Tiukka päätöskierros SM-runkosarjassa

16.11.2019 00:00

Elina Raesola oli jälleen joukkueensa tehokkaimpia kun NoU ja LL-89 pelasivat runkosarjan viimeisessä ottelussaan tasan.
Kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo

SM-runkosarjan päätöskierros pelattiin tänään lauantaina. Pelatut ottelut olivat todella tiukkoja ja sarjakärkien – Nokian ja Lapinlahden – ottelu päättyi tasapeliin.

Helsinki – LuKi-82 3-2 (2-1, 1-1, 0-0, 0-0)

Helsingissä runkosarjan viimeiseksi jäänyt Luvia oli tiukka vastus SM ylempään jatkosarjaan päässeelle Helsingille. Ottelun maalit tehtiin kahdessa ensimmäisessä erässä, joista ensimmäisessä erässä Helsinki oli yhden tehokkaampi ja tämä maali oli merkitsevä. Ensimmäisessä erässä kotijoukkueesta onnistuivat Cecilia Hoffström ja Jenna Hakkarainen ja vierasjoukkueesta Katariina Niemi. Toisessa erässä maalintekijöinä nähtiin Vera Paaso (Helsinki) ja Kirsi Pukkila (LuKi-82).

NoU – LL-89 Say Cheese 5-5 (0-1, 1-1, 1-0, 3-3)

Lapinlahti matkusti Nokialle runkosarjan päätösotteluun. Päävalmentaja Marjukka Virta oli pelin jälkeen tyytyväinen oman joukkueen tekemiseen: ”Tänään oltiin hyvällä peli-ilmeellä liikenteessä ja se näkyi myös kentällä. Meillä on meinannut olla pientä syysmasennusta, liekkö johtuu joukkueen keski-iästä. Tänään saatiin kuitenkin se peikko karistettua niskasta ja nautittiin pelaamisesta. Jokainen otti tänään vastuuta, kun oltiin pienellä rosterilla liikenteessä ja kun Annekin puuttui. Tähän peliin oli hyvä päättää runkosarja ja saatiin arvokkaat ensimmäiset pisteet Nokialta. Pelissä alkaa näkymään ne asiat mitä ollaan tässä syksyllä painotettu ja suuntaa on oikea.”

Ottelussa palkittiin Nokian Roosa Salonen Rajojen Rikkojat palkinnolla 200. SM-ottelusta. Salonen ja Kaisa Hurske kommentoivat peliä näin: "Päivän peli oli kiva ja tasanen. Vastustaja oli liikkeellä hyvällä jalalla ja taistelutahdolla. Me ei oltu hereillä alusta asti, mutta hieno ryhtiliike tuli lopussa ja tultiin monta kertaa takaa-ajosta tasoihin. Tänään ei riittäny voittoon asti, mutta tästä saatiin hyvää oppia tulevaan."

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat vähämaalisia, ensimmäisessä erässä maalinteossa onnistui vain vieraiden Mia Huvinen. Toisessa erässä nähtiin Roosa Salosen (NoU) ja Marjukka Virran (LL-89) viimeistelemät maalit. Neljännes eräs oli ottelun runsasmaalisin, 3-3. Maalintekijöinä näissä Nokialta Roosa Salonen ja kahdesti Elina Raesola sekä Lappareilta Laura Kyllönen, Mia Huvinen ja Marjukka Virta.

”Pelattiin omaa hyvää peliä kokonaisuudessaan muutamia nukahduksia lukuun ottamatta. Nokia käyttikin meidän nukahdukset ja sitä kautta nopeat vastaiskut hyväkseen.  puolustuspää hoiti hommansa loistavasti! Vietiin sarjakärjeltä yksi piste, joten tähän on hyvä päättää runkosarja.”, kommentoi Lapinlahden varakapteeni Anne Tuovinen.

RNK Flyers – Hyvinkää 9-7 (2-1, 2-4, 1-2, 4-0)

SM alempaan jatkosarjaan tippuva Hyvinkää meinasi aiheuttaa yllätyksen Raisiossa. Ottelussa maalinteon aloitti kotijoukkueen Taru Kylä-Kaila, mutta jo toisen erän jälkeen vierasjoukkue johti ottelua yhdellä maalilla (maalintekijöinä Minka Levander, hattutempun tehnyt Elina Tahvanainen ja Venla Röpelinen). RNK:n maaleista numerot 2, 3, 4 ja 6 teki Susanna Tapani, joka ehti syöttäjäksi niin ikään neljään maaliin. Kolmannenkin erän vierasjoukkue vei yhdellä maalilla, mutta neljännessä erässä Raision Roosa Rantaniitty päätti muuttaa ottelun suunnan ja teki Raision neljästä maalista kolme. Vieraiden jäädessä nollille oli ottelun lopputulos Raisiolle 9-7.

Lahti – EKS 10-9 (4-2, 2-0, 3-3, 1-4)

Lahden ja EKS:n kohtaamisessa SOL Areenalla jäälle tuli vahva kotijoukkue, joka hallitsi ottelua alkua niin, että puoliajalle lähdettiin lukemissa 6-2. Kolmannessa erässä vierasjoukkue heräsi ja erä päättyi tasan 3-3. Neljännessä erässä vieraat olivat tehokkaampia maalintekijöitä, mutta kiri ei aivan riittänyt ja Lahti otti himoitut 2 pistettä. Melko runsasmaalisessa ottelussa hattutemppuihin ylsivät Lahden Tanja Eloranta (3+1) ja EKS:n Maija Väyrynen (5+1) ja Ira Merivaara (3+4).

”Muutettiin viikolla vähän avauspelaamista ja se toimi hyvin tänään. Viimeisessä erässä tuli muutama merkkausvirhe ja vastustajan kokeneet pelaajat käyttivät ne hyväkseen. Kokonaisuutena hyvä peli koko joukkueelta ja kun vielä jouduttiin pelaamaan pienellä kokoonpanolla loukkaantumisten vuoksi. Tauko tulee hyvään paikkaan meille, toivottavasti saadaan pelaajia takaisin riviin sen aikana.”, kertoi Lahden päävalmentaja Kari Ollila.

MM-taukoa pidetään seuraavat kaksi viikonloppua, kun ringeten MM-kisat pelataan Kanadan Burnabyssä 25.11.-1.12.2019. SM ylempi ja SM alempi jatkosarja jatkuvat 7.12.2019.