Kotijoukkueilla panosta vielä jatkosarjojen viimeisissäkin peleissä

04.03.2020 20:57

 

Nokia ja Lapinlahti lähtevät jatkosarjan viimeisiin otteluihin tasapisteissä
(kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)


 
SM ylemmän ja alemman jatkosarjan viimeiset ottelut pelataan lauantaina. Ylemmän jatkosarjan voitosta taistelevat runkosarjavoittaja ja hallitseva mestari Nokian Urheilijat sekä tasapisteissä Nokian kanssa oleva Lapinlahden Luistin. Joukkueiden keskinäisistä otteluista Nokialla on enemmän voittoja ja näin ollen tasapistetilanteessa NoU on ykkönen ja LL-89 Say Cheesen kakkonen. Voittaja saa vastaansa Lahti Ringeten, joka on kylläkin pelannut tiukkoja otteluita niin Nokian kuin Lapinlahden kanssa. Tasapeli on kuitenkin Lahden paras saavutus molempien kanssa tähän mennessä. Sarjakakkonen kohtaa Espoon, joka on kauden aikana voittanut Nokian kahdesti. Lapinlahti on vienyt voiton EKS-peleistään yhtä lukuunottamatta.

Lahti matkustaa Lapinlahdelle

- Lauantain peli on kauden viimeinen sarjapeli ennen pleijareita. Meille pelillä ei ole suurempaa panosta, toki yritetään vielä parantaa ja korjata pieniä pelillisiä asioita ennen jatkopelejä. Lapinlahden pelit ovat aina olleet vauhdikkaita ja tunteet pinnassa molemmilla joukkueilla, eiköhän nytkin. Lähdetään nauttimaan pelistä ja viikonlopusta, ennakoi Lahti Ringeten päävalmentaja Kari Ollila tulevaa Lapinlahden reissua.

Kotijoukkue Lapinlahdella ottelussa sen sijaan on panosta, haussa kun on luonnollisesti se sarjan ykköspaikka.

- On hienoa, että viimeisessäkin pelissä on vielä panosta ja saadaan esimakua kevään playoff peleistä! Tiedä vaikka vastassa olisi tuleva välierävastus. Lahtea vastaan ollaan usein istuttu puolen pelin verran jäähyillä ja sitä kautta tehty peli meille todella vaikeaksi. Nyt tavoite on ehdottomasti pelata ehjä 60 minuuttinen, jotta päästäisiin tosissaan heitä haastamaan. Erittäin mielenkiintoinen viikonloppu tulossa ja innolla odotetaan peliä, kertoi Lapinlahden päävalmentaja Marjukka Virta.

Espoo vierailee Nokialla

Nokialla kohtaavat NoU ja EKS. Vaikka EKS:n omalla pelituloksella ei omaan sijoitukseen vaikuteta, on päävalmentajan Eevi Kaasinen lähdössä innolla Nokialle: ”Pleijjarifiilis joukkueessa on noussut ja viikonloppuna ratkotaan vielä tulevaa vastustajaa, joten erittäin hyvällä fiiliksellä lähdetään lauantaina Nokialle.” Tokikin ottelu voi olla ratkaisevassa asemassa siinä, saako EKS välierissä vastaansa juuri Nokian vaiko Lapinlahden.

SM-välierät alkavat lauantaina 14.3. sarjasijoituksen mukaan muodostettavilla ottelupareilla 1. vs 4. ja 2. vs 3. Kotietu on sarjassa paremmin sijoittuneella. Välierät pelataan paras viidestä systeemillä. Välierien voittajat jatkavat finaali-sarjaan, joka alkaa 28.3. Finaali pelataan paras viidestä systeemillä. Välierien häviäjät pelaavat pronssi-ottelun ylemmässä jatkosarjassa paremmin sijoittuneen kotona 28.3.

Alemmassa jatkosarjassa tiukka taisto kotiedusta

SM alemmassa jatkosarjassa on niin ikään jännittävä tilanne. Blue Rings on jo varmistanut itselleen kotiedun ja vastustajaksi on varmistunut naapuriseura Haukat. Sarjan kakkos- ja kolmossijoista sen sijaan on mielenkiintoinen taistelu, kun Hyvinkää ja Ilves ovat ennen lauantain kierrosta tasapisteissä. Hyvinkää kohtaa kotonaan Haukat. Joukkueiden kolmesta aikaisemmasta kohtaamisesta kaksi on vienyt Hyvinkää ja yhden Haukat. Ilves taistelee pisteistään sarjajohtaja Blue Ringsiä vastaan. Aiemmilta kierroksilta Blue RIngsillä on kaksi voittoa ja yksi ottelu on päättynyt pistejakoon. Mitä vain voi siis tapahtua!

SM Nousu Play Off -ottelut alkavat 14.3. sarjasijoituksen mukaan muodostettavilla ottelupareilla 1. vs 4. ja 2. vs 3. Kotietu on sarjassa paremmin sijoittuneella. Nousu Play Offit pelataan paras viidestä systeemillä ja otteluparien voittajat saavuttavat SM-runkosarjapaikan kaudelle 2020-2021.

 

Tulevat ottelut

La 7.3.

SM ylempi jatkosarja
NoU – EKS, klo 14:00, Nokian jäähalli
LL-89 Say Cheese – Lahti, klo 15:00, Lapinlahden jäähalli
RNK Flyers – Helsinki, klo 18:00, Kerttulan jäähalli

SM alempi jatkosarja
Hyvinkää – Haukat, klo 16:30, Hyvinkään jäähalli
Ilves - Blue Rings, klo 17:15, Tesoman jäähalli

 

Kaikki ottelut tulospalvelussa, https://ringette.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=ringette2019&sarja=NSM