LL-89 kaatoi Luvian - muut pisteet Lahteen, Espooseen ja Nokialle

12.10.2019 18:25

Helsinki Ringette taipui Lahdelle tiukassa kotiottelussa numeroin 6-7.

Ottelu alkoi räväkästi ja jo ensimmäisessä erässä nähtiin yhteensä kahdeksan maalia, kolme kotijoukkueelta ja viisi lahtelaisilta. Ottelun avausmaalin teki Lahden Tanja Eloranta ajassa 1:24 ja Helsingin Jenna Hakkarainen kuittasi myös vierasjoukkueen ensimmäisen maalin ajassa 1:49. Vain noin minuuttia myöhemmin Hakkarainen vei joukkueensa 2-1 johtoon, mutta Eloranta tasoitti ottelun ajassa 4:32. Lahti meni johtoon ajassa 5:42 Essi Sarmalan maalilla ja Helsinki tasoitti jälleen kolmeen kolmeen vain parisenkymmentä sekuntia myöhemmin Katariina Kurikon onnistuessa maalilla. Eloranta viimeisteli hattutempun jo erän puolessa välissä tuoden joukkueensa jälleen yhden maalin johtoasemaan ja Lahden Niina Piiroinen kasvatti johtoasemaa vielä kymmenen minuutin kohdalla.

- Ottelu alkoi maalirikkaasti ja viiden minuutin jälkeen peli taisi olla jo 3-3. Kaveri oli erittäin tehokas maalipaikoissaan ja valitettava totuus oli että emme saaneet pidettyä kaverin Elorantaa kurissa, Helsingin Katariina Kurikko kertoo.

Toinen erä sen sijaan ei ollut maalirikas kuten edeltävä erä ja viisitoistaminuuttisen ainoa maali nähtiin ajassa 22:40, kun Eloranta onnistui maalilla jälleen. Pitkälle erätauolle lähdettiin vierasjoukkue Lahden 3-6 johtoasemassa.

Kolmannen erän alussa nähtiin Elorannan viides maali ajassa 32:37. Tämän jälkeen Helsingin Hakkarainen pääsi takaisin maalintekoon ja laukoi renkaan maaliin erän aikana kahdesti ajassa 32:54 ja 38:38. Neljänteen erään lähdettiin kotijoukkueen takaa-ajoasemassa ja helsinkiläiset onnistuivat kirimään maalin päähän vastustajistaan ennen ottelun loppua kun Fanny Impilä kavensi erän puolessa välissä.

- Lopussa kirimme ei kuitenkaan enää riittänyt vaan pisteet matkasivat Lahteen, Kurikko kiteyttää.

RNK Flyers taipui Nokialle

Nokia voitti kotiottelussaan raisiolaiset numeroin 8-2. Ensimmäinen erä oli tasainen ja sekä nokialaiset, että raisiolaiset onnistuivat maalilla kertaalleen. Nokian Krista Järvelin iski joukkueensa 1-0 johtoon ylivoimalla ajassa 3:07 ja RNK:n Oona Niemonen tasoitti ottelun ajassa 7:10.

Ottelu jatkui tasaisena myös toisessa erässä jossa NoU rankaisi jälleen ylivoimalla kymmenen minuutin kohdalla, kun Elina Raesola onnistui vetopaikalla ja RNK tasoitti kahteen-kahteen vain paria minuuttia ennen erän loppua Henna Mantereen vedosta.

Kolmannessa erässä nokialaiset pääsivät kasvattamaan johtoasemaansa kahdella alivoimamaalilla. Emmi Merelä onnistui maalilla aivan erän alussa ajassa 30:42 ja Jenni Linnamäki viimeisteli maalinsa erän lopussa ajassa 43:46.

Neljäs erä jatkui Nokian maalijuhlilla ja joukkue kasvatti maalieroa entisestään erän aikana. Heidi Mattila saatteli renkaan maaliin erän neljännen minuutin kohdalla ja Raesola onnistui toistamiseen ottelussa erän kymmenennellä peliminuutilla. Mette Nurminen kasvatti maalieroa seitsemään-kahteen ajassa 58:42 ja Roosa Salonen viimeisteli tauluun viimeiset lukemat ajassa 59:43.

