Ennakkosuosikit voittoihin päivän otteluissa

02.11.2019 19:00

 

Nokia otti voiton kotonaan Hyvinkää Ringetestä. Joukkueen tehokkaimpana hääri kokenut Elina Raesola.
(Kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

 

Helsinki – LL-89 Say Cheese 5-11 (0-1, 2-4, 1-3, 2-3)

Helsingin ja Lapinlahden kohtaaminen alkoi todella vähämaalisesti. Ensimmäisessä erässä onnistui kerran vain vieraiden Marjukka Virta. Toisessa erässä nähtiin jo kuusi maalia ja saatiin viitettä tulevasta. Puoliajalla lähdettiin lukemissa 2-5. Kotijoukkueen maalilla Kaisa Juntunen piti joukkuetta pystyssä, mutta joutui silti taipumaan Lapinlahden taidon edessä; Anne Pohjolalle tehot 5+5 ja Marjukka Virralle 3+6. Helsingin maaleista kaksi teki Taru Hämäläinen.

NoU – Hyvinkää 11-1 (4-0, 4-0, 1-1, 2-0)

Kotijoukkue aloitti vauhdikkaasti ajassa 0.34 Kaisa Hurskeen maalilla. Ensimmäisessä ja toisessa erässä Nokia käytti maalipaikat tehokkaasti hyödyksi ja johti puoliajalle mentäessä jo 8-0. Kolmas erä oli tasapeli 1-1. Neljännessä erässä Nokia onnistui kahdesti vierasjoukkue Hyvinkään jäädessä maaleitta. Nokian tehokkaimmat olivat Elina Raesola (3+3) ja Roosa Salonen (4+1).

LuKi-82 – EKS 2-4 (0-1, 1-0, 0-0, 1-3)

Luvian ja Espoon kohtaaminen alkoi sarjatilastoa katsoen yllättävästi: ensimmäisessä erässä nähtiin vain vieraiden Riikka Sjögrenin tekemä maali. Toinen erä oli vielä yllättävämpi sillä maalinteossa onnistui vain kotijoukkueen Kirsi Pukkila. Kolmas erä pelattiin maalittomana. Neljännessä erässä vierasjoukkue kokosi rivinsä ja teki kolme maalia kotijoukkueen onnistuessa kerran. EKS:n Jonna Vähäkangas oli ottelussa eniten maaleja tehnyt pelaaja; tehot 2+0.

RNK Flyers – Lahti 11-2 (1-0, 4-0, 3-1, 3-1)

”Hyvä peli tänään koko joukkueelta!”, kehui Raision valmentaja Susanna Laulumaa joukkuettaan ja jatkoi: ”Ehjin 60 minuuttinen. Onnistumisia laajalla rintamalla. Pelikuri piti. Tärkeät kaksi pistettä kommentoi.”

Maalinteon ottelussa aloitti RNK ja jatkoi samalla linjalla kolmannen erän lopuille asti. Raision tehopisteet jakautuivat laajalle rintamalle, tehokkain oli kuitenkin 4+4 tehot nakuttanut Susanna Tapani. Henna Mantere teki kaksi maalia ja sai kaksi syöttöpistettä.

Lahden Nia Toivonen tiivisti joukkueen tunnelmia seuraavasti: ”Oltiin aika unessa pelin alussa ja Raisio pääsi hyville maalipaikoille ja maalitatsiin niin että sai monta maalia alkuun. Kolmas erä oli parempi meiltä, mutta sit se taas vähän lopahti ja Raisio pääsi taas tekeen enemmän maaleja siihen loppuun. EI ollu oikein meidän päivä. Mutta huomenna taas uus päivä niin ehkä se on parempi sillon.”

Matleena Andersson: ”Pelasimme ehjät 60min omaa peliä. Jalka liikkui ja taistelimme koko pelin läpi.”, kertoi RNK:n Matleena Andersson. Lahti Ringeten valmentaja Kari Ollilan lausahdus oli lyhyt ja ytimekäs: ”Raisio oli tänään parempi ja ansaitsi pisteet”.

 

Tulevat ottelut:

Sunnuntai 3.11.2019

Helsinki – NoU, 13.00 Malmin jäähalli
EKS – RNK Flyers, 15.45 Leppävaaran jäähalli
Hyvinkää – LuKi-82, 16.30 Hyvinkään jäähalli
Lahti – LL-89 Say Cheese, 16.30 SOL Areena Lahti

 

Kaikki tulokset tulospalvelussa, https://ringette.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=ringette2019&sarja=NSM