EKS kaatoi sarjaykkösen - Lahti taisteli tasoihin LL-89 kanssa

21.12.2019 18:37

Tänään lauantaina pelattiin tämän vuoden ja samalla vuosikymmenen viimeiset SM ylemmän loppusarjan pelit. Päivän kolmeen otteluun mahtui maaleja ja tasaisia taistelupareja.

Helsinki voitti kotiottelussaan Raision RNK Flyersin lukemin 10-7. Maalirikkaassa ottelussa Helsinki piti läpi ottelun johtoasemaa ja onnistui nappaamaan viikonlopusta kaksi pistettä. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo ensimmäisen erän alussa, kun Camilla Ojapalo iski renkaan maaliin ajassa 1:42. Erä jatkui tasaisena ja päättyi 2-1 Helsingin johtoasemaan.

- Peli oli puolin ja toisin tasaista, Helsingin Camilla Ojapalo tuumaa.

Toisessa erässä Helsinki teki jälleen kaksi maalia ja RNK yhden. Kolmannessa erässä maaleja alkoi syntymään enemmän kun Susanna Tapani kavensi ottelun neljään kolmeen ylivoimalla ja Helsinki iski kahdesti pian perään. RNK teki vielä kaksi maalia ja Helsinki yhden ja kolmas erä päättyi Helsingin 7-5 johtoasemassa.

Kolmas erä sinetöi ottelun helsinkiläisille kun he onnistuivat maalinteossa vielä kolme kertaa ja RNK vain kahdesti. Helsingin joukkueesta parhaaksi valittiin ottelussa Camilla Ojapalo, joka tehoili pisteet 3+1. Helmi Laivuori onnistui myös tehoin 2+2 ja yhden maalin teki Minna Ojapalo, Kristiina Poikela, Vivica Andersson, Veera Paaso ja Jenna Hakkarainen. RNK:n maaleista vastasi Susanna Tapani tehoin 4+1 ja Emilia Riikola, Suvi Uschanow ja Taru Kylä-Kaila, jotka tekivät kukin yhden maalin.

- Onnistuimme hyvin maalinteossa ja joka kentälle tuli onnistumisia. Pyrimme puolustamaan oman pään tiukasti. Voitolla on hyvä lähteä joulun viettoon, Ojapalo kertoo.

- Hyvää joulua kaikille ja palataan ensi vuonna! Ojapalo viimeistelee.

EKS kaatoi sarjaykkösen

Nokia kohtasi kotiottelussaan EKS:n, joka voitti lauantaina numeroin 7-4. Vieraat aloittivat ottelun räväkästi maalilla heti ensimmäisessä vaihdossa, kun Neea Virtanen onnistui jo ajassa 00:23. Verkko heilui Nokian päässä toistamiseen jo ajassa 00:53 ja EKS oli erän puoleen väliin mennessä kirinyt jo kolmen maalin johtoasemaan. Nokian Jenni Linnamäki onnistui kaventamaan yhteen kolmeen ennen erän loppua.

- Olimme tänään heti pelin alusta asti hereillä ja onnistuimme pelaamaan ehjän 60 minuuttia. Suuremmilta virheiltä vältyttiin ja saimme hyödynnettyä hyvin maalipaikat, EKS:n maalivahti Meini Kärnä sanoo.

Nokia kavensi heti toisen erän alussa kahteen kolmeen, kun erää oli takana vain 25 sekuntia. EKS kuitenkin piti pintansa ja onnistui kasvattamaan johtoaan kahdella maalilla vielä ennen pitkää erätaukoa. Jäänajon jälkeen EKS jatkoi samalla linjalla ja onnistui iskemään verkkoon maalit numero kuusi ja seitsemän. Nokia sinnitteli ottelun loppuun saakka ja kavensi kolmannen erän lopussa kolmeen seitsemään ja neljännessä erässä neljään seitsemään, mutta voitto meni Espooseen.

Sinisessä paidassa pisteitä tehoili Maija Väyrynen, joka teki EKS:n maaleista neljä. Väyrysen ja Virtasen lisäksi maalinteossa onnistui Emma-Julia Wood ja Marianna Kuiko, kumpikin kertaalleen. Nokian pisteentekijät tänään olivat Roosa Salonen tehoin 1+1 ja Linnamäki tehoin 1+1. Maalinteossa onnistui myös Heidi Mattila ja Miranda Välisaari.

- Jokainen pelasi tänään omalla hyvällä tasollaan, mikä johti voittoon. Nokia antoi kovan vastuksen eikä voitto ollut missään vaiheessa itsestäänselvyys. Hyvällä fiiliksellä jatkamme tästä alkuvuoden peleihin! Kärnä kiittelee.

LL-89 ja Lahti tasoihin

Lahti meni tasaisen ottelun ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon Tanja Elorannan onnistumisista. Toisessa erässä LL-89 kavensi yhteen kahteen, mutta kolmannessa Lahti pääsi jälleen maalintekopaikoille ja sitä kautta 1-4 johtoasemaan. Lapinlahtelaiset pääsivät kuitenkin neljännessä erässä iskemään maalintekopaikoilta ja he saivat kirittyä ottelun tasoihin.

- Ihanaa että oli sellainen tasalaatuinen onnistuminen. Meillä oli junnuja mukana ja he hoiti homman kyllä noinkin kokeneita pelaajia vastaan todella hyvin, Lahden Henriikka Parviainen kertoo.

Tanja Eloranta vastasi tänään kaikista Lahden maaleista, kun Lapinlahden maalit teki Anne Pohjola, joka osui kolmannessa erässä kahdesti, sekä Laura Kyllönen ja Marjukka Virta.

- Läpi pelin saatiin pidettyä oma peli kasassa ja tästä on hyvä lähteä ensi vuonna vielä parantamaan ja hiomaan niitä viimeisiä kuvioita. Olen kyllä äärimmäisen tyytyväinen koko joukkueen suorituksesta ja puolustuspelaamisesta, hyvin blokattiin vetoja ja kuitenkin vastustajilla parhaimpia maalintekijöitä tässä sarjassa tai koko maailmassa ja niinkin hyvin saatiin pidettyä niin se on kyllä loistava suoritus, Parviainen viimeistelee.