Nokia ja Lapinlahti kotieduin välieriin

07.03.2020 22:17

Tiia Keskinen palkitsi Hanna Ovaskan 200. SM-sarjaottelun rajan saavuttamisesta
(Kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

Nokialla ottelu aloitettiin Hanna Ovaskan 200 SM-sarjaottelun rajan täyttymistä huomioiden. Ottelu oli kotijoukkueen juhlaa, vierasjoukkue EKS onnistui maalinteossa vain kerran ensimmäisessä erässä kun Iirs Pitko vei vieraat 0-1 johtoon ajassa 4.37.

- Tänään löyty sen verran mukavat apajat, että saatiin laittaa mehukeitin porisemaan päivän päätteeksi, kertoo kotijoukkueen 1-1 tasoituksen ja lopulta hattutempun tehnyt Roosa Salonen.

Elina Raesola johdatti kotijoukkueen 2-1 johtoon ajassa 8.09. Toisen erän alussa, ajassa 33.36 kotijoukkue juhli jälleen, nyt Kaisa Hurskeen osumaa. 37.37 oli asialla jälleen Roosa Salonen ja tilanne jo 4-1. EKS otti aikalisän ja loppuerä pelattiin maaleitta.

- Hyvin saatiin puolustettua, ja onnistuttiin hyödyntämään omat maalipaikat. Pelattiin joukkueena, autettiin naista mäessä eikä mäen alla, luonnehtii päävalmentaja Jonna Satama päivän ottelua.

Puoliajan jälkeen pelattiin muutamia minuutteja ja ajassa 34.20 Salonen kasvatti NoU:n johdoksi jo 5-1. Vajaa kolme ja puoli minuuttia myöhemmin asialla oli Jenni Linnamäki ja taululla 6-1.

Pelin viimeisen niitin (7-1) iski neljännessä erässä Elina Raesola ajassa 54.10.

- Epu veti renkaan sinne missä mummo pitää hillopurkkeja, eli ylähyllylle, kuvailee Oona Keskinen Nokian seitsemättä maalia.

Voitolla Nokia varmisti ylemmän jatkosarjan 1.paikan ja kotiedun välieriin. Vastaansa Nokia saa Lahti Ringeten, joka hävisi päivän ottelunsa Lapinlahdella. Nokia ja Lapinlahti ovat tasapisteissä, mutta Nokialla on enemmän voittoja joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista.

- Kiva päästä pelaamaan välieriä pitkästä aikaa. Parasta niissä on fiilis, ja niistä tulee varmasti kovia pelejä, kommentoi Emmi Merelä.

Lapinlahden ja Lahden kohtaaminen jälleen jäähyjen sävyttämä

Lapinlahden päävalmentaja Marjukka Virta kommentoi tulevaa ottelua maininnalla ”Lahtea vastaan ollaan usein istuttu puolen pelin verran jäähyillä ja sitä kautta tehty peli meille todella vaikeaksi” ja jatkoi, että ”nyt tavoite on ehdottomasti pelata ehjä 60 minuuttinen, jotta päästäisiin tosissaan heitä haastamaan”. Tavoitteen voidaan katsoa onnistuneen, sillä kotijoukkueelle kirjattiin vain 5 kaksiminuuttista. Vierasjoukkue sen sijaan teki ottelusta itselleen vaikean ja tarjosi Lapinlahden tehokkaalla hyökkäykselle kahdeksan kertaa ylivoimaa. Neljästi tilanne hyödynnettiin.

Ottelun ensimmäisen maalin teki vierasjoukkueen Essi Sarmala vajaan viiden peliminuutin jälkeen. Lahden kahden samanaikaisen pikkukakkosen aikana Anne Pohjola päätti ensin ensimmäisen jäähyn 15 sekunnin pelin jälkeen ja toisen 40 sekuntia myöhemmin. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen 2-1. Toisessa erässä kumpikin joukkue onnistui kerran, Lahden Tanja Eloranta ajassa 17.31 ylivoimalla ja A.Pohjola hattutempun arvoisesti niin ikään ylivoimalla ajassa 20.14.

Kolmannessa erässä nähtiin kolme kotijoukkueen maalia – tasakentällisin pelattaessa. Ajassa 32.36 Nea Tervala siirsi Lapparit 4-2 johtoon. Tervala oli myös viidennen maalin viimeistelijänä ajassa 40.49. Erän viimeisen maalin tekijänä oli jälleen A.Pohjola. Myös neljäs erä oli kotijoukkueen, ainakin maalitilastojen valossa. Ajassa 48.56 Marjukka Virta siirsi kotijoukkueen jo 7-2 johtoon. Myös kaksi seuraavaa maalia syntyivät Virran mailasta; ajassa 54.27 ylivoimalla ja 57.01 tasakentin pelattaessa. Lopputulos Lapinlahdella 9-2.

- Pienellä kokoonpanolla hyvä peruspeli! Koko pelin ajan jaksettiin luottaa omaan tekemiseen, pelattiin hyvällä fiiliksellä ja ne palkittiinkin tulostaululla! Voitolla on hyvä jatkaa kohti välieriä, kommentoi Lapinlahden puolustaja Veera Lyytikäinen.

Lapinlahti aloittaa välierät kotiedulla ja vastustajana on Espoon Kiekkoseura.

