Neljä kierrosta jäljellä SM-jatkosarjoissa

21.02.2020 07:00

Nokia ja Lapinlahti kohtaavat sunnuntaina Nokialla (kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

 

Tulevana viikonloppuna pelataan jälleen täysi tuplakierros niin SM ylemmässä kuin alemmassa jatkosarjassa. Ylempää jatkosarjaa on jäljellä pääosin neljä ottelua per joukkue. Lapinlahti ja RNK Flyers pelaavat vielä viidennen ottelun maaliskuun ensimmäisenä  päivänä muiden lepäillessä.

Ringette-TV Lahti – Helsinki ottelussa lauantaina

Lauantaina viime viikonlopun yllättäjä RNK Flyers saa vieraakseen sarjakärki Nokian. Raisiolle viime viikonloppuna tappion kärsinyt EKS emännöi LL-89 Say Cheeseä ja Helsinki Ringette matkustaa Lahden SOL Areenalle haastamaan Lahti Ringetteä. Myös Ringette-TV on paikalla Lahti – Helsinki ottelussa.

- Fiilikset viikonlopun peleistä ovat hyvät! Molemmat pelit tulevat olemaan kovia ja koko joukkuetta tullaan tarvitsemaan. On siistiä päästä pelaamaan kovia otteluita, joissa voi käydä ihan kuinka vain. Ne kehittävät jokaista pelaajaa ja tuovat esille joukkuehengen. Odotan innolla miten viikonlopun peleissä Lahtea ja EKS:ää vastaan tulee käymään, sillä pelit voi voittaa ihan kumpi joukkue tahansa. Me lähdetään viikonloppuun voitontahto silmissä, kuvailee odotuksia Helsinki Ringeten maalivahti Heidi Kauremaa.

- Viikonloppua kohti lähdetään innokkaalla mielellä. Luvassa on viimeinen tuplapeli viikonloppu ennen välieriä ja jatkosarjassa totuttuun tapaan kaksi tiukkaa peliä. Me lähdetään joukkueena taas hakemaan yhdessä hyviä suorituksia, fokus tämän viikon treenien painotuksissa, summaa Espoon Kiekkoseuran kapteeni Milla Laakso viikonlopun tavoitteita.

Sunnuntaina RNK Flyers jatkaa kotona ja saa vieraakseen Lahden. Nokialla kohtaavat ylemmän jatkosarjan ykköspaikasta kisaavat NoU ja LL-89 Say Cheese. Helsingin Malmilla vieraaksi saapuu Espoon Kiekkoseura.

- Viikonloppuna tulossa taas kaksi kovaa peliä, niin kuin loppusarjassa kaikki on. Saatiin vihdoin tappioputki poikki tasapelillä ja viime viikonloppuna voittamalla EKS kotona, ja siitä on hyvä jatkaa! Koitetaan noudattaa omaa pelitapaamme mahdollisimman hyvin ja luottaa siihen. Olemme pystyneet hyvällä pelillä haastamaan kärkijoukkueita ja lähdemme hakemaan pisteitä sekä hyvää fiilistä joukkueena!, kertoo RNK Flyersin maalitykki Susanna Tapani.

Ennen viikonloppua Nokia johtaa sarjaa kahden pisteen erolla kakkosena olevaan Lapinlahteen. EKS on kuuden pisteen päässä Lappareista ja karsintaviivan yläpuolella olevalla olevalla Lahdella on matkaa Espooseen 11 pistettä. Viivan alla Helsingillä on 16 pistettä ja RNK Flyers on vain pisteen perässä.

SM-sarjapaikka karkaamassa Luvialta alemmassa jatkosarjassa

SM alemmassa jatkosarjassa tuplaviikonlopun ahkeroivat LuKi-82, Ilves ja Hyvinkää. Haukat ja Blue Rings selviävät tästä viikonlopusta yhdellä ottelulla. Lauantaina Luvia matkustaa Järvenpäähän ja sunnuntaina Luvialle saapuu Ilves. Hyvinkää kohtaa lauantaina vieraissa Ilveksen ja sunnuntaina kotona Blue Ringsin. Alemmassa jatkosarjassa on jäljellä neljä kierrosta ja kahden pisteen erolla seuraavana tulevaan Hyvinkää Ringetteen kärkipaikkaa pitää hallussaan Blue Rings. Kolmantena on Ilves neljä pistettä Hyvinkäästä ja viivan päällä on vielä Haukat pisteen Ilveksen perässä. Jotta Luvian Kiekko -82 pääsisi vielä nousu play off-otteluihin, tulisi sen voittaa kaikki loput ottelunsa ja vastaavasti Haukkojen tulisi hävitä kaikki tulevat ottelunsa.

 

Tulevat ottelut

La 22.2.

SM ylempi jatkosarja
RNK Flyers – NoU, klo 13:00, Kerttulan jäähalli
EKS - LL-89 Say Cheese, klo 14:45, Leppävaaran jäähalli
Lahti – Helsinki, klo 16:30, SOL Areena Lahti

SM alempi jatkosarja
Haukat - LuKi-82, klo 12:30, Järvenpään jäähalli
Ilves – Hyvinkää, klo 17:15 Tesoman jäähalli

 

SU 23.2.

SM ylempi jatkosarja
RNK Flyers – Lahti, klo 12:30, Kerttulan jäähalli
NoU - LL-89 Say Cheese, klo 14:00, Nokian jäähalli
Helsinki – EKS, klo 16:00, Malmin jäähalli

SM alempi jatkosarja
LuKi-82 – Ilves, klo 14:30, Luvian jäähalli
Hyvinkää - Blue Rings, klo 16:30, Hyvinkään jäähalli

 

Kaikki ottelut tulospalvelussa, https://ringette.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=ringette2019&sarja=NSM