Anne Pohjola kaikkien aikojen tilaston ykkönen tehoissa, maaleissa ja syötöissä

12.05.2020 00:00

Anne Pohjola, Marjukka Virta ja Elina Raesola johtavat kaikkien aikojen tilastoa.
(Pohjolan ja Virran kuvat Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo, Raesolan kuva Raesolan kotialbumi)

 

SM-sarjan pelaajakohtainen kaikkien aikojen pistetilasto on päivitetty kauden 19-20 pisteillä. Anne Pohjola ja Marjukka Virta jatkavat tehopistejärjestyksen kärjessä edelliskauden mukaisessa järjestyksessä eli Anne Pohjola, Lapinlahden Luistin -89, on tilastoykkönen. Kakkossijalla jatkaa Marjukka Virta, Lapinlahden Luistin -89. Tilastokolmoseksi, ohi koko tilaston olemassa olon ajan TOP3:ssa olleen Kirsi Pukkilan, Luvian Kiekko -82, kiilasi Pukkilan vuosien takainen joukkuekaveri Elina Raesola, Nokian Urheilijat.

Kaikkien aikojen tilasto on tehty ensimmäisen kerran kaudella 2008-2009. Tuolloin ja kahden seuraavankin kauden ajan Kirsi Pukkila johti tilastoa tehoissa, maaleissa ja syötöissä. Tämän jälkeen sama pelaaja ei ole hallinnut kaikkia kolmea kategoriaa, kunnes nyt, kun Anne Pohjola miehitti kaikkien näiden kategorioiden kärkisijan.

Ottelumäärä-tilastoa johtaa edelleen ylivoimaisesti Kirsi Pukkila 730 ottelulla. Pukkila on ollut ko. kategorian kärkinimi kaudesta 2012-2013 lähtien, jolloin hän ylitti Petra Ojarannan silloisen ottelumäärän 531 - nyt Ojarannan ottelumäärä SM-sarjassa on 631 ottelua ja sijoitus tilastossa 2.

Paremmuusjärjestyksessä olevaan tilastoon pääset tästä. Ottelumäärien mukainen tilasto löytyy tästä. Aakkosjärjestyksessä pisteet löytyvät tästä. Aakkostetusta tilastosta löytyvät myös pelaajan sijoitukset kokonaistilastossa eri mittareilla mitattuna (yhteispisteet, maalit, syötöt, jäähyt, ottelut).