Hyvinkää voitokas - Ilves ja Blue Rings pelasivat tasan!

19.01.2020 18:43

Kuva: Timo Kupiainen

Ilveksen ja Blue Ringsin välinen ottelu päättyi tasatulokseen 5-5.

Ottelu alkoi tasaisesti eikä ensimmäisessä erässä nähty yhtäkään maalia. Erän vaihdoksen jälkeen maaleja alkoi syntymään, mutta vain Blue Ringsin mailasta. Blue Rings iski ottelun avausmaalin ylivoimalla toisessa erässä ja kasvatti etumatkaansa kolmannessa erässä vielä kahdella ylivoimamaalilla joista toinen tehtiin viidellä kolmea vastaan. Neljännen erän alussa Blue Rings iski alivoimalla joukkueen jo neljän maalin johtoasemaan.

Viimeisen erän neljännen minuutin jälkeen alkoi tapahtua. Ilves pääsi kaventamaan ensin pelin yhteen neljään ja hetkeä myöhemmin iski toisen kavennusmaalin ylivoimalla. Seuraavan viiden minuutin sisään Ilves oli tullut tasoihin ja Blue Rings oli ehtiny tekemään viidennen maalin. Vain paria minuuttia ennen pelin loppua Ilves tasoitti jälleen.

Hyvinkäälle voitto Haukoista

Ilveksen maalit jakautuivat tasaisesti neljälle pelaajalle: Hanna Laitilalle, Ilona Kumpulaiselle, Petra Hyökyvaaralle ja Luna Reunaselle, joka iski maalin kahdesti. Blue Ringsin riveistä maalinteossa onnistui Taru Heikkilä, Salla Naakka ja Monica Koukkula. Kaksi ensin mainittua tekivät kaksi maalia.

Ottelu eteni melko tasaisena ja ensimmäinen erä päättyikin 1-2 Haukkojen johtoon. Ottelun avausmaalin tehnyt Hyvinkää pääsi tasoittamaan pelin toisen erän lopussa ja pitkälle erätauolle lähdettiinkin tasaisessa tilanteessa 2-2.

Kolmannessa erässä maaleja syntyi nopeasti. Hyvinkäälle kirjattiin kolmas maali kun erää oli pelattu kolmisen minuuttia ja rengas meni järvenpääläisestä omaan maaliin. Kotijoukkue pääsi iskemään kuuden minuutin hujakoilla uudestaan. Haukat olivat yhä pelissä mukana ja kavensivat kolmannen erän puolessa välissä neljään kolmeen. Viimeisen erän alkupuolella Haukat kirivät tasoihin ylivoimamaalilla, mutta Hyvinkää pääsi vain puolen minuutin päästä jälleen johtoon. Kotijoukkue rankaisi vielä ylivoimalla sinetöiden voiton Hyvinkäälle.

Hyvinkään maalitykiksi nousi jälleen Elina Tahvanainen neljällä maalillaan ja Iina Kupiainen iski renkaan maaliin kerran ottelussa. Yksi maali oli oma maali. Haukkojen maalintekijät olivat Iida Lehtonen, Pinja Alanko, Vilma Tuominiemi ja Iida Henell.

SM loppusarjat jäävät lyhyelle tauolle kun tulevana viikonloppuna 25-26.1.2020 pelataan Tie Huipulle -tapahtuma Tikkurilassa Trio-Areenalla.