SM loppusarjat pyörähtivät käyntiin neljällä ottelulla

07.12.2019 19:10

Tänään pelattiin kolme SM ylemmän loppusarjan ottelua ja yksi SM alemman loppusarjan ottelu. Nokia kohtasi kotonaan LL-89 Say Cheesen, RNK Flyers sai vieraakseen Lahden ja Helsinki vieraili Espoossa. Alemmassa loppusarjassa nähtiin Hyvinkään ja Ilveksen välinen ottelu.

Lapinlahden Luistin otti Nokiasta 7-9 vierasvoiton. Vierasjoukkue pääsi nopeaan alkuun, kun myös MM-kisoissa pisteitä tehtaillut Anne Pohjola iski joukkueen johtoon ensimmäisellä peliminuutilla. Marjukka Virta vei Say Cheesen 0-2 johtoon ajassa 2:08 ja Nokian Roosa Salonen kavensi ottelun vain 30 sekuntia myöhemmin. Pohjola iski toisen maalin erän lopussa ja Mia Huvinen vei vieraat kolmen maalin johtoon ylivoimalla vielä ennen summeria.

- Päivän pelissä lapparit tulivat odotetusti kovaa ja emme olleet parhaimmillamme pelin alussa ja tilanne taisikin olla jopa 1-4 Lapinlahden hyväksi. Tämän jälkeen kuitenkin aloimme nöyrästi taistelemaan renkaista ja saimme kirittyä tasoihin, Nokian maajoukkueessakin pelannut Miranda Välisaari kertoo ottelun jälkeen.

Toisessa erässä nokialaiset pääsivät maalintekopaikoille ja onnistuivat tasoittamaan ottelun neljään neljään. Elina Raesola teki erässä kaksi maalia ja Jenni Linnamäki yhden. Kolmas erä kääntyi jälleen Say Cheeselle, kun Anne Pohjola teki kaksi maalia ja Mari Pohjola ja Huvinen yhden naiseen.

Nokian Salonen kavensi neljännen erän alussa viiteen kahdeksaan, mutta Huvinen pääsi iskemään ylivoimalla viidellä kolmea vastaan. Linnamäki kavensi erän puolen välin jälkeen ja Emmi Merelä iski renkaan maaliin vielä ottelun lopussa, mutta nokialaisten kiri jäi kahden maalin päähän.

- Jäähyt ja huolimattomuus sotkivat peliämme. Olihan siellä pelissä paljon hyviäkin hetkiä, mutta lapparit pelasivat tänään terävämmin, Välisaari kiteyttää.

Miranda Välisaaren lisäksi Emmi Merelä, Roosa Salonen, Kaisa Viren ja Kaisa Katajisto pelasivat viikko sitten vielä maailmanmestaruuksista ja omaan pelityyliin palaaminen ottaa aikansa.

- Ihana päästä oman jengin kanssa reenaamaan niin saadaan puolustuskuviot kuntoon. Oman joukkueen ja maajoukkueen välillä oli kuitenkin aika paljon taktisesti eroa ja vie taas hetken päästä käsiksi oman jengin pelityyliin, Välisaari pohtii.

Ottelussa nähtiin maajoukkuepelaajia myös vierasjoukkueen riveissä. Anne Pohjola, Marjukka Virta ja Laura Kyllönen pelasivat kukin myös naisten maajoukkueessa ja kaikkia kahdeksaa maajoukkuepelaajaa muistettiin tänään ennen peliä. Välisaari palkittiin myös 200 SM-sarjaottelun rajapyykin rikkomisesta.

Lahdelle voitto RNK:sta

RNK Flyers taipui kotiottelussaan Lahdelle numeroin 8-12. RNK oli läpi lähes koko runsasmaalisen ottelun takaa-ajoasemassa, kun Lahti meni johtoon jo ensimmäisen erän aikana. Ottelu alkoi räväkästi raisiolaisten maalilla, kun Taru Kylä-Kaila laukoi joukkueen johtoon erän alussa. Lahden Niina Piiroinen iski kuitenkin ottelun tasoihin ja myöhemmin Lahden eduksi.

