Yllätyksellinen isänpäivä: LuKi:lle kauden ensimmäinen voitto!

10.11.2019 19:18

 

 

 

 

 

 

LuKi-82 otti kauden ensimmäisen voittonsa RNK Flyersistä sunnuntaisessa ottelussa. Kotijoukkue voitti ottelun numeroin 2-1 varsin vähämaalisessa ottelussa.

Ottelun ensimmäinen erä kului tasaisena ja pelin ensimmäinen maali nähtiin vasta toisen erän loppupuolella, kun LuKi:n Kirsi Pukkila onnistui tekemään maalin ajassa 26:32. 

RNK:n Reetta Nikkola tasoitti ottelun pitkän erätauon jälkeen, kun kolmatta erää oli pelattu vain vajaa neljä minuuttia. Pukkila saatteli joukkueensa johtoon toisella osumalla kolmannen erän loppupuolella. Neljäs erä jäi jälleen maalittomaksi.

- Koko joukkueen taisteluvoitto, vaikka eilinen Lapinlahden reissu näyttikin aluksi painavan jaloissa. Toivottavasti tämän kauden avausvoitto saa pelimme vapautumaan jatkosarjaa ajatellen, Luvian joukkueenjohtaja Jari Vahti kommentoi ottelua. 

Lapinlahdelle jälleen voitto Hyvinkäästä

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese otti Hyvinkäästä kotivoiton numeroin 8-5. Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali, mutta kumpikin joukkue sai toisessa erässä maalihanansa auki. 

Mia Huvinen avasi ottelun maalihanat lyömällä renkaan alivoimalla Hyvinkään maaliin ajassa 8:09. Toisen erän ensimmäisellä kolmanneksella Marjukka Virta teki maalin tuoden kotijoukkueen 2-0 johtoasemaan. Hyvinkään Elina Tahvanainen kavensi ottelun ajassa 24:29 ja tasoitti vielä ennen pitkää erätaukoa ajassa 29:58, kun Hyvinkää pelasi ylivoimalla viidellä kolmea vastaan.

Kolmatta erää oli kulunut 42 sekuntia, kun LL-89 meni jälleen johtoon Marjukka Virran alivoimamaalista. Virta osui toistamiseen erän viidennellä minuutilla ja Huvinen laukoi renkaan maaliin ylivoimalla ajassa 39:07. Laura Kyllönen iski kotijoukkueen 6-3 johtoon jälleen ylivoimalla. Hyvinkää kavensi parikymmentä sekuntia myöhemmin, mutta Virta iski vielä kertaalleen ennen erän loppua. 

Neljäs erä alkoi taas räväkästi ja Virta laukoi renkaan maaliin ajassa 00:27. Hyvinkää onnistui vielä tekemään yhden kavennusmaalin ennen ottelun loppua, kun Mikaela Saukkonen maalasi ylivoimalla ajassa 57:55. 

Helsinki taisteli tasapeliin EKS:ää vastaan

Helsinki Ringette pelasi sarjakolmosen EKS:n kanssa tasan 4-4 sunnuntain ottelussa. 

- Hienosti luotiin yhdessä yössä nahka ja herättiin taistelemaan voitosta lauantain huonon pelin jälkeen. Voitettiin selkeästi laukaukset pelissä, pikkasen paremmalla viimeistelyllä oltaisi voitu ottaa kaulaa vastustajaan aiemmin. Lopussa päästiin johtoon, mutta jouduttiin maksamaan ekan SM-kauden oppirahoja. Pieni hölmöily omissa ja kokeneempi vastustaja kuittasi kaksi sekuntia ennen loppua pelin tasoihin. Silti äärimmäisen tärkeä piste, jolla varmistettiin paikka ylemmässä loppusarjassa. Hieno taistelu Hesan naisilta, Helsingin valmentajaduo Petri Sundell ja Mika Passila kertovat.

Ottelu alkoi räväkästi ja heti alussa nähtiin Espoon Ira Merivaaran maali, kun hän ampui renkaan maaliin ajassa 2:15. Merivaara upotti renkaan verkkoon toistamiseen Riikka Sjögrenin syötöstä ensimmäisen erän lopussa kymmenennellä peliminuutilla.

Toisessa erässä Helsinki pääsi paremmin mukaan peliin, kun Helmi Laivuori kavensi ottelun ajassa 19:44. EKS:n Sjögren laukoi renkaan Merivaaran syötöstä maaliin ajassa 25:28, mutta Helsinki onnistui erän lopussa kaventamaan uudelleen, kun Taru Hämäläinen teki maalin kun erää oli jäljellä vain puoli minuuttia. 