- Hyvä alku peliin ja oltiin kaksi ekaa erää hyvin pelissä mukana ja taisteltiin todella voitosta. Isolla erätauolla tapahtui jotain, tuli virheitä ja ajatus ei kulkenut, mistä vastustaja rokotti, kommentoi RNK:n pelaaja Ann-Sofie Karlsson.

- Huomenna uusi mahdollisuus taas pisteisiin ja laitetaan Lapparit huomenna koville, sanoo Karlsson.

LL-89 kaatoi Luvian

Lapinlahden 5-12 voittoon päättynyt ottelu alkoi melko tasaisesti ja ensimmäisessä erässä nähtiin kolme maalia. LL-89:n Roosa Salo avasi maalihanat ajassa 9:00 ja vei joukkueensa johtoon, mutta LuKi:n Meri Ruuska onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun vain 23 sekuntia myöhemmin. Anne Pohjola nosti Say Cheesen jälleen johtoon ajassa 11:14.

Toisessa erässä ottelu kääntyi lapinlahtelaisille. Laura Kyllönen onnistui ajassa 20:39 kasvattamaan maalieroa ja Pohjola saatteli renkaan verkkoon ajassa 26:28. Alle minuuttia myöhemmin Marjukka Virta nosti vieraat neljän maalin johtoasemaan ja pitkälle erätauolle lähdettiin 1-5 tilanteessa.

Jäänajon jälkeen Virta iski nopeasti luvialaisten päädyssä onnistuen kun erää oli pelattu vain 22 sekuntia. Puoli minuuttia myöhemmin LuKi onnistui maalinteossa kun Maria Elo saattoi renkaan maaliin. LL-89:n Kyllönen laukoi renkaan maaliin ajassa 34:04 ja LuKin Kirsi Pukkila kavensi taas ajassa 38:07. Pohjola kuittasi vielä ennen neljättä erää ajassa 43:19.

Neljännessä erässä nähtiin vielä kourallinen maaleja. LL-89:n Kyllönen onnistui ylivoimalla kolmella viittä vastaan ja Tiina Hyvönen löi tauluun 3-10 numerot. Tämän jälkeen nähtiin onnistumisia luvialaisilta, kun Emilia Vahti kavensi ajassa 52:17 ja Milla Rantanen onnistui vain 25 sekuntia myöhemmin maalilla. Lapinlahden Kyllönen sai kuitenkin vielä voimaa maalintekoon ennen ottelun loppua ja viimeisteli lapinlahtelaisten kaksi viimeistä maalia ajassa 58:50 ja 59:21.

EKS kaatoi Hyvinkään kotonaan

Hyvinkää taipui espoolaisille numeroin 15-4.

EKS aloitti ottelun vahvasti, kun Maija Väyrynen avasi maalihanat alivoimalla ajassa 02:41. Väyrynen onnistui toistamiseen ylivoimalla ajassa 11:02 ja viimeisteli hattutemppunsa ennen erän loppua ajassa 13:40. Näiden maalien välissä nähtiin vielä Ira Merivaaran maali.

Hyvinkää pääsi kaventamaan toisen erän alussa kun Iina Kupiainen onnistui maalilla. Pian espoolaiset pääsivät kuitenkin jälleen maalintekoon, kun Merivaara upotti renkaan reppuun ajassa 18:14 ja erän neljännellä minuutilla nähtiin Jonna Vähäkankaan ylivoimamaali. Hyvinkää kavensi ajassa 24:21 Veera Hakosen osumalla ja paria minuuttia myöhemmin uudestaan Minka Levanderin ylivoimamaalilla. EKS:n Merivaara osui vielä ennen erän loppua tuoden ottelun tilanteeseen 7-3.

EKS onnistui kasvattamaan maalieroa entisestään kolmannen erän aikana. Sara Yrjölä onnistui ajassa 31:56 ja Väyrynen teki neljännen maalinsa ajassa 33:34. Vähäkangas onnistui toistamiseen ajassa 34:12. Venla Röpelinen kavensi ottelun 10-4 erän lopussa ajassa 44:50. Neljännessä erässä nähtiin viisi maalia, joista kaikki olivat Espoon Marianna Kuikon käsialaa.