Lapinlahti valmiina kahden kovan - EKS:n ja Nokian - vierailuun

18.10.2019 00:00

Lapinlahti kohtaa viikonloppuna kaksi kovaa; Espoon Kiekkoseuran ja Nokian Urheilijat
(kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

 

SM-runkosarjassa pelataan jälleen tuplakierros. Lauantaina toistaiseksi kaikki ottelunsa hävinnyt Luvian Kiekko -82 saa vieraakseen kaksi voittoa saavuttaneen Helsinki Ringeten, sarjanelonen EKS kaksi pistetää edellään olevan Lahti Ringeten, sarjaa tasapisteillä vieraansa kanssa johtava LL-89 Say Cheese Nokian Urheilijat ja yhden voiton Hyvinkää kaksi pistettä edellään olevan RNK Flyersin. Sarjatilanne antaa odottaa tiukkoja otteluita.

Lapinlahden joukkueessa kaksoisroolissa - joukkueenjohtajana ja valmentajana - toimiva Ismo Hyvönen kertoo perjantaina mitä viikonlopulta odotetaan: "Joukkueessa on odottava tunnelma, sillä viikonloppuna nähdään missä oikeasti menemme pelillisesti tässä vaiheessa kautta, kun vastaan luistelee sarjan kaksi kovinta joukkuetta. Sarjataulukon mukaan pelimme näyttäisi olevan oikeilla raiteilla, mutta paljon on vielä tekemistä jokaisella kentän osa-alueella. Pelissämme näkyy vielä näin alkusyksystä selkeästi yhteisten treenien puute. Ajoittain peli jo toimii, mutta vaikeuksia on pitää peliä kasassa koko 60 min.

Tuleva viikonloppu opettaa, sekä toivottavasti myös kehittää meitä varmasti taas paljon. Vastustajina Nokia sekä Espoo ovat tietysti tuttuja ja tuntevat meidän pelisysteemin hyvin. Molemmissa joukkueissa on huippupelaajia jokaiselle pelipaikalle, lisäksi molempien joukkueiden penkin takaa löytyy runsaasti kokemusta sekä taktista osaamista, joten tiukkaa vääntöä on varmasti luvassa. Mutta vastaavasti myös meidän päävalmentajamme Marjukka Viran kokemus nousee näissä peleissä esille ja taas on  jotain uutta on luvassa viikonlopun peleihin. Joten myös vastustajat saavat olla hereillä, kun astuvat Lapinlahden jäälle."

"Lapinlahtea vastaan on aina mukava pelata ja nyt kun tieto alkusarjanpisteiden säilymisestä varmistui niin molemmat varmasti lähtevät taistelemaan pisteistä ihan tosissaan. Lappareilla on ehdottomasti sarjan kovin ja tehokkain hyökkäysduo Virta-Pohjola ja avainasemassa on jälleen kerran se miten heidät onnistutaan puolustamaan. Rennosti ja ilosella mielellä lähdetään pelaan sitä ns.omaa peliä ja katotaan lopussa mihin se tällä kertaa riitti.", kommentoi Nokian päävalmentaja Jonna Satama.

"Kutkuttavin mielin odotamme ensimmäistä runkosarjakohtaamista Lapinlahtea vastaan. Yksi harkkapeli heitä vastaan pelattiin, mutta eiköhän siitä ole molempien peli kehittynyt eteenpäin. Peli on varmasti astetta tarkempaa ja kovempaa. Lähdetään vaihto kerrallaan kamppailemaan, miettimättä sen pidemmälle. Hyökkäysvoimainen joukkue vastassa, joten puolustuksen kautta lähdetään liikkeelle. Sarjan kärkikamppailu tietenkin sytyttää aina!", hehkuttaa Nokian Elina Raesola.

Sunnuntaina Lapinlahdelle matkustaa siis Espoon Kiekkoseura. Joukkueiden aiempi kohtaaminen päätyi Lapinlahden 9-6 voittoon, mutta espoolaiset ovat parantaneet otteitaan sitten sarjan aloituksen. Helsinki saa vieraakseen tällä hetkellä tasapisteissä kanssaan olevan RNK:n ja vaikka edellinen ottelu on päätynyt RNK:lle selvästi 12-6, on jäälle odotettavissa nälkäinen kotijoukkue, joka tuskin päästää vieraita helpolla. Nokialle matkustaa LuKi-82 ja tässä ottelussa kotijoukkue on selkeä ennakkosuosikki. Tuplakotipelit pelaavat Hyvinkää saa sunnuntaina vieraakseen Lahden, jolla on toistaiseksi takanaan viisi voitettua ja kaksi hävittyä ottelua.

 

Tulevat ottelut:

Lauantai 19.10.2019
LuKi-82 – Helsinki, 14:30 Luvian jäähalli
EKS – Lahti, 14:45 Leppävaaran jäähalli
LL-89 Say Cheese – NoU, 15:00 Lapinlahden jäähalli
Hyvinkää - RNK Flyers, 16:30 Hyvinkään jäähalli

 

Sunnuntai 20.10.2019
Helsinki - RNK Flyers, 13:00 Malmin jäähalli
NoU - LuKi-82, 14:00 Nokian jäähalli
LL-89 Say Cheese – EKS, 15:00 Lapinlahden jäähalli
Hyvinkää – Lahti, 16:30 Hyvinkään jäähalli