SM-runkosarjassa jälleen tuplapeliviikonloppu

01.11.2019 11:30

Hyvinkää Ringette on pakkovoittojen edessä tulevissa peleissä, jotta jatkopaikka SM ylemmässä jatkosarjassa aukeaisi. Espoon Kiekkoseura pyrkii kasvattamaan pistesaldoaan SM ylempää jatkosarjaa silmällä pitäen.
(Kuva Timo Kupiainen)

 

SM-runkosarjan 10. ja 11. pelikierros pelataan tulevana viikonloppuna edellisviikkoisen maajoukkuetauon jälkeen. Runkosarjaa on siis ennen viikonloppua jäljellä viisi pelikierrosta. Luvian Kiekko lähtee viikonlopun peleihin nollapisteillä ja toinen ”viivan” alla olija, Hyvinkää Ringette, yhden voitetun ottelun pisteillä. Molemmilta joukkueet alkavat olla selkä seinää vasten ja runkosarjan loput pelit olisi voitettava, jos mielii SM ylempään jatkosarjaan.

Runkosarjaa johtaa Nokian Urheilijat Ringette puhtaalla pelillä, 9 voitettua ottelua. Toisena, neljä pistettä perässä on Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese, joka kärsi edellisellä pelikierroksella kotitappiot niin Nokiaa kuin Espoon Kiekkoseuraa vastaan. Tasapisteissä sarjataulukon sijoilla 3 ja 4 ovat EKS ja Lahti Ringette – molemmilla 12 pistettä kuudella voitolla ja kolmella tappiolla. ”Viivan päällä” ovat myös RNK Flyers Raisiosta 8 pisteellä ja Helsinki Ringette 6 pisteellä. Helsinki on menettänyt kokoonpanostaan maajoukkue-pelaaja Katariina Kurikon, joka jatkaa kautta Kanadassa Cambridge Turbos -joukkueessa.

Sarjajohtaja Nokia kohtaa viikonloppuna Hyvinkään ja Helsingin. Valmentaja-joukkueenjohtaja Kosti Salonen kommentoi tulevaa seuraavasti: ”Lähdetään pienen tauon jälkeen viimeiseen viiden pelin rypistykseen ennen MM-kisataukoa ja runkosarjan loppua. Kun vastassa on Hyvinkää ja Helsinki, niin ei varmaan ainakaan vauhtia puutu peleistä. Molemmissa joukkueissa on mielenkiintoisia pelaajia ja hereillä saadaan kyllä olla molempina päivinä.
Itse on tullut nähtyä varmaan 100 eri jäähallia, mutta sunnuntaina tulee Malmilla uusi halli vyölle. Osataanko perille? Ja osataanko pelin jälkeen kotiin? Toivottavasti…”

Nokian kapteeni Kaisa Viren odottaa viikonloppua innolla: "Huippua päästä tauon jälkeen jatkamaan sarjapelejä. Intoa puhkuen otetaan etelän hetelmät vastaan!"

 

Tulevat ottelut:

Lauantai 2.11.2019

Helsinki – LL-89 Say Cheese, 13.00 Vuosaaren jäähalli
NoU – Hyvinkää, klo 13.30 Nokian jäähalli
LuKi-82 – EKS, klo 14.30 Luvian jäähalli
RNK Flyers – Lahti, klo 16.00 Kerttulan jäähalli

 

Sunnuntai 3.11.2019

Helsinki – NoU, 13.00 Malmin jäähalli
EKS – RNK Flyers, 15.45 Leppävaaran jäähalli
Hyvinkää – LuKi-82, 16.30 Hyvinkään jäähalli
Lahti – LL-89 Say Cheese, 16.30 SOL Areena Lahti