NoU, LL-89 ja EKS voittoihin päivän kierroksella

14.12.2019 20:00

Espoo vei pisteet päivän ottelustaan (kuva Timo Kupiainen)

 

Kolmas erä varmisti Nokian voiton

Lukemat eivät täysin kuvaa peliä, tuntui että pelinkulku oli tiukempaa. Kaksi ensimmäistä erää olimme hyvin pelissä mukana mutta pitkän erätauon jälkeen teimme muutamia merkkausvirheitä ja annoimme harhasyöttöjä, vastustaja rokotti niistä todella tehokkaasti. Neljännessä erässä saimme onneksi omaa peliä paremmin kasaan ja tästä on hyvä lähteä ensi viikon peliin Lappareita vastaan, kertoi Lahden varakapteeni Miia Manner ottelun kulusta. Ensimmäinen erä pelattiin tasan 1-1 Kaisa Hurskeen ja Krista Lanterin maaleilla. Toisessa erässä Nokia onnistui maalinteossa kahdesti vierasjoukkueen jäädessä nollille. Kolmas erä meni kotijoukkueelle 4-1.

- Kaaduttiin heikkoon 3 erään. Nokia oli terävämpi maalipaikoissa ja vei ansaitusti pisteet, kommentoi Kari Ollila, Lahti Ringeten päävalmentaja.

- Hyvä peli oli. Välillä pieniä sekavia hetkiä, mutta suurimmaksi osaksi peli oli meidän hallussa. Pienet nukahdukset kostautui muutamilla vastustajan läpiajoilla, mutta meidän Oona pelasi tosi hyvin ja piti meitä pystyssä, kehui Nokian Kaisa Hurske pelin jälkeen. Hurske itse saalisti ottelusta tehot 4+0. Kolme syöttöpistettä tilastoihin keräsi Nokian Mette Nurminen.

Neljännessä erässä kotijoukkue jäi nollille ja vieraat onnistuivat maalinteossa kerran, neljä minuuttia ennen päätössummeria. Kaksi pistettä siis edelleen sarjakärkenä pysyvällä Nokialle lukemista 7-3 (1-1, 2-0, 4-1, 0-1).

Lapinlahti tylytti Helsinkiä

Lapinlahdella maalinteko aloitettiin reippaalla tahdilla ja nimenomaan kotijoukkueen toimesta. Kahdentoista minuutin pelin jälkeen taululla oli jo neljä maalia, kolme Lapinlahden ja yksi Helsingin tekemänä. Toinen ja kolmas erä jatkuivat kuta kuinkin samalla tahdilla; Lapinlahti kolme maalia ja Helsinki kaksi per erä. Neljännessä erässä vierasjoukkueen selkäranka katkesi ja kotijoukkue teki kuusi maalia viimeisen 15 minuutin aikana.

- Oltiin hyvällä jalalla liikkeellä ja tänään oli myös pelihuumori mukana. Ennen peliä oli pieniä kysymysmerkkejä maalivahdin suhteen, mutta Irmeli pelasi puolikuntoisena hienon pelin. Kokoonpanoon saimme myös mukaan oman seuran juniori maalivahdin Ada Ruotsalaisen. Uusilla kenttäkoostumuksilla saimme hyvää tulosta aikaan ja kaikki hyökkääjät onnistuivat maalinteossa. Tiina Hyvönen pakin paikalta hoiti tänään hyökkääjän tontin upeasti. Peli oli kaiken kaikkiaan vauhdikas ja tapahtumarikas, tuomarit hoitivat tonttinsa myös hyvin, summasi Lapinlahden kapteeni Anne Pohjola (tehot 5+8) ottelun jälkeen.

- Lähdettiin pienellä ryhmällä ja omasta mielestä hyvällä asenteella haastamaan Lappareita. Kaksinkamppailut hävittiin sata nolla ja vastustaja rankaisi kaikista virheistä isolla prosentilla. Omista pois pääsy oli vaikeaa kun ei jalka liikkunut. Huonoja syöttöjä läpi pelin ja peli kääntyi koko ajan takaisin omaan päähän. Meillä kaikki tekeminen kestää liian kauan; avaus, syöttö, keskialueen ylitys ja laukaus, kertoi Helsingin valmentaja Mika Passila. ”Ensi viikonlopun kotipeliin saadaan täysi ryhmä kasaan ja luvataan lyödä kaikki peliin ennen joulutaukoa.”, Passila vielä jatkoi.

”Tänään Lapinlahti oli parempi maalinteossa, joka näkyi taululla tylyin numeroin. Peli oli fyysinen ja jäähylläkin istuttiin kovia minuutteja. Nyt kuitenkin ajatukset kohti seuraavaa viikonloppua.”, kommentoi Milla Juusela.

Lapinlahden Marjukka Virta keräsi ottelusta tehot 2+4 ja Laura Kyllönen 3+1. Helsingin osalta tehokkaimpia olivat Jenna Hakkarainen 3+0 ja Fanny Impilä 0+2. Ottelun lopputuloksena siis 15-6 (3-1, 3-2, 3-2, 6-1).

Viimeinen erä ratkaisi Raisiossa

Raisiossa nähtiin kolmen erän ajan vähämaalista ringetteä, ensimmäisen erän ollessa jopa maaliton. Toisessa ja kolmannessa erässä kumpikin joukkue onnistui kerran. Neljännessä erässä Espoo teki kolme maalia kahden minuutin sisällä ja näillä maaleilla ratkesi ottelun voitto.

- Tiukkaa vääntöä, ei käytetty maalipaikkoja riittävän tehokkaasti hyödyksi, ja vastustaja oli tiukasti pelissä mukana viimeisen erän puolivälin saakka. Käännettiin lopussa uusi vaihde ja vietiin pisteet Raisiosta. Näin tuumi Espoon päävalmentaja Eevi Kaasinen ottelusta.

Espoon tehokkaimmat olivat tehoilla 2+1 Maija Väyrynen ja Emma Wood. Wood kommentoi pelin jälkeen seuraavasti: ”Peli pysyi pitkään tasatilanteessa ja jatkuva vääntäminen jatkui pitkälle neljänteen erään. Pidimme pään kylmänä ja uskoimme omaan peliin. Tämä palkittiin neljännessä erässä. Pääsimme ottamaan karkumatkan jonka pidimme loppuun.”

Kaksi pistettä siis vierasjoukkue Espoolle lukemin 4-6 (0-0, 1-1, 1-1, 2-4).

 

Tulevat ottelut:

SM alempi jatkosarja 15.12.

Ilves – LuKi-82, klo 12.00, Tesoman jäähalli
Blue Rings – Hyvinkää, klo 12.30, Tuusulan jäähalli

 

Linkki tulospalveluun: https://ringette.torneopal.fi/index.php