Taistelu SM-kullasta jatkuu kun välierät pyörähtävät käyntiin lauantaina

11.03.2020 18:16

 

 

 

 

 

 

 

 

Välierät käynnistyvät viikonloppuna, kun ylemmässä jatkosarjassa tähdätään mitalisijoille ja alemmassa kilpaillaan SM-sarjapaikasta. Hallitseva Suomen mestari Nokia lähtee tänäkin vuonna ensimmäiseltä sijalta puolustamaan mitaliaan. 

Sekä runkosarjassa että ylemmässä jatkosarjassa ensimmäiseksi sijoittunut Nokia sai välieriin vastaan sarjassa neljänneksi sijoittuneen Lahti ringeten. Nokialaisille suotiin ensimmäisen sijan johdosta myös kotietu ja kaksikon ensimmäinen kohtaaminen käydäänkin Nokialla NoU:n kotihallissa. Sunnuntaina pelataan taas Lahdessa. 

- Meidän joukkue lähtee tosi hyvillä ja odottavilla fiiliksillä pelaamaan pleijareita Nokiaa vastaan. Ottelusarjasta tulee varmaan tosi tasainen ja tiukka, kumpikaan joukkue ei varmasti anna tuumaakaan periks, Lahti ringeten maalivahti Tiina Tenhunen pohtii ennen ottelua. 

Kolminkertaisena pelatussa ylemmässä jatkosarjassa NoU voitti Lahden kahdesti ja joukkueet pelasivat yhden tasapelin. Runkosarjassa nokialaiset ottivat Lahdesta kaksi voittoa. Nokia ja Lahti kohtasivat välierissä myös viime kaudella, jolloin NoU otti välieräsarjasta voiton ja myöhemmin SM-kultaa.

- Samalla odotetaan selkeää ja tasapuolista tuomarilinjaa tähän ottelusarjaan. Odotuksissa on pelata sitä kauden parasta ringetteä ja mennä sitä kautta kohti meidän yhteistä tavoitetta. Nythän ne pelit vasta aikaa, Tenhunen sanoo. 

SM-mitalijahdissa mukana on myös välieräpari LL-89 Say Cheese ja EKS. LL-89 sijoittui sarjassa toiseksi, mikä takaa lapinlahtelaisille kotiedun välieriin ja espoolaiset matkustavat vieraisiin heti lauantaina, kun sunnuntaina on taas Say Cheesen vuoro lähteä pelimatkalle. 

- Lapinlahti on välierävastustajana meille jo niin tuttu, että tiedämme mitä kaikkea välieräsarjalta voi odottaa. Se on helpottanut valmistautumista, EKS:n valmentajapari Eevi Kaasinen ja Sanja Hovilainen tuumivat. 

Myös EKS ja LL-89 ovat kuin ovatkin jo vanhoja tuttuja valieräsarjasta, sillä joukkueet kohtasivat toisensa välierissä myös viime vuonna. Tuolloin lapinlahtelaiset veivät välieräsarjan voiton ja jatkoivat finaalisarjaan, missä joukkue kuitenkin taipui nokialaisille. 

- Koko rosteri on nyt hyvässä iskussa joten lähdemme nauttimaa playoff-huumasta ja näyttämään katsojille mitä joukkuepelaaminen parhaimmillaan tarkoittaa. Espoon suunnalta on siis ainakin luvassa vauhdikasta ja taidokasta peliä sekä hienoja ringettehetkiä, Kaasinen ja Hovilainen kiteyttävät. 

Sunnuntain EKS - LL-89 Say Cheese otteussa palkitaan kolme EKS:n pelaajaa ottelurajapyykkien rikkomisesta. Riikka Sjögren ja Neea Virtanen palkitaan 200 pelatusta SM-sarjaottelusta ja Ira Merivaaralle myönnetään tunnustus 300 pelatusta ottelusta.

Alemman jatkosarjan nousu play offeissa SM-runkosarjapaikasta taistelee Blue Rings, Haukat, Hyvinkää ja Ilves. Blue Rings sijoittui reippaasti alemman jatkosarjan ensimmäiseksi ja saa välierissä vastaansa neljänneksi sijoittuneen Haukkojen joukkueen. Hyvinkää taisteli sarjassa toiseksi ja kohtaa play-offeissa kolmanneksi sijoittuneen Ilveksen. Sarjan viimeiseksi jäänyt LuKi-82 putoaa SM-sarjasta tulevalle kaudelle. 

Sekä välierät, että nousu play offit pelataan paras viidestä periaatteella. Tulevana viikonloppuna pelataan kaksi ottelua ja sitä seuraavana myös tarvittaessa kaksi ottelua. Viimeinen ottelu jää tarvittaessa pelattavaksi keskiviikolle 25.3.

Tulevat ottelut
Välierät
Lauantai 14.3.

LL-89 Say Cheese – EKS, Lapinlahden jäähalli, klo 13:45
NoU – Lahti, Nokian jäähalli, klo 14:00
Sunnuntai 15.3.
EKS - LL-89 Say Cheese, Leppävaaran jäähalli, klo 15:45
Lahti – NoU, SOL Areena Lahti, klo 16:20
 
Nousu Play Off
Lauantai 14.3.

Blue Rings – Haukat, Tuusulan jäähalli 1, klo 13:00
Hyvinkää – Ilves, Hyvinkään jäähalli, klo 16:30
Sunnuntai 15.3.
Haukat - Blue Rings, Järvenpään jäähalli, klo 16:00
Ilves – Hyvinkää, Tesoman jäähalli