoista ja Laivuori onnistui vielä kertaalleen maalinteossa.

- Peli parani paljon viime viikonlopusta. Oltiin kovempia kaksinkamppailuissa, RNK:n Emilia Riikola pohtii.

- Huomiseen LuKi-peliin jäi vielä parannettavaa, mutta tärkeät kaksi pistettä jäi kotiin, Riikola sanoo.

Nokialle pisteet Luvialta

Nokia voitti LuKi-82:n vieraissa numeroin 0-8.

Ottelun ensimmäinen erä jäi maalittomaksi, mutta toisen erän alkupuolella nähtiin vierasjoukkueen avausmaali, kun Elina Raesola saatteli renkaan maaliin. Vieraiden maalihanat aukesivat tästä ja Roosa Salonen onnistui maalilla ajassa 20:27. Viisi minuuttia myöhemmin Mette Nurminen vei vieraat jo kolmen maalin johtoasemaan.

Kolmannen erän maalit olivat molemmat Nokian Krista Järvelinin käsialaa, kun hän onnistui erän viidennellä minuutilla ja myöhemmin hetkeä ennen erän loppua. Kolmas erä päättyi Nokian viiden maalin johtoasemissa. Neljännen erän alussa nähtiin Jenni Linnamäen onnistuminen maalilla ja Heidi Mattilan maali ajassa 51:54. Salonen viimeisteli taululle kahdeksannen maalin ottelun toisella osumallaan.

EKS taipui LL-89 Say Cheeselle

LL-89 Say Cheese haki Espoosta pisteet kotiin voitettuaan ottelun numeroin 6-9.

EKS:n Maija Väyrynen teki ottelun avausmaalin kolmannella peliminuutilla, mutta seuraavaa osumaa saatiin odottaa vielä toiseen erään asti. LL-89 onnistui toisen erän ensimmäisellä peliminuutilla, kun Laura Kyllönen saatteli renkaan maaliin. Vierasjoukkueen toinen maali tuli ajassa 22:11 Mia Huvisen mailasta, mutta EKS sinnitteli vieraidensa vauhdissa ja teki kaksi maalia ennen toisen erän loppua, kun Neea Virtanen onnistui maalilla ja Väyrynen osui toistamiseen.

Pitkältä erätauolta palattiin jäälle tilanteessa 2-2, mutta vieraat lapinlahdelta saivat maalintekoon uutta puhtia: Anne Pohjola onnistui vain 16 sekuntia erän alun jälkeen maalilla. Espoon Väyrynen tasoitti jälleen pelin alle minuuttia myöhemmin, mutta Huvinen täräytti Say Cheesen jälleen johtoon ajassa 31:13. Tämän jälkeen maalilla onnistui jälleen Kyllönen, Marjukka Virta ja Huvinen ja neljänteen erään lähdettiin kotijoukkueen 4-7 takaa-ajoasemassa.

Neljännessä erässä kotijoukkueen Virtanen onnistui kaventamaan erän alussa, mutta Say Cheese vastasi tähän todella nopeasti Pohjolan toisella maalilla. Veera Lyytikäinen viimeisteli vieraille yhdeksännen maalin ajassa 50:52 ja EKS:n Tanja Ahonen kavensi vielä ennen ottelun loppua ajassa 58:18.

- Peli meni yleisesti meidän osalta hyvin kun noudatimme pelikirjaa, EKS:n Neea Virtanen miettii.

- Kuitenkin ajoittain keskittyminen herpaantui ja vastustaja pääsi rokottamaan virheistämme liian monta kertaa. Huomenna jatkuu pelit, opitaan tämän päivän virheistä ja mennään eteenpäin, Virtanen tuumaa.

Lahdelle kaksi pistettä kotiottelusta

Lahti voitti Hyvinkään kotonaan numeroin 7-3.

Ottelu alkoi vierasjoukkueelle suosiollisesti, kun Hyvinkää pääsi ensimmäisen erän alussa kahden maalin johtoasemaan. Riina Sallinen teki ottelun avausmaalin jo ajassa 3:15 ja Elina Tahvanainen vei vieraat kahden maalin johtoasemaan ajassa 3:47. Kotijoukkue onnistui kuitenkin maalilla jo ennen ensimmäisen erän loppua ja Lahden Jemina Hakomäki kavensi ottelun yhteen kahteen ylivoimalla.

Kotijoukkue pääsi johtoasemaan toisessa erässä, kun Niina Piiroinen tasoitti pelin ajassa 17:52 ja Tanja Eloranta vei ylivoimalla joukkueensa johtoon ajassa 25:28. Kolmannessa erässä kotijoukkue teki kaksi maalia, kun Eloranta osui toistamiseen erän alussa ja Kiia Ollila rokotti ylivoimalla erän puolessa välissä. Hyvinkään Venla Röpelinen kavensi erän lopussa vierasjoukkueen viimeiseksi jäävällä maalilla ja erätauolle lähdettiin lukemin 5-3.

Neljäs erä meni myös lahtelaisille, kun Annina Arvo onnistui maalilla erän kolmannella minuutilla ja Krista Lanteri viimeisteli ylivoimalla tauluun numerot 7-3 ajassa 52:32.

- Voitettiin peli ja pisteet tuli kotiin että se on hyvä asia. Alkupeli lähti vähän kankeasti liikkeelle ja Hyvinkää sai siinä sitten heti pari maalia tehtyä, Lahden Annina Arvo kertaa.

- Huomiseen lähdetään innokkaasti, vähän pienellä jännitykselläkin ja pitää vähän nostaa vielä tasoa huomiseen peliin, kun sieltä se Nokia tulee vastaan, ensimmäisen SM-sarjamaalinsa tänään tehnyt Arvo pohtii.

Huomenna pelataan jälleen neljä SM-sarjaottelua ja RNK Flyersin ottelu LuKi-82 vastaan näytetään Ringette-TV:llä. Ottelua pääset seuraamaan täältä.