Laivuori tasoitti ottelun kolmannen erän alussa numeroihin 3-3 ja ottelu jatkui tasaisena. Tasatilanteessa aina viimeiselle peliminuutille saakka pysynyt ottelu muuttui jännitysnäytelmäksi, kun Helsinki meni Hämäläisen maalilla johtoon puoli minuuttia ennen ottelun loppua. EKS ei kuitenkaan luovuttanut ja kotijoukkue onnistui tasoittamaan ottelun vain kaksi sekuntia ennen ottelun loppua, kun Marianna Kuiko teki maalin viimehetkellä. 

- Lauantain peli ei ollut meiltä hyvä ja siksi olikin kiva nähdä, että tänään oli huomattavasti parempaa taistelua ja tekemistä. Peli oli todella tiukkaa ja tasaista vääntöä. EKS on sarjassa kolmannella sijalla ja saimme pisteen kotiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Helsingin pelaajat Moona Passila ja Helmi Laivuori kommentoivat peliä. 

EKS:n ja Helsingin välisessä ottelussa palkittiin tuomareita. Jukka Kohtalaa muistettiin 100 SM-sarjaottelun tuomaroimisesta, kun Teemu Järvenpäällä täyteen tuli 150 ottelua. Veera Holmberg palkitsi tuomarit ennen ottelua. 

Lahti taipui Nokialle 

Nokia voitti Lahden numeroin 7-3. 

- Nokiaa vastaan oli tosiaan peli ja hienosti oltiin pelissä mukana se kaksi ja puoli erää, Lahden Sara Saarinen pohtii.

- Oltiin ajoittain ehkä jopa vähän niskan päällä, mutta pääasia oli että pystyttiin pitämään koko ajan pientä johtoasemaa ja taistella joka tilanteessa, Saarinen sanoo.

Ottelun alku kului tasaisena ja ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi maalia, yksi vierailta ja yksi kotijoukkueelta. Nokian Heidi Mattila teki ottelun ensimmäisen maalin ajassa 1:51 ja Lahti tasoitti Krista Lanterin osumasta ajassa 7:12. 

Toisessa erässä Lahti pääsi kahden maalin johtoasemaan, kun Tanja Eloranta löi joukkueensa johtoon erän puolessa välissä ja Lanteri kuittasi ylivoimalla ajassa 27:03. Nokia kavensi kuitenkin vielä ennen erän loppua Jenni Linnamäen osumasta. 

Nokian Roosa Salonen tasoitti ottelun kolmannessa erässä, minkä jälkeen Nokia löysi maalintekoon uutta puhtia ja sai neljännessä erässä vielä tehtyä useammankin maalin. Linnamäki laukoi joukkueensa johtoon neljännen erän alussa ja Elina Raesola kasvatti johtoa erän viidennellä minuutilla. Hanna Ovaska onnistui myös maalilla ja Raesola laukoi toisen maalinsa vielä ennen ottelun loppua sinetöiden lopputuloksen taululle. 

- Nokia varmaan vähän muutti pelitaktiikkaansa ja siihen yhdistettynä, että oltiin vähän pienellä kokoonpanolla liikenteessä ja tosiaan kärsittiin yksi loukkaantuminen, kun yksi meidän pelaaja vietiin paareilla pois sieltä. Se vaikutti toki siihen, että ei välttämättä enää jaksettu sitten niin hyvin ja ei mennyt syötöt kohdilleen, eikä oikein löydetty kaveria ja tuntui, ettei oikein yhdessä kohdassa päästy ollenkaan keskialueen yli. Siihen se sitten vähän niinkuin kaatui, Nokia meni sit sieltä ja sai tehtyä siihen väliin maaleja, kun pyörittiin meidän omassa puolustuspäässä, Saarinen kertaa. 

- Hyvin kuitenkin yritettiin taistella ja kyllä tässä taas tuli pari oppia matkaan, että mitä treeneissä pitäisi tehdä. Vaikutti hyvältä pitkään, mutta ei riittänyt meidän peli loppuun asti, Saarinen kiteyttää.

Tulevat ottelut
Lauantai 16.11.

Helsinki - LuKi-82, Vuosaaren jäähalli, klo 13:00
NoU - LL-89 Say Cheese, Nokian jäähalli, klo 13:30
RNK Flyers - Hyvinkää, Kerttulan jäähalli 1, klo 16:00
Lahti - EKS, SOL Areena Lahti, klo 16:30

Linkki tulospalveluun: https://ringette.torneopal.fi/index.php