Kausi päättyi ennenaikaisesti; Nokian Urheilijoille kultamitalit – Blue Rings ja Hyvinkää Ringette saavat paikan SM-runkosarjaan

21.03.2020 10:00

 

Koronavirus-epidemian vuoksi keskeytyi mm. ringeten naisten SM-sarja juuri välierien kynnyksellä. Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry:n hallitus päätti otteluiden perumisesta 13.3. alkaen.

Kilpailutoiminnan kuvauksen mukaisesti naisten SM-sarjan mestaruus olisi ratkaistu välierien kautta finaaliin päässeiden joukkueiden kesken paras viidestä ottelusarjalla. Koska välierien ja finaaleiden pelaaminen muuttui mahdottomaksi, joutui kilpailunjärjestäjä uuden tilanteen eteen. Kaukalopallo- ja Ringetteliitossa päätettiin kilpailutoiminnan kuvaukseen kirjatun ”kilpailunjärjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin” perusteella jakaa mitalit ja mestaruus. Tehdyn päätöksen perusteella kauden 2019-2020 kirkkaimmat mitalit saa kaulaansa sekä SM-runkosarjan että SM ylemmän jatkosarjan voittaja Nokian Urheilijat. Hopeaa saa Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese, joka oli lähdössä välieriin sarjasijoitukselta 2. Pronssimitalit luovutetaan Espoon Kiekkoseuralle, jonka sarjasijoitus SM-sarjan ylemmässä jatkosarjassa oli 3. Sijoitukset ovat samat kuin kaudelle 2018-2019.

 

Elina Raesola tuuletti Nokian kauden viimeiseksi jäänyttä voittomaalia ylemmän jatkosarjan viimeisessä ottelussa 7.3. EKS:ää vastaan.
(Kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)


 

Blue Rings ja Hyvinkää Ringette SM-runkosarjaan

Kilpailun järjestäjällä oli myös ratkaistavana kysymys siitä, ketkä nousevat SM alemmasta jatkosarjasta SM-runkosarjaan ensi kaudelle. Välierävoittajat olisivat alkuperäisen sarjakuvauksen perusteella olleet nämä onnelliset. Asiaa tutkailtiin useammalta kantilta ja päätös oli lopulta se, että SM alemman jatkosarjan kaksi parasta saavuttaa paikan SM-runkosarjaan kaudelle 2020-2021. Nämä joukkueet ovat sarjataulukon perusteella Blue Rings Tuusulasta ja Hyvinkää Ringette. Blue Rings pelasi SM-sarjassa viimeksi kaudella 2018-2019, mutta putosi kauden päätteeksi. Hyvinkää Ringette aloitti nyt päättyneen kauden SM-runkosarjasta.

 

Hyvinkää säilyttää paikkansa ja Blue Rings nousee SM-runkosarjaan kaudelle 2020-2021.
(kuva Timo Kupiainen)


 

Kaikki tulokset ja tilastot ringeten tulospalvelussa, https://ringette.torneopal.fi/index.php.