Lahti kasvatti johtoaan toisessa erässä Piiroisen, Essi Sarmalan ja Tanja Elorannan maaleilla, kun RNK taas onnistui erässä vain kerran maalinteossa kun Siiri Säynäväjärvi iski renkaan maaliin. Maajoukkueen pistenainen Susanna Tapani kavensi ottelun kolmannessa erässä kolmeen viiteen, mutta Lahti jatkoi maalijuhliaan kun Krista Lanteri ja Sara Saarinen iskivät maalit ja Piiroinen, Sarmala ja Eloranta onnistuivat jälleen.

Reetta Nikkola kavensi kun neljättä erää oli kulunut vain 15 sekuntia ja Tapani iski ottelun lukemiin 5-10 ajassa 46:00. Kylä-Kaila onnistui viimeisessä erässä kertaalleen ja Tapani teki vielä kaksi maalia, mutta myös lahtelaiset onnistuivat maalilla, kun Kiia Ollila pääsi maalintekopaikalle ja Piiroinen viimeisteli neljännen maalinsa.

- Hyvä voitto ja tärkeät pisteet. Ne pienet pelilliset asiat joita on harjoiteltu näkyivät tässä pelissä, Lahden valmentaja Kari Ollila sanoi ottelun jälkeen.

EKS kaatoi Helsingin tiukassa taistelussa

EKS otti ensimmäisestä ylemmän loppusarjan ottelusta tiukan 4-3 voiton kun vastaan asteli Helsinki. Helsinki pääsi ottelun alussa johtoasemaan kun Helmi Laivuori iski renkaan maaliin ajassa 2:02. Viiden minuutin kohdalla ottelu oli Vera Paason onnistumisen jälkeen jo 2-0 Helsingille. Erän lopussa EKS:n Riikka Sjögren onnistui kuitenkin kaventamaan ottelun yhteen kahteen.

Helsingin Jenna Hakkarainen iski joukkueensa kahden maalin johtoon toisen erän alkupuolella, mutta tämän jälkeen espoolainen Maija Väyrynen löysi tulivoimaa maalintekoon ja onnistui hattutempullaan nostamaan EKS:n tasoihin ja johtoon kolmannen erän loppuun mennessä.

Tässä ottelussa nähtiin myös huikea määrä maajoukkuepelaajia niin naisten, kuin nuortenkin maajoukkueista. EKS:n joukkueesta muistettiin neljää maailmanmestaria Meini Kärnää, Milla Laaksoa, Riikka Sjögreniä ja Maija Väyrystä, sekä kahta nuorten hopeamitalistia Marianna Kuikoa ja Minka Halttusta. Camilla Lepistö vaikutti President’s Poolin voittaneessa Ruotsin maajoukkueessa. Helsingin joukkueesta muistettiin maajoukkueen Camilla Ojapaloa ja Katariina Kurikkoa, sekä nuorten maajoukkueen Jenna Hakkaraista, Taru Hämäläistä, Milla Juuselaa, Helmi Laivuorea ja Moona Passilaa.

Hyvinkäälle voitto Ilveksestä alemmassa loppusarjassa

Alemmassa loppusarjassa nähtiin Hyvinkään ja Ilveksen kohtaaminen, joka päättyi Hyvinkään 9-5 voittoon. Kotijoukkue pääsi jo ottelun alussa johtoon Elina Tahvanaisen maalilla, kun ottelua oli kulunut vain parikymmentä sekuntia. Ensimmäinen erä päättyi Hyvinkään 5-2 johtoasemassa. Toisessa erässä nähtiin sen sijaan vain yksi maali, kun Hyvinkää pääsi 6-2 johtoon.

Kolmannessa erässä Ilves pääsi kaventamaan kahdella maalilla, mutta Hyvinkää pysyi johdossa ja erä päättyi lukemissa 7-4. Neljännessä erässä nähtiin myös enää kolme maalia, kun Hyvinkää onnistui kahdesti ja Ilves kertaalleen.

Hyvinkään pistenaiseksi nousi maajoukkuepelaaja Elina Tahvanainen, joka teki neljä maalia. Sanni Korhonen teki kaksi ja Nelli Kyttänen, Veera Hakonen ja Iina Kupiainen tekivät yhdet. Ilveksen maalintekijöiksi nousi Neea Turunen ja Lili Reunanen, jotka tekivät kumpikin kaksi maalia ja nuorten maajoukkueessa vaikuttanut Petra Hyökyvaara, joka onnistui maalilla kertaalleen.