Raisiolla, Nokialla ja Espoolla neljän pisteen viikonloppu

20.10.2019 00:00

Nokia kaatoi lauantaina vieraissa Lapinlahden ja otti paikan sarjakärkenä ja sunnuntaina kaatui kotona Luvian Kiekko -82.
Kuva Marko Koivunen

Helsinki – RNK Flyers 4-6 (1-2, 2-0, 0-2, 1-2)

Lauantaina voittoihin yltäneet Helsinki ja Raisio kohtasivat Helsingin Malmilla. Maalinteon aloitti Flyersin Suvi Uschanow jo 43 sekunnin pelin jälkeen. Kahden minuutin kuluttua Siiri Säynäväjärvi vei RNK:n jo 2-0 johtoon. Kuuden minuutin peliajan jälkeen Helsingin Jenna Hakkaraisen onnistui kaventaa ylivoimalla. Toinen erä oli kotijoukkueen 2-0 ja maalinteossa onnistuivat Helmi Laivuori ja Cecilia Hoffstöm. Puoliajan jälkeen vierasjoukkue hallitsi maalitilastoa Susanna Tapanin kahdella osumalla. Kolmannessa erässä nähtiin kolme maalia; kotijoukkueen Fanny Impilä onnistui kerran, RNK:n Susanna Tapani viimeisteli hattutempun ja Henna Mantere upotti renkaan kerran Heidi Kauremaan selän taakse. Kahden maalin turvin RNK Flyers varmisti viikonlopusta 4 pistettä itselleen.

NoU – LuKi-82 6-3 (0-0, 2-0, 1-2, 3-1)

Lauantaina Lapinlahdella käynyt Nokia kohtasi kotona Luvian Kiekko -82:n. Ensimmäinen erä pelattiin maaleitta ja vasta kun toista erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia Nokian Mette Nurminen onnistui maalinteossa. Toiseen erään mahtui myös Elina Raesolan viimeistelemä maali. Kolmas erä meni yllättäen vierasjoukkueen nimiin lukemin 2-1. Erän ensimmäisen maalin teki kotijoukkueen Roosa Salonen reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Luvian Roosa Salo onnistui ensin alivoimalla kolmisen minuuttia ennen erän loppua ja vain puoli minuuttia myöhemmin Sanni Koivunen sujautti renkaan rankkarista Oona Keskisen vartioimaan maaliin. Neljännessä erässä kotijoukkueen onnistui maalinteossa kolmesti; ensin Jenni Linnamäki, sitten Elina Raesola ja viimeisenä renkaan tuikkasi tyhjiin joukkueen kapteeni Kaisa Viren.

Luvian päävalmentaja Antero Kivelä tuumi pelin jälkeen, että ”joukkueen peli paranee koko ajan, mutta vielä tulee heikkoja hetkiä, joista vastustaja rankaisee kovalla kädellä”.

Luvian varakapteeni Emilia Vahti oli optimistinen hävitynkin ottelun jälkeen: ”Tekeminen oli hiukan sekavaa kaikin tavoin ja kokonaisvaltainen tasaisuus puuttui. Kuitenkin peli oli meille jälleen askel eteenpäin, pitkään painittiin tasaisissa numeroissa ja pystyimme rikkomaan myös vastustajan peliä sen verran hyvin, että heilläkin oma paras taso jäi tänään saavuttamatta. Harjoitukset siis jatkuvat edelleen!”

