Nokia, Lapinlahti ja EKS ylemmän jatkosarjan voittoihin

08.02.2020 20:00

Lapinlahti kaatoi RNK Flyersin murskalukemin 5-14. Kapteeni Marjukka Virta tuuletti maalia viidesti.
(kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

Nokialle kotivoitto

Nokialla maalinteon aloitti ennakkoluulottomasti vierasjoukkue Helsingin Cecilia Hoffström viiden peliminuutin jälkeen. Helsingin johto piti viiden minuutin ajan, kunnes Nokian Jenni Linnamäki onnistui tasoittamaan tilanteen. Vieraat kuittasivat vielä ennen erän loppua Nea Asumaan maalilla ja erä päättyi vierasjoukkueen johtaessa. Toista erää pelattiin maalittomana vajaan seitsemän minuutin ajan ennen kuin kotijoukkueen seuraava tasoitusmaali näki päivänvalon Miranda Välisaaren toimesta. Ennen puoliaikaa nähtiin vierasjoukkueen kolmas johtomaali (Jenna Hakkarainen), kotijoukkueen tasoitus alle minuutissa (Elina Raesola) ja vielä reilu kolme minuuttia ennen erän loppumista Nokian Emmi Merelän 4-3 johto- ja voittomaali.

- Päivän peli oli todella hyvää taistelua joka osa-alueella vaikkakin pienen hakemisalun jälkeen. Helsingin joukkue oli tänään todella nopea ja nälkäinen, joka oli koko ajan kimpussa. Joukkueemme peli oli tosi hyvällä fiiliksellä varustettua kiva ringettee!, kertoi Nokian maalivahti Oona Keskinen.

Puoliajan jälkeen nähtiin vain kolme maalia; heti kolmannen erän alkuun Hanna Ovaskan ja Emmi Merelän maaleilla kotijoukkue siirtyi 6-3 johtoon. Samassa tilanteessa jatkettiin aivan ottelun loppumetreille, kunnes Heidi Mattila koristeli lukemia vielä yhdellä lopputulokseksi 7-3.

- Päivän onnistujia oli monta, mutta esille nostettavia ovat Saara Erasvuo kauheella rähinällä ja taistolla koko pelin vääntänyt ja Emmi Merelä parilla hienolla maalilla ja puolustuksessakin häärämistäkin nähtiin paikka paikoin! Pelin parhaimpia hetkiä oli maalit ja koko joukkueen katossa olevan fiiliksen näkeminen maalilta asti ja pakkien hienot väännöt omassa päässä! Pelistä jälkipolville jää kerrottavaa että tää on parhainta hommaa mitä voi viikonloppuna tehä! I LOVE RINGETTE ❤, hehkutti Keskinen pelin jälkeen.

Myös Espoolle pisteet kotiottelusta

Lahden ja Espoon edellinen kohtaaminen päätyi tasatulokseen. Ennakko-odotus oli nytkin tasainen ottelu, mutta ensimmäisen erän kaksi pöytäkirjamerkintää – molemmat kotijoukkueen maalimerkintöjä (Ira Merivaara ja Maija Väyrynen) – antoivat muuta osviittaa.

- Oltiin hereillä pelin alussa ja saatiin hyvä hallinta ekasta erästä lähtien. Puolustus- ja maalivahtipeli onnistui, ja päästimme ainoastaan kolme maalia, joka on vähiten tällä kaudella Lahtea vastaan, kertoi EKS:n päävalmentaja Eevi Kaasinen.

Toisessa erässä maalit tasaantuivat joukkueille tasan, 2-2. Tanja Eloranta kavensi tilannetta Lahdelle lukemiin 2-1 kolmen peliminuutin jälkeen. Vajaan kolmen minuutin jälkeen Maija Väyrynen vei kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon. Vieraiden Kia Ollila onnistui vielä ennen erän loppua kaventamaan tilannetta.

Kolmannessa erässä nähtiin vain kotijoukkueen maaleja. Erän puolivälin jälkeen maalinteon aloitti Iiris Pitko, parin minuutin kuluttua onnistui Jonna Vähäkangas ja puoli minuuttia ennen eränloppua hattutempun viimeistellyt Maija Väyrynen.

- Hyökkäyksessä luotiin paljon paikkoja ja Maija Väyrysen vedot olivat kohdillaan. Muitakin iloisia hyökkäyspään onnistumisia tuli, kuten Iiris Pitkon maali hienosta yksilösuorituksesta, Kaasinen iloitsi.

Neljäs erä pelattiin maalittomana aivan loppuminuuteille, ennen kuin ajassa 58.57 nähtiin Tanja Elorannan kavennus lukemiin 7-3.