Raisiossa pelattiin maalintekopeliä

Raisiossa ottelu päästiin aloittamaan parikymmentä minuuttia myöhässä aiemman kiekkopelin venyttyä jatkoajalle. Ringetteotteluksikin Kerttulassa nähtiin paljon maaleja. Ensimmäisessä erässä verkko heilui jo seitsemän kertaa! Viidesti maalia juhli kotijoukkue – maalintekijänä kaikissa Susanna Tapani. Vierasjoukkue Helsinki onnistui kahdesti: Camilla Ojapalo tasoitti tilanteeksi 1-1 ja Taru Hämäläinen kavensi tilanteeseen 5-2. Toisessa erässä voimasuhteet kääntyivät. Vierasjoukkue aloitti maalinteon Jenna Hakkaraisen kahdella maalilla (16.33 ja 17.52). Tapani kasvatti vielä kotijoukkueen johdoksi 6-4, mutta sitten repesi. Helsinki nakutti erän loppuun vielä neljä maalia. Maalintekijöinä Fanny Impilä, Hakkarainen ja kahdesti C.Ojapalo.

Myös neljäs oli kotijoukkueelle musta hetki, kaikki maalit syntyivät kotijoukkueen maaliin. Helsinki juhli maalia neljästi (Hakkarainen, Impilä, Minna Ojapalo ja C.Ojapalo) ja erän jälkeen taululla oli jo lukemat 6-12. Ottelun päätöserän oli koko ottelun tasaisin, molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kolmesti. Raision 7.maalin tekijänä nähtiin rivistä poikkeavasti Reetta Nikkola. Erän loput kotijoukkueen maalit kirjattiin numerolle 77 eli Tapanille. Vierasjoukkueenkin maalintekijöinä jatkoivat jo kuullut nimet; Hakkarainen, C.Ojapalo ja Impilä. Loppulukemat Raisiossa 9-15. Helsingin ja Raision pelit päättyivät tähän kauden 2019-2020 osalta. Molemmat seurat ovat oikeutettuja osallistumaan SM-runkosarjaan kaudelle 2020-2021.

Hyvinkää otti kotiedun Ilvekseltä alemmassa jatkosarjassa

Alemman jatkosarjan päivän otteluissa ratkaistavana oli sarjan 2. ja 3. sijan omaavat joukkueet. Hyvinkää ja Ilves olivat tasapisteissä vielä aamulla. Hyvinkää sai vieraakseen Haukat. Kolme ensimmäistä erää olivat tiukkoja ja varsin vähämaalisia. Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kerran. Ajassa 14.29 Luana Perez siirsi vieraat 0-1 johtoon. Kotijoukkueen Elina Tahvanainen tasoitti tilanteen ajassa 14.51. Heti toisen erän alkuun (aika 15.16) nähtiin MInka Levanderin 2-1 osuma. Haukkojen Kia Kosunen tasoitti tilanteen ajassa 23.09. Kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Ella Parkkila johdatti vieraat johtoon. Puoliajan jälkeen ensimmäisen maalin teki Hyvinkään Riina Sallinen ajassa 36.10. Vieraiden tasoitus nähtiin neljä minuuttia myöhemmin kun Minka Tiihosen toimesta. Neljänteen erään lähdettiin Haukkojen yhden maalin johtoasemassa. Kotijoukkueen Iina Kupiainen toi Hyvinkään tasoihin vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Reilun neljän minuutin jälkeen riemu repesi kotijoukkueessa kun Tahvanainen kirjautti taululle johtoaseman 5-4. Haukkaleirissa juhlittiin vajaata viittä minuuttia myöhemmin Iida Lehtosen 5-5 tasoitusta. Erää oli kuitenkin vielä jäljellä ja Elina Tahvanainen siirtyi ratkaisijan rooliin. Ensin 6-5 ajassa 57.05 ja vielä 7-5 ajassa 59.07.

Ilves kohtasi kotona alempaa jatkosarjaa johtavan Blue Ringsin. Maalinteon aloitti kotijoukkue ajassa 1.54 Lili Reunasen maalilla. Vierasjoukkueen tasoitusta saatiin odottaa aikaan 9.27, jolloin Minna Seppälä toimitti renkaan maaliin. Toisessa erässä Neea Turunen siirsi Ilveksen 2-1 johtoon ajassa 19.37 ja Sonja Hyökyvaara vahvisti johdoksi 3-1 ajassa 20.26. Puoliajan jälkeen sarjajohtaja oli herännyt otteluun ja vahvisti erän viidellä maalilla johtoasemakseen 4-7. Blue Ringsin maalintekijöiksi kirjattiin Seppälä sekä Taru Heikkilä ja Salla Naakka kahdesti. Kotijoukkueen ainokaisen teki Hyökyvaara. Kolmannessa erässä Ilves yritti kiriä, mutta kun verasjoukkuekin onnistui maalinteossa kerran (Annika Haara), ei kaksi maalia (Emmi Saukkonen ja Hyökyvaara) riittänyt.

Luvian Kiekko -82 tippuu SM-sarjasta. Nousu Play Off -otteluissa SM-runkosarjapaikasta kaudelle 2020-2021 taistelevat Blue Rings ja Haukat sekä Hyvinkää ja Ilves. Ottelusarjojen voittajat saavuttavat oikeiden SM-runkosarjaan.