LL-89 Say Cheese – EKS 5-7 (4-2, 0-2, 1-1, 0-2)

Lauantaina Nokialle sarjakärjen paikan menettänyt LL-89 Say Cheese sai vieraakseen runkosarjan toiselle kierrokselle Espoon Kiekkoseuran. Kotijoukkue aloitti vahvasti pelaaja-valmentaja Marjukka Virran maalilla ajassa 0.19. Espoon Maija Väyrynen onnistui tasoittamaan ottelun reilu minuuttia myöhemmin, mutta Laura Kyllönen onnistu viemään kotijoukkueen taas johtoon vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Seuraavakin maali ilahdutti Lapinlahden jäähallin katsojia Anne Pohjolan viedessä kotijoukkueen 3-1 johtoasemiin. Vieraiden Maija Väyrynen kuittasi puoli minuuttia myöhemmin alivoimalla. Nea Tervala upotti renkaan Espoon maaliin puoli minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua. Toisessa erässä vierasjoukkue kavensi tilannetta Anniina Elon ja Maija Väyrysen osumilla ja puoliajalle mentiin tasalukemissa 4-4. Kolmas erä oli vähälukuinen, kumpikin joukkue teki vain yhden maalin. Lapinlahden onnistuja oli Nea Tervala ja Espoon Marianna Kuiko. Neljännessä erässä vierasjoukkue oli vahvempi luvuin 2-0 (maalintekijöinä jälleen Maija Väyrynen ja Riikka Sjögren) ja näin Espookin varmisti itselleen neljä pistettä tästä viikonlopusta.

Espoon kapteeni Milla Laakso oli tyytyväinen voittoon: ”Peli alkoi meidän osalta hitaammalla temmolla ja Lapinlahti rokotti maalipaikoista. Aikalisän jälkeen koko joukkue nosti tasoa ja päästiin kunnolla peliin sisälle. Kolmannessa ja neljännessä erässä jatkettiin siitä mihin jäätiin, kamppailtiin joka tilanne loppuun ja haettiin voitto Espooseen.”

Myös Espoon valmentaja Eevi Kaasinen antoi kiitosta pelaajilleen: ”Jähmeän ekan puolikkaan jälkeen tultiin pitkältä erätauolta uudella asenteella ja otettiin peli haltuun. Lapinlahdelta pisteiden hakeminen ei oo ollut EKS:lle koskaan helppoa mikä nostaa voiton arvoa. Maija Väyryseltä oli tänään tärkeään paikkaan hieno peli ja Maijan maalit piti meidät pelissä mukana ekalla puolikkaalla. Meini Kärnä ja puolustus pysäytti vastustajan takaa-ajon varmasti vikassa erässä.”

Hyvinkää – Lahti 4-5 (1-1, 0-2, 1-0, 2-2)

Lauantaina kotitappion kärsinyt Hyvinkää Ringette sai vastaansa niin ikään tappion kärsineen Lahti Ringeten. Kahden ensimmäisen erän aikana ottelu näytti kääntyvän selkeästi vierasjoukkueelle kun lahden Sini Piiroinen onnistui ensin ajassa 6.05. Hyvinkään Elina Tahvanainen kyllä tasoitti ylivoimalla kahden ja puolen minuutin jälkeen, mutta toisessa erässä Lahden Tanja Elorannan ja Hennariikka Parviaisen maalit kirjasivat taululle lukemat 1-3. Kahden maalin ero ei ringetessä kyllä merkitse vielä mitään ja se nähtiin nytkin. Kotijoukkueen Iina Kupiainen teki maalin ylivoimalla kolmea vastaan ja se olikin kolmannen erän ainoa maali. Neljännessä erässä kotijoukkue kiri tasatilanteeseen 3-3 Elina Tahvanaisen maalilla. Niina Piiroinen vei Lahden uudelleen johtoon kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin. Hyvinkää ei ollut vielä valmista tällaiseen lopputulokseen ja Veera Hakonen tasoitti tilanteen ajassa 50.24. Lahden Krista Lanteri onnistui kuitenkin tekemään ottelun viimeisen maalin ajassa 52.33 ja näin Lahti vei ottelusta pisteet.

Hyvinkään päävalmentaja Janne Lehtinen näki ottelussa ja joukkueensa toimissa paljon hyvää: ”Kauden ehjin ottelu meiltä. Pelasimme aktiivista ringetteä täydet neljä erää. Pistekään ei olisi ollut vääryys mutta tänään se riistettiin meiltä. Joukkueelta hyvä ja kova intensiteettinen ottelu.”