Lapinlahti kuritti RNK Flyersia

Sarjakakkonen LL-89 Say Cheese oli tyly vieras ilman maalipörssinelosta, Susanna Tapania, otteluun lähtenyttä Raisiota kohtaan. Ensimmäisen maalin teki kyllä kotijoukkueen Siiri Säynäväjärvi, mutta Marjukka Virta kuittasi heti seuraavasta hyökkäyksestä. Ajassa 7.51 Jasmin Kiiski vei keltapaidat johtoon, mutta Lapinlahden kuitti tuli jo ajassa 10.12 Mia Huvisen toimesta. Erän viimeiselle viisiminuuttiselle mahtui vielä Marjukka Virran ja Anne Pohjolan maalit, joilla vieraat johtivat ottelua jo 2-4.

- Meidän osalta ottelu alkoi nihkeästi. RNK pääsi tekemään ottelun avausmaalin, mutta kuitattiin aika nopeasti 1-1. Kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon, jonka jälkeen lyöntiin peli tasoihin. Tästä eteenpäin ottelun hallinta siirtyi meille ja kasvatimme etumatkaa mitä pidemmälle peli eteni, kertoi Lapinlahden valmentaja Jouni Levander.

Toisessa erässä vieraat aloittivat ja lopettivat maalinteon, välissä nähtiin Jasmin Kiisken toinen osuma tähän peliin. Lappareiden maalintekijöinä olivat tutut nimet Pohjola ja Virta. Puoliajalle mentiin lukemissa 3-6. Kolmas erä oli ottelun vähämaalisin, vain vieraat onnistuivat kahdesti, asialla jälleen Pohjola ja toisen maalin viimeistelijänä Laura Kyllönen. Neljännessä erässä yleisö näki maaleja ”koko rahan edestä”: kotijoukkue onnistui kahdesti ja vieraat peräti kuudesti! Erän ensimmäisen maalin teki vajaan kahden minuutin jälkeen Taru Kylä-Kaila ja 20 sekunnin kuluttua kuittasi Marjukka Virta ja alle 50 sekunnin kuluttua edellisestä nähtiin jo Virran 5. maali tässä ottelussa. Seuraavat maalit, puolentoista minuutin sisään, olivat Anne Pohjolan käsialaa. Kotijoukkueen Henna Mantere onnistui kaunistelemaan lukuja vielä ajassa 56.38, mutta kauaa ilo ei kestänyt, sillä Say Cheesen Mia Huvinen kuittasi jo ajassa 56.51. Anne Pohjolan viides maali syntyi vielä ajassa 58.20. Lopputulos Raisiossa vieraille 5-14.

- Tänään pääsimme kokeilemaan myöskin pelipaikkamuutoksia parin pelaajan osalta ja hyvin he suoriutuivat tehtävästään. Huomenna on vastassa Lahti ja uudet kujeet, suunnitteli Levander jo tulevaa heti ottelun päätyttyä.

Alemmassa jatkosarjassa LuKi-82 ja Haukat jakoivat pisteet ja Hyvinkää kaatoi Ilveksen

Alemmassa jatkosarjassa pelattiin niin ikään täysi kierros eli kaksi ottelua. Luvialle matkustanut Haukat päätyi lopulta jakamaan pisteet kotijoukkueen kesken. Maalinteon ottelussa aloitti vierasjoukkue (Jenni Kauppinen), kotijoukkue kuittasi reilu viisi minuuttia myöhemmin (Taru Salonen). Erä 1-1. Myös toinen erä meni tasan 1-1, kun Haukat tuuletti maalia ajassa 19.10 (Minka Tiihonen) ja Luvia 27.51 (Riikka Häyrinen). Puoliajan jälkeen vierasjoukkue laittoi tuulemaan ja teki kaksi maalia alla 20 sekunnissa (Luana Perez ja Iina Kulmala). Kymmenen minuuttia pelattiin maalittomana, kunnes Taru Salonen kavensi tilanteen Luvialle 3-4. Viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen yhden maalin takaa-ajoasemassa. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Taru Salosen laukaus päätyi Haukka-maaliin ja kun loppuerä pelattiin maalittomana, päädyttiin pistejakoon lopputuloksella 4-4.

Hyvinkäällä tupsukorvat aloittivat kyllä maalinteon, mutta sen jälkeen rengasta kaivettiin ahkerammin vieraiden maalista. Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 7.35 Petra Hyökyvaaran toimesta. Hyvinkää tasoitti ajassa 9.45 (Veera Hakonen) ja meni sitten maali maalilta jo 5-1 johtoon (maalintekijöinä Elina Tahvanainen, Hakonen, Tahvanainen ja Tahvanainen). Ilveksen Neea Turunen onnistui vielä hetki ennen toisen erän loppua ajassa 29.28. Kolmas erä oli maaliton 0-0. Neljännessä erässä kotijoukkueen Venla Röpelinen onnistui kerran ja erän loppupuolella Ilveksen Emilia Salonen (aika 50.42) ja Maria Wetterstrand (aika 58.09) onnistuivat kertaalleen. 60 minuutin summeri päätti Ilveksen kirin ja pisteet jäivät kotijoukkue Hyvinkäälle lukemin 6-4.