SM-sarja jatkuu - play-off nelikko selvillä jo ennen viimeisiä pelejä

27.02.2020 10:13

 

 

 

 

 

 

 

Tulevana viikonloppuna pelataan kauden 2019-2020 toisiksi viimeiset ottelut ennen play-off-vaihetta. Tänä viikonloppuna pelataan molempina päivinä, kun lauantaina nähdään kolme ylemmän ja kaksi alemman loppusarjan ottelua ja sunnuntaina pelataan kolme ottelua, joista yksi on ylempää SM loppusarjaa. 

Lauantaina ylemmän loppusarjan pelit avaa Helsingin ja Nokian välinen taisto, joka käydään Vuosaaressa, toisessa Helsingin kotihalleista. LL-89 Say Cheese saa Lapinlahdelle vieraakseen RNK Flyersin ja EKS matkustaa Lahden vieraaksi SOL Areenalle. Nokian ja LL-89:n välinen piste-ero on tällä hetkellä vain kaksi pistettä (45-43), eli sarjan ensimmäinen ja toinen sija ovat vielä kilpailun alla kun NoU:lla on jäljellä kaksi ottelua ja Lapinlahdella kolme. EKS ja Lahti tulevat lähtemään välieriin sijoilta kolme ja neljä, eikä lauantain ottelu muuta enää asiaa suuren piste-eron vuoksi: EKS on 10 pistettä Lahtea edellä taulukossa. Siitä huolimatta ottelulta voinee odottaa vauhtia ja tiukkaa vääntöä. 

- Innokkaasti kohti viikonlopun ainutta peliä. Kova peli tiedossa, niin kuin jokainen loppukaudesta tulee olemaan. Espoota vastaan ollaan pelattu tiukkoja pelejä ja nytkin
lähdetään joukkueena pelaamaan ehjää ja sitä meidän omaa peliämme. Keskitytään omaan tekemiseen, että voitetaan irtorenkaita, hallitaan rengasta ja nautitaan pelistä yhdessä, Lahden Tanja Eloranta kertoo ennen viikonlopun ottelua. 

Alemmassa loppusarjassa lauantaina kohtaa Blue Rings ja Haukat, sekä LuKi-82 ja Hyvinkää. Sunnuntaina ylemmässä loppusarjassa kohtaa lauantain tavoin LL-89 ja RNK ja alemmassa pelaa Blue Rings ja LuKi-82, sekä Haukat ja Ilves. 

Tässä vaiheessa tiedossa on play-offeihin ylemmässä loppusarjassa jatkava nelikko, NoU, LL-89 Say Cheese, EKS ja Lahti, sekä se, mitkä joukkueet jatkavat alemmassa loppusarjassa taistelua SM-sarjapaikasta. SM-sarjaan nousua havittelee Blue Rings, Hyvinkää, Ilves ja Haukat. Pitkään SM-sarjassa pelannut ja useita mitaleja vuosien varrella voittanut LuKi-82 ei jatka ensi kaudella SM-sarjassa. 

- Pettymys kausi on pelillisesti ollut, LuKi-82:n kapteeni Kirsi Pukkila sanoo. 

- Toki tiedettiin, että kovin haasteellisista lähtökohdista kauteen lähdettiin, suurimmalle osalle kausi oli SM-sarjassa ensimmäinen tai toinen. Periksi ei olla annettu, vaikka joukkueen itseluottamus on ollut koetuksella pitkin kautta. Viimeiseen otteluun asti silti pelataan varmasti sen mitä irti saadaan! Rehellisyyden nimissä todettava ettei nyt tämän parempaa irti saatu, Pukkila toteaa.  

Luvian joukkue on pelannut SM-sarjaa 90-luvulta saakka ja on voittanut kolme SM-kultaa, joista viimeisimmän vuonna 2007. Hopeaa ja pronssia joukkueella on viisi. Kaudella 2020-2021 LuKi-82 pelaa kuitenkin ykkössarjaa.

- Luvialla SM-sarjaa on pelattu 90-luvun lopulta, joten sen putken katkeaminen on harmittavaa. Toisaalta uudistunut sarjasysteemi mahdollistaa ykkössarjan parhaille SM otteluiden pelaamisen jo ensi kaudella, joten tavoitteita on mahdollista asettaa tulevaisuuteen, Pukkila viimeistelee. 

Tulevat ottelut


Lauantai 29.2.

SM ylempi loppusarja 


Helsinki – NoU, Vuosaaren jäähalli, klo 13:00
LL-89 Say Cheese – RNK Flyers, Lapinlahden jäähalli, klo 15:00
Lahti – EKS, SOL Areena Lahti, klo 16:30


SM alempi jatkosarja


Blue Rings – Haukat, Tuusulan jäähalli 1, klo 13:00
LuKi-82 – Hyvinkää, Luvian jäähalli, klo 14:30


Sunnuntai 1.3.


SM ylempi jatkosarja


LL-89 Say Cheese – RNK Flyers, Lapinlahden jäähalli, klo 15:30


SM alempi jatkosarja


Blue Rings - LuKi-82, Tuusulan jäähalli 1, klo 12:30
Haukat – Ilves, Järvenpään jäähalli, klo 13:30